Izstādē «Riga Food 2018» sacentīsies Latvijas labākie tējas meistari!

7. un 8. septembrī Latvijas Tējas čempionātā jau piekto reizi sacentīsies Latvijas labākie tējas meistari – arī šogad pasākums tiks rīkots Baltijā plašākajā pārtikas izstādē „Riga Food 2018”, kura notiks no 5. līdz 8. septembrim Ķīpsalā. Tējas meistari čempionātam vēl var pieteikties līdz 15. augustam!

Tējas meistari mērosies spēkiem četrās kategorijās: tējas gatavošanas meistarība, tējas kompozīcija ar uzkodu, tējas degustācija un tējas miksoloģija. Čempionāta dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija no Vācijas, Vjetnamas, Šrilankas un Latvijas. Līdzīgi kā kafijas un someljē čempionātiem, sacensību kategorijas ir sadalītas tā, lai pēc iespējas pilnīgāk būtu iespējams novērtēt katra dalībnieka profesionālās iemaņas.

“Latvijas Tējas čempionāts ļauj katram tējas meistaram parādīt savas spējas un iepazīstināt plašāku publiku ar savu tēju. Ikvienam dalībniekam ir iespējas kļūt par Latvijas tējas čempionu, kvalificēties starptautiskajam turnīram, kā arī iegūt vērtīgu pieredzi un interesantus draugus visā pasaulē. Tējas čempionāta dalībnieki ne tikai atstāj iespaidu uz žūrijas locekļu atzinumu, bet arī veido mūsu valsts tējas industriju, to bagātinot un pilnveidojot,” stāsta Latvijas Tējas čempionāta organizators Jurijs Podusovs.

Latvijas Tējas čempionāta kategorijā tējas gatavošanas meistarība dalībniekam būs jāpagatavo tēja pēc klasiskā kanona. Būs jārada arī unikāla tējas kompozīcija ar uzkodu, kas pasvītro un izceļ tējas garšu. Tējas degustācijas laikā tējas meistaram būs jādemonstrē savu garšas kārpiņu atmiņa un pareizi jānosauc nogaršotās tējas. Pirmo reizi Latvijā tiks organizētas sacensības arī tējas miksoloģijas kategorijā, kurā sevi varēs parādīt arī bārmeņi, gatavojot kokteiļus uz tējas bāzes.

5. Latvijas Tējas čempionāta uzvarētāji dosies pārstāvēt Latviju starptautiskajā tējas meistaru konkursā “Tea Masters Cup International”, kurā satiekas paši labākie tējas nozares profesionāļi no vairāk kā 15 valstīm.

Lai piedalītos 5. Latvijas Tējas čempionātā, tējas meistaram līdz 15. augustam ir jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa: https://ej.uz/yx51 Katrs tējas čempionāta dalībnieks var pieteikties vairākām kategorijām. Vietu skaits ir ierobežots. Pilns dalībnieku saraksts tiks paziņots 16. augustā. Iepazīties ar pilnu sacensību nolikumu var “Tea Masters Cup” oficiālajā mājaslapā: https://teamasterscup.com/en/rulesandregulations

Līdztekus Latvijas tējas čempionātam, pasākuma teritorijā uzstāsies tējas nozares profesionāļi ar lekcijām par dažādu veidu tējām – būs iespēja uzzināt par auksti brūvētu tēju, kombuču, mate tēju, kā arī par Japānas un Korejas tējas ceremonijām un pasaules tendencēm tējas kultūrā.

Pagājušajā gadā izstādē “Riga Food” notika Rīgas Tējas dienas, kurās izstādes apmeklētāji vēroja dažādas tējas ceremonijas, kā arī Latvijas Nacionālo tējas turnīru bērniem, kur tējas gatavošanas meistarībā, kompozīcijas un degustācijas mākslā sacentās mazie tējas meistari. Par Latvijas Nacionālā tējas turnīra bērniem uzvarētāju kļuva Anete Dīriņa.

”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Agroresursu un ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, „EEN Latvija”, Pavāru klubu, „Diplomatic Economic Club Latvia”.

Sekojiet līdzi jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48108697sec.