Šonedēļ ar kamermūzikas koncertu Rīgā viesosies izcilais austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans

4.oktobrī plkst. 19.00 koncertzālē Lielā ģilde ar šī rudens romantiskāko koncertu "Eiropas Romantiķi", pirmo reizi Latvijā viesosies izcilais austriešu vijolnieks, Vīnes Filharmoniskā orķestra viesmākslinieks, Johanness Fleišmans (Johannes Fleischmann).

Kopā ar izcilākajiem jaunās paaudzes kamermūzikas interpretiem no Austrijas, Lietuvas un Krievijas, viņš izpildīs skaistākās Franča Šūberta, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Roberta Šūmaņa, Kamila Sensānsa, Gustava Mālera un citu izcilu Eiropas romantisko komponistu meistardarbus.

Virtuozais austriešu vijolnieks Johanness Fleišmans, paralēli daudzajiem solo un kamermūzikas projektiem, regulāri sadarbojas ar prestižajiem Berlīnes un Vīnes filharmoniskajiem orķestriem, diriģentiem Danielu Barenboimu, seru Kolinu Deivisu, Valēriju Gergijevu, Nikolausu Arnonkūru, Marisu Jansonu, Lorinu Māzelu, Zubinu Metu, Rikardo Muti, Žoržu Pretru, seru Saimonu Ratlu un Kristianu Tīlemanu.  

Dzimis Vīnē, mūziķu ģimenē, Johanness Fleišmans sācis apgūt instrumenta spēles pamatus jau piecu gadu vecumā. Pēc Vīnes Mūzikas ģimnāzijas beigšanas 2003. gadā dibinājis o(h)!-ton Ensemble, Wien un uzsācis studijas Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē pie profesoriem Klausa Mecla (Klaus Maetzl) un Kristiana Altenburgera (Christian Altenburger). 2011. gadā ar izcilību absolvējis šo iestādi un turpinājis specializēties kamermūzikas jomā pie profesoriem Johannesa Meisla (Johannes Meissl) un Hato Bejerla (Hatto Beyerle), papildinot profesionālo meistarību meistarklasēs pie Migela de Silvas, Volfganga Davida, Jevgēņijas Epšteinas, Eriha Hobarta, Rainera Honeka, Patrika Jūta, Andraša Kellera, Petera Nāģi, Rudžēro Riči un Andraša Šifa. Johanness ir Vīnes Filharmoniskā orķestra Angelikas Prokopas Fonda un Tokijas Fonda stipendiāts.

Kamermūzikā Johannes Fleišmans sadarbojas ar tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā Kristians Altenburgers, Reiners Kūls, Sergejs Malovs, Reinhards Lacko, Sedriks Pescia, Veronika Trisko, Andrē Kazalē, Johanness Meisls, kā arī citiem Berlīnes un Vīnes filharmonisko orķestru mūziķiem. Viņš piedalījies dažādos festivālos, tostarp Starptautiskajā Mūziķu seminārā Prašakovā (Prussia Cove), Frankfurtes Eiropas kultūras dienās, Aterezera Klasikas festivālā, Pablo Kazalsa festivālā, Štīrijas Kamermūzikas festivālā, un sniedzis priekšnesumus ievērojamākajās Austrijas, Beļģijas, ASV un citu valstu koncertzālēs.

No 2010. līdz 2016. gadam Johanness Fleišmans aktīvi muzicējis duetā Raskin & Fleischmann. Austrijas Ārlietu ministrija duetam piešķīrusi NASOM (New Austrian Sound of Music) programmas vēstnieku statusu; ansamblis koncertējis Austrijā, Armēnijā, Beļģijā, Dienvidāfrikā, Kanādā, Kolumbijā, Kiprā, Gvadelupā, Ungārijā, Itālijā, Japānā, Kenijā, Libānā, Luksemburgā, Maltā, Meksikā, Mozambikā, Krievijā, Slovēnijā,  Spānijā, Turcijā, Tunisijā un ASV. Par izcilu darbību kamermūzikā duets 2014. gadā saņēmis "Klavieru kamermūzikas balvu" ISA festivālā.

Kopš 2010. gada mākslinieks veic TV un radio ierakstus ORF un Ö1 kanālu, kā arī Stefansdomas radio un Slovēnijas Nacionālā radio ierakstu fondiem.

Šosezon Johanness Fleišmans turpina paplašināt kamermūzikas pieredzi, uzstājoties ar tādiem mūziķiem un ansambļiem kā Normens Šetlers, Anna Magdalēna Kokica, Neue Wiener Concert Schrammeln un KlangKunstTrio.

Johanness Fleišmans spēlē uz Stefana fon Baera 2016. gadā darinātas vijoles.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14770007sec.