Jaunākās tūrisma iespējas Latvijā atklāj izstādē “Balttour 2017”!

Latvija turpina pārsteigt gan ārzemju, gan pašmāju ceļotājus, jo tūrisma piedāvājums kļūst arvien daudzveidīgāks. Lai par to pārliecinātos, no 3. līdz 5. februārim dodies uz izstādi-gadatirgu “Balttour 2017”, kur visi Latvijas novadi – Kurzeme, Zemgale, Vidzeme un Latgale – prezentēs neskaitāmi daudz jaunus tūrisma objektus, vietas, maršrutus un atpūtas iespējas!

Kurzemnieki aicinās baudīt kultūru un aktīvo atpūtu!

Abavas senlejas stendā tiks prezentēts jaunums mākslas baudītājiem – Latvijas simtgadei veltītais maršruts “Kandavas mākslas taka”, kā arī Sabiles Koka rotaļlietu muzejs un dažādi jauni apskates objekti.

Liepāja un tās apkārtne sola pārsteigt ikvienā gadalaikā! Izstādē varēs uzzināt par plašajām atpūtas iespējām – sākot no mūzikas festivāliem, azartiskām autorallija sacensībām, aktīvās atpūtas uz ūdens, zemes vai gaisā līdz pat piesātinātam kultūras un sporta pasākumu kalendāram visam gadam. Liepājnieki aicina pa pilsētu pārvietoties ar kājām vai braukt ar velo, lai kārtīgi apskatītu Kristapa Porziņģa dāvināto NBA basketbola laukumu, Spoku koku, lielākās bungas Latvijā, Latvijas mūziķu Slavas aleju, kā arī sajustu Liepājas vēju sevī!

Savukārt Pāvilostas novads aicina baudīt aktīvu atpūtu uz ūdens, jo iespējas tur ir ļoti plašas – sērfošana un veikbords, burāšana ar TopCat katamarāniem, izbraucieni ar zvejas kuģīti pa jūru vai ar kanoe laivām pa upi. Tas nebūt nav viss! Tāpat tiks izcelts daudzveidīgais pasākumu klāsts – Zvejnieku svētki, mūzikas un mākslas festivāls “Zaļais stars”, tūrisma sezonas noslēguma pasākums “Senās uguns nakts” un vēl citi.

Vidzemnieki pārsteigs ar neskaitāmi daudz jaunumiem!

“Viešūra kalna” slidotava, lielā dziesmu vieta “Dzintari”, bērnu kvadraciklu parks “Strautnieki”, garīgā tūrisma saimniecība “Utķuru mājas”, divi alus brūži “Madonas alus darītava” un “Madonas alus”, savvaļas putnu rehabilitācijas stacija “Tiltakalni”, pārvietojamā “Kalna pirts”… tie ir tikai daži no šī gada Madonas novada jaunajiem tūrisma objektiem, ar kuriem varēs iepazīties izstādē „Balttour 2017”. Turklāt izstādes apmeklētājiem būs iespēja piedalīties loterijā, lai laimētu iespēju izbaudīt kādu no jaunumiem!

Arī Lielvārdes novada stendā apmeklētāji varēs iepazīties ar šīs sezonas jaunumu – Baltijā lielāko tematisko izklaides un atpūtas parku “Avārijas brigāde”, kas tiks atklāts pavasarī. Parkā varēs sastapt iecienītās latviešu animācijas filmas „Avārijas brigāde” varoņus. Turklāt tas nav viss – būs arī kilometru gara dinozauru un leļļu taka, ūdens spēļu laukums, virvju trase un vēl citas atrakcijas bērniem. Dažus no parka iemītniekiem sastapsiet jau izstādē „Balttour 2017”!

Lai arī oficiālā kuģošanas sezona vēl nav sākusies, izstādes apmeklētāji varēs to atklāt Daugavas lejteces stendā, uzkāpjot uz īsta vikingu kuģa un satiekot vikingus. Kuģis ir 9 metrus garš un 2,2 metrus plats, turklāt aktīvajā tūrisma sezonā tas tik tiešām vizina ceļotājus! Daugavas lejtecē apvienotās pašvaldības prezentēs vairākus jaunumus – gan kāzu bukletu ar skaistākajām pieturvietām un svinību vietām, gan Daugavas muzeja jauno ekspozīciju, gan labiekārtoto Salaspils pludmali, Ogres Vēstures un mākslas muzeju, kā arī laipas pār Ogres upi un vēl daudz ko citu!

Gulbenieši „Balttour 2017” apmeklētājus aicinās nobaudīt novada mājražotāju labumus, iepazīstinās ar Bānīša laupītājiem, kā arī pastāstīs par jaunumiem – ekskursiju kuģīti Stāmerienas ezerā un elektrovilcieniņa ekskursijām pa Gulbeni. Savukārt alūksnieši aicinās apskatīt jauno skatu torni, gājēju tiltu un renovētās pilis, kā arī atrast laiku izbaudīt Alūksnes iedvesmojošo dabu.

Zemgalieši aicinās paviesoties sešos novada puduros

Visi seši Zemgales puduri – Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Kokneses, Sēlijas un Jēkabpils – izstādes apmeklētājiem ir sagatavojuši ko īpašu. Sēlijas pudurī Viesītes amatnieces rādīs paraugdemonstrējumus pērļošanas tehnikā, Salas novads atklās savu amatnieku tehniku dūraiņu adīšanā. Jelgavas reģionālais tūrisma centrs pirmo reizi ledus skulptūru izvietos savā stendā, nevis ārpusē pie Izstāžu centra, kā arī piedāvās virtuālās realitātes spēli un iespēju skenēt ceļveža fotogrāfijas ar mobilo aplikāciju, tādējādi iepazīstot Jelgavas un apkārtnes tūrisma piedāvājumu virtuāli.

