10. jūnijā Kalnciema kvartāla tirgū jautrība un atrakcijas Valmieras dienas ietvaros

Sestdien, 10.jūnijā, Kalnciema kvartāla tirgū Rīgā norisināsies Valmieras diena. Līdztekus teātrim, izrāžu radīšanai un pagalma spēlēm, ko piedāvās Valmieras vasaras teātra festivāls, īpašu noskaņu galvaspilsētā ievedīs arī Valmieras puses tirgotāji un ražotāji.

Tirdziņa apmeklētāji iepazīs "Latvijas melnos ikrus" – tīru kaņepju aizdaru. Tas gatavots Adzelviešu mājās, vienīgajā vietā Latvijā, kur, godā turot senās gatavošanas un garšas tradīcijas, gardumu soli pa solim gatavo pats māju saimnieks.

Kaņepju aizdars labi saderēs ar SIA "Liepkalni" augstas kvalitātes un bagātīgās garšas rupjmaizi. Spēku ēdājam dos arī veselīgās piedevas – sēklas, graudi, augļi, ķimeņu eļļa, linsēklu klijas. Savukārt panašķēties aicinās maizes un konditorejas izstrādājumi.

Krāsainās kaudzītēs rindosies z/s "Zarupi" veselīgie gardumi: ķirbju, rabarberu, cidoniju sukādes, dažādi žāvējumi un saldumi.

Ar dārzeņu un augļu glabātajiem vitamīniem organismu stiprināt aicinās z/s "Mežvijas", dabas spēku "iemūžinot" kaltētos dārzeņos, ogās, augļos, garšvielu maisījumos, sukādēs, sulās un sīrupos.

Savukārt brangākai maltītei starp tirgotājiem jāmeklē "Ozolu jēri no Beverīnas". Būs nopērkama svaiga un marinēta jēra gaļa, dažādi jēra gaļas pusfabrikāti (frikadeles, viltotais zaķis, rulādes, kupāti, pastētes, vītinātas desiņas), šašliks, steiks un marinētas ribiņas. Izcils šmoris izdosies arī no lauku vistiņas vai truša gaļas.

Kalnciema kvartāla tirgus apmeklētāji Valmieras radošo garu iepazīs mākslas "Galerija Laipa" stendā. Galerijas organizētie mākslas notikumi kļuvuši par Valmieras neatņemamu sastāvdaļu, sekmējot mākslas pieejamību un ieinteresējot iedzīvotājus ļauties tās valdzinājumam.

Apģērbu audumi gobelēntehnikā, gaisīgi aksesuāri ažūrtehnikā, filigrāni lina audekli retinātā vienkārtnī, lina kombinēšana ar jaunākās paaudzes materiāliem – šādi tautas lietišķās mākslas studija "Valmiera" aicinās iepazīt savu darbību. Jāpiemin, ka tā ir vecākā studija Latvijā (pastāv kopš 1946.gada), kas senās un bagātās tautas mākslas aušanas tradīcijas un augsto meistarību papildinājusi ar mūsdienīgu "rokrakstu".

Savukārt šķirnes trušu audzēšanas saimniecība "Trusīšu mājas" aicinās izbaudīt, cik mīksti un silti ir no Angoras šķirnes trušu vilnas darināti cimdi, zeķes, šalles, cepures, jaciņas un citi izstrādājumi.

Uz Rīgu dosies arī Sajūtu takas posms, kas uzkrājis Gaujas Stāvo krastu enerģiju, spēcinošās sajūtas un īpašo Valmieras garu.

"Kultivējam teātri" – ar šādu moto Kalnciema kvartāla tirgū 10.jūnijā norisināsies Valmieras diena. Papildus tirdziņam aktivitātes ģimenēm un bērniem piedāvās "Valmieras vasaras teātra festivāls. Bērni". Spēlēšana un spēlēšanās, teātra darbnīca bērniem, sētas spēles, festivālam radītā "Gardu muti" zeltera provēšana – norises, kurās no plkst.11.00 līdz 16.00 aicināti piedalīties mazi un lieli teātra mīļi. Kalnciema kvartāla tirgū sliesies siltumnīca, kur, bērnu un teātra mākslinieku aprūpēts, "dīgs" teātris. Izrāde "izaugs", bērniem rosoties darbnīcā. Savukārt izveicība, acīgums un veiklība dažādās pagalmu spēlēs parādīs, cik jautri var būt kopā ar citiem "sētas bērniem".

Valmieras diena Rīgā būs ieskaņa Valmieras vasaras teātra festivālam, kas notiks no 4. līdz 6. augustam un šogad būs veltīts bērniem, jauniešiem un ģimenēm. Tajā pirmizrādes piedzīvos septiņi iestudējumi dažādās vietās Valmieras pilsētvidē: pagalmos, pazemes autostāvvietā, mežā, Gaujas upes krastos, mēbeļu veikalā un citviet.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24940205sec.