4.maijā aicina uz valsts svētku koncertu «Simtgades ritmos»

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 27. gadadienas svētku pasākumu programmas viens no vērienīgākajiem pasākumiem Rīgā būs koncerts "Simtgades ritmos", kas notiks 4. maijā plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā. Tajā piedalīsies mūziķi no Rīgas, Pori, Varšavas, Viļņas, Tallinas, kā arī dziedātāja Kristīne Prauliņa un vokālā grupa "Framest".

Koncerts būs īpašs, jo kopīgi muzicēs spožākie skatuves talanti no Rīgas sadraudzības pilsētām. Šie viesmākslinieki pārstāvēs valstis, kuras, tāpat kā Latvija, gatavojas un svin savas valsts simtgadi.

Koncertā Latvijas Radio bigbenda un solistu sniegumā skanēs latviešu tautasdziesmas džeza apdarē no koncertprogrammas "Mare Balticum", kā arī tādi populāri skaņdarbi kā "Mēs tikāmies martā", "A Night in Tunisia", "Sticks", un citi. Būs dzirdami arī igauņu un poļu tradicionālie, kā arī populārie skaņdarbi īpašos aranžējumos, piemēram Frederika Šopēna "Grande valse brillante", kā arī maestro Raimonda Paula jaunākie skaņdarbi.

4. maija koncertā Rīgā viesosies viena no poļu izcilākajām džeza vokāla balss īpašniecēm – Anna Serafinska, kā arī leģendārais saksofonists, multiinstrumentālists un komponists – Zbigņevs Namislovskis (Zbigniew Namyslowski). Lietuvu koncertā pārstāves trompetists Valerius Ramoška un pianists, komponists Dainius Paulauskas. Pori pilsēta no Somijas klausītājiem piedāvās ģitārista un komponista, kurš tiek dēvēts par vienu no šī brīža somu ģitāras virtuoziem – Mati Lehtonena (Matti Lehtonen) muzikālo sniegumu. No Igaunijas koncerta apmeklētājus priecēs solisti Ots Leplands (Ott Lepland) un Mārja-Līs Ilus (Maarja-Liis Ilus), kuri kā savas valsts pārstāvji ar lieliskiem panākumiem startējuši vairākos Eirovīzijas dziesmu konkursos.

Ieeja koncertā ir ar bezmaksas ielūgumiem, kuri no 25. aprīļa plkst. 9.00 būs saņemami Rīgas Kongresu nama foajē.

Koncerts "Simtgades ritmos" ir viens no Latvijas valsts simtgades Rīgas programmas kultūras pasākumiem. Rīgas programmas pasākumi tiks īstenoti ar Rīgas pašvaldības finansiālu atbalstu. Koncertu veido Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un fonds "Mūsdienu kultūras centrs".

Papildinformācija: Fonds "Mūsdienu kultūras centrs", tālr.: 67105216

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53468204sec.