Durvis ver rekonstruētais tūrisma informācijas centrs Rātslaukumā

Rīgas Tūrisma informācijas centru (TIC) apmeklētāju skaits ik gadu aug, 2017.gadā tos apmeklējuši 250 tūkstoši pilsētas viesu, un tajos apkalpoti par 4,2% vairāk cilvēku nekā pērn. Tagad Rīgas viesi informāciju par pilsētu varēs saņemt jaunās, īpaši mūsdienīgās telpās, jo martā pēc rekonstrukcijas durvis apmeklētājiem ver centrālais Rīgas Tūrisma informācijas centrs, Rātslaukums 6.

“Rīgas Tūrisma informācijas centri ir nozīmīgs resurss, kur tūristi ierodoties iegūst informāciju par mūsu pilsētu, apskates vietām, transporta iespējām un aktuālajiem pasākumiem. Ceturtdaļmiljons apmeklētāju ir ļoti liels skaits, un vairāk nekā pusi interesentu apkalpo centrālais TIC. Tādēļ esam priecīgi, ka tieši šogad – zīmīgajā Latvijas simtgades gadā - centrālais informācijas centrs ir piedzīvojis ilgi gaidītas pārmaiņas. Rekonstrukcijas ietvaros TIC telpas piedzīvojušas ievērojamas vizuālas pārvērtības, veikti tehnoloģiskie un komunikāciju uzlabojumi, padarīta ērtāka tipogrāfiskās un elektroniskās informācijas pieejamība,” skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Visaktīvāk interesi informācijas centros izrādījuši viesi no Vācijas (19%), Krievijas (13,9%), Latvijas (11,1%), Lielbritānijas (8,5%), Spānijas (6,7%), Francijas (5,7%). Tiem seko ārvalstu tūristi no Āzijas valstīm, Itālijas, Somijas un Beniluksa valstīm.

Kā liecina RTAB statistika, pērn TIC apmeklētāju vispieprasītākā informācija bija saistīta ar kultūru, vēsturi un būtiskākajiem apskates objektiem Rīgā, par to interesējušies 40% apmeklētāju. Otra populārākā interešu joma ir dažādi pakalpojumi, to skaitā banku un pasta pakalpojumi, kafejnīcas un restorāni, kā arī iepirkšanās iespējas. Par tiem interesējušies 20% viesu. Aizvien lielāka interese vērojama arī par SPA piedāvājumu, velotūrismu, aktīvo atpūtu, kā arī izklaidi un atpūtu ārpus Rīgas (13%). 12% viesu jautājumi bijuši par transporta iespējām Rīgā. Nemainīgi aktuāli ir jautājumi arī par pasākumiem un ekskursijām galvaspilsētā, attiecīgi 8% un 7%.

TIC nodrošina informācijas sniegšanu apmeklētājiem, Riga Pass un pasākumu biļešu tirdzniecību, ekskursijas, viesnīcu pakalpojumu, starptautisko autobusu biļešu tirdzniecību, sabiedriskā transporta biļetes u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16087818sec.