Savukārt koknesieši aicinās uz sama modināšanas svētkiem un pasākumiem Likteņdārzā, Jēkabpils pudura apmeklētājiem piedāvās pārbaudīt erudīciju, spēlējot šahu ar savu talismanu – lūsi, bet Dobeles pudurī varēs uzzināt par tulpju audzēšanu, iepazīties ar P. Upīša muzeja un dārza piedāvājumu, kā arī atpūtas iespējām Tērvetē. Ģimenēm ar bērniem īpaši saistošs piedāvājums izstādē būs Bauskas pudura stendā – tur varēs iepazīties ar Rundāles pils jauno “Zosu spēli” un Bauskas pils viduslaiku spēlēm.

Zemgale turpina dižoties ar savām izcilajām kultūrvēsturiskajām vērtībām – pilīm, muižām, dievnamiem, dārziem, unikālo bioloģisko daudzveidību un prasmīgajiem cilvēkiem. Tieši Zemgalē var tā īsti izbaudīt rudzu un rapša lauku ziedēšanas neatkārtojamību, pavasara palu dramatismu un migrējošo ūdensputnu tūkstošu klātesamību Lielupes un citu upju palienēs!

Latgalieši izcels latviskā mantojuma saimniecības un savu viesmīlību

Latgales reģiona kopējā stendā būs ietverts plašs Latgales novadu tūrisma piedāvājums – naktsmītnes, apskates objekti, aktīvā tūrisma iespējas, kā arī lauku labumu un latviskā mantojuma saimniecības. Šajā stendā valdīs latgaliešiem raksturīgā līksmība un viesmīlība! Keramiķis Raivo Andersons demonstrēs, kā top Latgales tradicionālā keramika, Sandra un Ivars Geibas cienās ar “Kurmīšu” zāļu tējām, kas audzētas Daugavas loku dabas parkā, savukārt Gunārs Igaunis ar savu mūzikas instrumentu darbnīcu un Šmakovkas muzeju rūpēsies par nepiespiestu atmosfēru.

Latgales garīguma, kultūras un izglītības centrs – Rēzekne – ceļotājus vilinās ar spilgtākajiem notikumiem Latgales vēstniecībā „GORS”, dažādām tematiskajām ekskursijām, jaunatklāto Rēzeknes Zaļo sinagogu un veikborda trasi Kovšu ezera pludmalē. Šajā ekspozīcijā apmeklētājus priecēs arī izklaidējoša programma – tradicionālo ebreju deju mūziku izpildīs biedrības „Arayn” mūziķi, savukārt dzīvās skulptūras prezentēs kultūras un mākslas festivālu „7 Hills”.

Vēdera priekiem!

Latvieši mīl labi un gardi paēst, turklāt tur godā tradicionālos un katram novadam raksturīgos ēdienus, tāpēc izstādē-gadatirgū „Balttour 2017” liels akcents būs uz gastronomisko tūrismu – degustēt varēs gan ēdienus, gan dzērienus. Jūrmalas stendā visas trīs dienas būs iespēja piedalīties beķerejas „Madam Brioš“ kulinārajās meistarklasēs bērniem un pieaugušajiem. Saldummīļi šo pasākumu nevar laist garām! Sīkāka informācija jau drīzumā būs pieejama izstādes mājaslapā: www.balttour.lv

Apceļo Latviju košā piedzīvojumu auto!

Šogad „Balttour” piedalās arī piedzīvojumu autonoma „PanCars”, kas pārsteigs ar auto oriģinālo izskatu un nelielo izmēru. Visu auto dizaini ir Latvijas labāko grafiti mākslinieku veidoti, tāpēc piesaista uzmanību un sniedz pozitīvas emocijas. Izstādes apmeklētāji uz viena no auto varēs uzzīmēt vai uzrakstīt, kurā pasaules malā viņi vēlētos, lai pankāriņš uztaisa pašiņu jeb selfiju. Turklāt būs iespēja vērot, kā radošā „BRIX” komanda radīs īpašu dizainu vienam no auto turpat uz vietas. Dodies uz „Balttour 2017” un noskati brīvdienu auto!

Izstādi-gadatirgu „Balttour 2017” rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk: www.balttour.lv, seko līdzi: facebook.com/balttour

Darbalaiks:

3. februārī plkst. 10.00–19.00 (plkst. 10.00–13.00 – profesionāļu laiks)

4. februārī plkst. 10.00–18.00

5. februārī plkst. 10.00–17.00

Biļešu cenas kasē pie ieejas:

Profesionāļu laikā  (3. februārī) 10.00–13.00 – 15,00 EUR

No 3. februāra plkst. 13.00:

Pieaugušajiem    – 6,00 EUR

Skolēniem, pensionāriem un invalīdiem (uzrādot apliecību) – 4,00 EUR

Ģimenes biļete (2+1) – 12,00 EUR (vairāk bērnu – 2,00 EUR par katru)

Bērniem līdz 7 g. v. – bez maksas!    

Autostāvvieta pie Izstāžu centra galvenās ieejas (vietu skaits ir ierobežots!) – 4,00 EUR

Garderobe – 1,00 EUR

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72403407sec.