Rīgas Ziemassvētku tirdziņa pāŗdevēji kļūst inovatīvāki

Mēnesi pēc jaunās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā sezonas tā organizētāji, SIA “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš”, secina, ka šī gada tendence klientu uzvedībā ir atturīga izturēšanās. Tirgotāji savukārt šogad izceļas ar mazo inovāciju ieviešanu savā piedāvājumā, ko novērtē arī pircēji.

“Ja pagājušajā gadā izteiktu pircēju aktivitāti novērojām tieši ap Ziemassvētkiem, tad šogad apmeklētāji pirkumus decembra laikā veic mēreni – atnāk vienreiz, otro reizi, iepazīst piedāvājumu un tikai tad iepērkas. Apmeklētāji vairāk kā citus gadus bauda atmosfēru – silto ēdienu un dzērienu piedāvājumu, kultūras programmu. Ja līdzi ir bērni, tad tiek iemēģināts karuselis, apskatīti dzīvnieciņi, izbraukts ar poniju. Tā kā lielākais vairums ir vietējie pircēji, tad mājražotājiem šāds lēnāks ritms palīdz ieinteresēt potenciālos klientus ilgtermiņā – nodemonstrēt un pastāstīt par savu preci, izcelsmi, kur tā pieejama ārpus tirdziņa,” stāsta Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa direktore Ingūna Vucena un norāda, ka svētku noskaņas baudītāji tirdziņā uzturētos vēl vairāk, ja būtu ziemai atbilstošāki laika apstākļi – brīvdabas Ziemassvētku tirdziņu lielākais traucēklis ir nevis aukstums, bet lietus.

3 mazās Ziemassvētku tirdziņa inovācijas

Tirgotāju piedāvāto preču klāstā šogad raksturīgas dažādas mazās inovācijas: “Mājražotāji, kam tas bieži vien ir ģimenes bizness, kļūst arvien radošāki. Patīkami redzēt, ka tradicionālais piedāvājums tiek papildināts ar jaunām, līdz šim neredzētām lietām. Radot savu īpašo produktu, kas atšķirīgs no līdz šim redzētā, mazie ražotāji gūst lielāku atpazīstamību, tādējādi veicinot arī sava klasiskā piedāvājuma noietu,” skaidro tirdziņa vadītāja un papildina, ka klienti arvien vairāk novērtē produktu uzlabojumus. Piemēram, visiem patīk skaisti, rakstaini ar rokām adīti cimdi, bet ja meistare cimdos pēc vecmāmiņas metodes iedarina truša vilnu – tā ir tradīcijās balstīta inovācija un cimdi kļūst vēl interesantāki pircējiem.  

Kā mājražotāju izdomas paraugu Ingūna Vucena min 3 tirgotājus, kuri šogad spējuši tradicionālu produktu piedāvāt jaunā izpildījumā – “Kreder Factory”, Sulutauru ģimenes bišu produkti un Aijas Sūnas piparkūkas.

Tradicionāli materiāli sastop mūsdienu tehnoloģijas

“Kreder Factory” ir ģimenes izlolots bizness un kopdarbs, kas šogad ir Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa jaunums. Ar lāzeri no koka un citiem dabīgiem materiāliem izgriezti visdažādākie Ziemassvētku rotājumi, rotaslietas, piekariņi, svečturi un citas dekoratīvas un praktiskas lietas.

“Bee in” starp tradicionāliem bišu produktiem

Sulutauru ģimenes bišu produktu stendā iegādājami ģimenes radītie darinājumi un izstrādājumi – viss, ko var pagatavot no bišu dāvātajiem labumiem. Gan dažādi medus produkti, gan vaska sveces, gan arī īpašs jaunums – “Bee in” jeb kokvilnas audums, kas piesūcināts ar vasku. Šis audums ir piemērots dabīgu lietu cienītājiem, jo tajā var ietīt jebkuru gardumu, un tas uzglabāsies ilgāk. Tā ir dabīga alternatīva plastmasas maisiņiem.

3D piparkūkas

Aija Sūna ir profesionāla vijolniece, kuras ceptās piparkūkas ir veidotas no pašas zīmējumiem. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā Aija piedalās draugu iedrošināta, un kā īpaši tirdziņa apmeklētāju iecienīti gardumi ir jaunie produkti – cepti āboli šokolādē, 3D piparkūku egles ar grauzdētiem riekstiem un godži ogām, kā arī piparkūku sirsniņas šokolādē.

SIA “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš” tirdziņu Doma laukumā šogad organizē jau 16.reizi, un tajā piedalās kopumā 80 dažādi tirgotāji. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.72360206sec.