Rīgas iedzīvotājus 22.jūnijā aicina uz Zāļu tirgu Doma laukumā

Gaidot Līgo svētkus, Rīgā jau tradicionāli Doma laukumā notiek viens no krāšņākajiem ielīgošanas pasākumiem – Zāļu tirgus, kas šogad risināsies 22. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 19.00. Tirgū iedzīvotāji varēs iegādāties zemnieku piedāvāto produkciju, sieru, maizi, gaļu, zivis, medu, pirts lietas, kā arī Jāņu zāles, vainagus un amatnieku izstrādājumus. Līdztekus tirgum Doma laukumā būs iespēja redzēt mūziķu, deju kolektīvu, folkloras kopu un pūtēju orķestru uzstāšanos.

Tirgus apmeklētājiem līdz ar iepirkšanos svētku noskaņu radīs arī sarūpētā kultūras programma. Plkst. 10.00 tirgu ieskandinās pūtēju orķestris "Fanfara", tad dienas gaitā skatītājus priecēs bērnu deju ansambļu "Kamolītis", "Teiksmiņa", "Dzīpariņš" un "Bitīte", kā arī bērnu vokālo ansambļu "Magonīte", "Knīpas un Knauķi" priekšnesumi. Kultūras programmu kuplinās arī orķestris "Rīga", Tautas deju ansambļi "Dzīpars", "Sidrabi" un kapela "Hāgenskalna muzikanti". Tirgū uzstāsies arī jauktais koris "Laudate Charismata", kamerkoris "Konvents" un folkloras kopa "Lāns". Svētku noskaņu pasākumā radīs arī vīru vokālais kvartets "Harmonija Rīgai", deju kopa "Marmale" un grupa "Lauku muzikanti".

Gan tirgotājiem, gan apmeklētājiem možu garu visas dienas garumā uzturēt palīdzēs Jāņa tēvs aktieris Kristaps Rasims, kurš pastāstīs arī par svarīgākajām un interesantākajām Līgo svētku tradīcijām. Ikviens, kurš būs Zāļu tirgū, varēs iesaistīties aktivitātēs, demonstrēt savu izdomu, asprātību, zināšanas un veiklību dažādos konkursos, kas risināsies tirgus laukumā.

Zāļu tirgus notiek ar Rīgas pašvaldības atbalstu, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) kopā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.89023089sec.