Biķernieku trases teritorijā esošajos mežos atklātas skrējēju un velosipēdistu takas

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Biķernieku trases teritorijā esošajos mežos ir paplašinātas, samarķētas un sakoptas skrējēju un velosipēdistu takas.

Pieaugot iedzīvotāju interesei par aktīvu dzīvesveidu, CSDD un Biķernieku trase aktīvās atpūtas cienītājiem ir izveidojusi un nomarķējusi treniņu taku skrējējiem un velosipēdistiem Biķernieku trases apkārtnē esošajos mežos.

Aizvien vairāk iedzīvotāji izvēlas Biķernieku trasi par savu skriešanas un velo treniņu vietu. Biķernieku trase jau otro gadu ir parūpējusies, lai trašu teritorijā būtu iespējas trenēties ne tikai ar šosejas velosipēdiem pa asfalta segumu, bet arī ar MTB velosipēdiem ārpus Biķernieku autotrases daļas.

Izveidotās skrējēju un velo trases ir papildinātas un atsevišķi marķētas, kas vijas cauri Biķernieku trases mežu teritorijai. Velosipēdistiem tiek piedāvāta taka 3,5 km garumā un skriešanas takas garums ir 4 km.

Pēc pagājušā gadā “Latvijas fakti” veiktā pētījuma rezultātiem tuvākā mikrorajona, Mežciema, iedzīvotāji ir aktīvi sportotāji un labprāt dodas sportot uz tuvumā esošo Biķernieku trasi.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem gandrīz visi pētījuma dalībnieki (91%) ir apmierināti ar dzīvi savā apkaimē. Savukārt, vairums Biķernieku trases apkārtnē dzīvojošo iedzīvotāju trases esamību savā apkaimē novērtē pozitīvi – divas trešdaļas respondentu (65%) pauduši pozitīvu viedokli un tikai 8% pauduši noraidošu attieksmi pret tās atrašanos viņu dzīvesvietas apkaimē.

Pētījums atklāj, ka Biķernieku trase un tās komplekss  ir uzskatāma par nozīmīgu aktīvās atpūtas vietu vietējiem apkārtnes iedzīvotajiem – saskaņā ar aptaujas rezultātiem vairāk kā divas trešdaļas respondentu (68%) ir atzinuši, ka paši vai kāds no viņu ģimenes locekļiem pēdējo 12 mēnešu laikā tās teritorijā ir pastaigājušies vai atpūtušies pie dabas, 62% ir veikuši fiziskās aktivitātes, 43% ir apmeklējuši kādu no trasē rīkotajiem pasākumiem, trešā daļa (36%) ir apmeklējuši CSDD Rīgas Motormuzeju un 21% slēpojuši.

Būtiski, ka abas takas var izmantot arī tad, kad trasē notiek sacensības vai kāds cits pasākums. Aktīvās atpūtas cienītāji ir laipni aicināti sezonas laikā izmantot trases sniegtās iespējas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21342301sec.