Ģimenes diena „11.-17. gs. rīdzinieki un viņu ticības ceļa liecības - Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, Rīgas Domā, Rīgas Doma krustejā”

Svētdien, 19. martā, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Ģimenes dienas programma „11.-17. gs. rīdzinieki un viņu ticības ceļa liecības – muzejā, Rīgas Domā, Rīgas Doma Krustejā” sniegs īpašu iespēju mazajiem kopā ar lielajiem izzināt Rīgas vēstures likteņgaitu liecības, ieraugot savām acīm to, kas reti iespējams.  Programma piedāvā ekskursiju bērniem kopā ar pieaugušajiem, radošo darbnīcu bērniem, kā arī Ģimenes dienas īpaši draudzīgo ieejas maksu.

       Pulksten 12:00 un 15:00 uz ekskursiju „Reformācija un kristīgās ticības ceļš Rīgā. Iepazīstam 11.-17. gs. Rīgas pēdas muzejā, Rīgas Domā un krustejā!” lielus un mazus apmeklētājus aicinās muzeja pedagogs, vēsturnieks Vidvuds Bormanis. Ekskursijas gaitā, tās dalībnieki, iepazīs Rīgas vēstures dažādas epizodes, sākot no laikiem, kad pirmie kristīgās ticības vēstneši ieradās Daugavas lejtecē, līdz tik būtiskajām norisēm gan laicīgajā, gan baznīcas dzīvē, kuras saucam par Reformāciju, ko pirms 500 gadiem aizsāka Mārtiņš Luters, kas Rīgā  vainagojās ar ticības brīvības pasludināšanu 1525.g. Būs iespēja apskatīt īpašus materiālus, kā arī apmeklēt Rīgas Doma krusteju un Doma baznīcā apskatīt vitrāžu, kurā attēlota ticības brīvības pasludināšana.

       Radošajā darbnīcā bērniem „Zīmē, krāso, veido!”, no plkst. 11:00 līdz 17:00, ikviens būs aicināts savas ekspresijas muzejā Rīgas Domā un krustejā redzētā un dzirdētā iespaidā.

       „Ar ticību vien neko daudz sasniegt nevar, bet bez ticības pilnīgi neko nav iespējams sasniegt,” atzinis kāds gudrs vīrs. Savukārt, kristīgās baznīcas reformators Mārtiņš Luters rakstījis: “Labākā gara velte, labākā radības dāvana ir saulains, priecīgs sirdsprāts”.

      Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42; pensionāriem, studentiem, skolēniem EUR 0,71, pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja. Informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676. www.rigamuz.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42369413sec.