Dabas muzejā notiks pasākums ģimenēm par klimata pārmaiņām

Jau vairākus gadus Latvijas Dabas muzejā tiek izsludināts vides mēnesis. Šogad tas veltīts vienai no visā pasaulē šobrīd aktuālākajām tēmām – klimata pārmaiņām. 2018. gada 24. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00, vides mēneša ietvaros, muzejā notiks pasākums ģimenēm, kurā aicināti piedalīties visi interesenti.  

Pēdējo simts gadu laikā ir novērojamas straujas klimata izmaiņas, kas lielā mērā saistītas ar cilvēku saimnieciskās darbības palielināšanos. Tās ietekmē klimata kā sistēmas stabilitāti, klimatisko parādību biežumu, nokrišņu daudzumu, kā arī izraisa temperatūras paaugstināšanos. Galvenais šo izmaiņu cēlonis ir būtiski pieaugušais siltumnīcas efektu izraisošo gāzu (SEG) daudzums atmosfērā. Ļoti svarīga ir SEG gāzu apjoma samazināšana, tādējādi uzlabojot vides stāvokli.

Tai pat laikā, pieaugot cilvēku saimnieciskajai darbībai, pieaug piesārņojuma līmenis apkārtējā vidē. Ūdeņu piesārņojums izraisa ezeru un upju aizaugšanu, kā rezultātā samazinās skābekļa daudzums, izmainās sugu sastāvs un daudzveidība ūdenstilpēs.

Ģimenes dienā apmeklētāji ar spēļu palīdzību noskaidros, kādi ikdienas ieradumi veicina vai mazina klimata pārmaiņas un ūdens piesārņojumu. Muzeja speciālisti izskaidros, kā klimata pārmaiņas var ietekmēt Latvijas dabu, kas ir zilaļģu ziedēšana, kas dzīvo un aug piesārņotos ūdeņos.

Ģimenes dienas satura ziņā piemērotas ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem. Katrā ģimenes dienā dalībnieki saņem muzeja speciālistu sagatavotu uzdevumu grāmatiņu par kādu tēmu. Pasākuma organizatori atgādina, ka ierasties un piedalīties var jebkurā laikā no plkst. 11.00 līdz 16.00. Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Ieeja pasākumā par maksu, kura iekļauta muzeja ieejas biļete + nodarbības biļete. Visas sezonas garumā, no septembra līdz maijam, kārtējā pasākumā uzrādot kādu no sezonas ģimenes dienas grāmatiņām, jāiegādājas tikai muzeja ieejas biļetes.

Vides mēnesi atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Latvijas Dabas muzeja administrācija informē pasākuma dalībniekus, ka, lai izpildītu Latvijas Dabas muzeja personas datu pārziņa uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs un īstenojot pārzinim likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras, pasākumā var notikt fotografēšana un filmēšana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.1320219sec.