Muzeju naktī laika rats griezīsies arī Dabas muzejā

Šī gada Muzeju nakts tēmu "Laika rats" Dabas muzejā aicināsim izjust, izzinot īpašus muzeja krājuma priekšmetus un citas liecības, kas sevī glabā informāciju par simtiem miljonu gadu ilgo Latvijas dabas attīstības vēsturi.

Laika rats uz Zemes nemitīgi turpina griezties jau kopš Lielā sprādziena. Klimatiskie apstākļi un to cikliskums, ģeoloģiskie procesi, dabā atrodamie fosilie materiāli, arī mūsdienu dzīvie organismi ir vistiešākie pagājušo laiku liecinieki. Tieši šī, brīžiem pat prātam neaptverami senā informācija, ko glabā dabas vēstures liecinieki, ir tas, kāpēc dabaszinātnes ir īpaši interesantas, bet to pētniecība ļoti sarežģīta. Lai pagātnes noslēpumus atklātu, zinātnieki, arī Latvijas Dabas muzejā, veido un pēta dabas priekšmetu kolekcijas.

Maijā muzejos visā pasaulē norisinās ikgadējie muzeju svētki. Starptautiskajā muzeju dienā, 18. maijā, aicinām apmeklēt Dabas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas un izstādi "Mans putns" bez maksas! Līdz 20. maijam ģimenēm ar pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem piedāvājam īpašu aktivitāti – uzdevumu trasīti "Kur ir mana mamma?".

Muzeju naktī, 20. maijā, aicinām izzināt Latvijas dabas attīstību no senajiem laikiem līdz pat mūsdienām. Būs iespējams aplūkot senas fosilijas, uzzināt par zīdītājdzīvniekiem, kas mūsdienu Latvijas teritorijā dzīvoja pēc ledus laikmeta, samērīties ar mamuta kāju un dažādiem meža dzīvniekiem. Spēlējot spēli, varēs noskaidrot, ko medīja un uzturā lietoja senie Latvijas iedzīvotāji, kā arī izpētīt dažādus mūsdienu augus un sēnes. Vakara gaitā ne tikai lūkosimies pagātnē, bet arī fotografēsimies tagadnē un atstāsim savu vēstījumus nākotnei.

Muzejs interesentiem būs atvērts no plkst. 19.00 līdz plkst. 01.00. Muzeju naktī apskatei būs atvērta daļa no pastāvīgajām ekspozīcijām. Lūdzam ņemt vērā, ka apmeklētāju plūsma tiks regulēta un pēdējie apmeklētāji tiks ielaisti plkst. 00.30. Ieeja bez maksas.


         Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14041805sec.