Rīgā norisinās Baltijas valstīs lielākais vīna un šampanieša festivāls

No 2018. gada 21.-24. novembrim festivāls Riga Wine & Champagne pulcē pasaules vadošos vīna ekspertus, lai gardēžiem un vīnmīļiem no visas Baltijas piedāvātu izglītojošas degustācijas, meistarklases un vakariņas Rīgas restorānos, kā arī konkursa Gada vīns 2018 simts un viena labāko vīnu un Latvijas vadošo šefpavāru parādi.

Festivāla populārākais notikums būs TOP 101 vīnu un šefpavāru parāde 24. novembrī mākslas centrā Zuzeum, kur gardēžiem būs iespēja vienuviet nobaudīt konkursa Gada vīns 2018 uzvarētājus - izsmalcinātākos, aizraujošākos, gardākos un vislabāk izcenotos Latvijā pieejamos šampaniešus, dzirkstošos vīnus, baltvīnus, sarkanvīnus un desertvīnus. Starptautiska vīna ekspertu un someljē žūrija Maikla Šustera vadībā konkursa "Gada vīns 2018" gandrīz 500 vīnus aizklātā degustācijā vērtēja augusta beigās, piešķirot 14 "Zelta", 87 "Sudraba", 224 "Bronzas" un 55 "Vērts nobaudīt" medaļas.

Pateicoties jaunajai un daudz plašākajai parādes norises vietai mākslas centrā Zuzeum, simts un vienu labāko vīnu jeb konkursa Gada vīns zelta un sudraba medaļniekus būs iespējams nobaudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, t.sk., vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem. Parādē piedalīsies, savus ēdienus un vīna un ēdiena kombinācijas piedāvās Māris Jansons (restorāns Kest, Cēsis), restorāns Vincents (šefs Oskars Sprukts), Mārtiņš Rītiņš, restorāns Bibliotēka No1 (šefpavārs Kaspars Barsukovs) un Ivans Šmigarevs.

Degustācija notiks festivālam ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus "parādes" vīnus, vienlaikus uzdodot jautājumus labākajiem vīnziņiem un konkursa Gada vīns 2018 žūrijas komisijas locekļiem. Vērā ņemama pasākuma sastāvdaļa ir arī žūrijas priekšsēdētāja Maikla Šustera (Lielbritānija), viena no pasaules atzītāko vīna ekspertu, meistarklases turpat Zuzeum telpās, kas šogad iesaistoties Arēnas Rīga VIP ložām, piedāvās Gada vīns laureātus iepazīt skaistā pilnbriedā.

Festivāla programma

Piektdienas vakarā 23. novembrī pulcēs Rīgas kaislīgākos bordo-mīļus uz vakariņām High-end Bordeaux ar Maiklu Šusteru restorānā Vincents. Savukārt festivāla kulminācija un lielākais notikums būs sestdien 24. novembrī ar plašāko jebkad labāko Latvijā pieejamo vīnu degustāciju TOP 101 vīnu un šefpavāru parādi mākslas centrā Zuzeum ar unikāla iespēja vienkopus izgaršot konkursa Gada vīns 2018 uzvarētājus.

Pasaules vadošie vīna eksperti Rīgā

Pirmo reizi Baltijā viesosies pasaules vadošais Itālijas vīnu eksperts Ians d’Agata (Ian d’Agata), Collisioni Wine & Food festivāla radošais direktors, vadošā vīnu portāla VINOUS vecākais redaktors, Indigena Festival zinātniskais direktors, Starptautiskā Itālijas vīna un ēdiena kultūras centra direktors, vairāku starptautisku vīna best-selleru autors. Ians atzīts arī kā Elzasas, Bordo un Kanādas vīnu eksperts. Iana nozīmīgākās grāmatas ir The Ecco Guide to the Best Wines of Italy, kā arī Native Wine Grapes of Italy, kas 2015. gadā izcīnīja starptautisko Louis Roederer Gada Grāmatas balvu, ierindojoties Top 10 grāmatu topā tādos izdevumos kā New York Times, Financial Times, LA Times. Iepriekš Ians darbojies arī kā žurnāla Decanter viesredaktors. Ians d’Agata ir pieprasīts lektors pasaulē par tēmām, kas saistītas ar Itālijas virtuvi, vīna kultūru un marketingu, savulaik Ņujorkas Universitātes Pārtikas zinātnes programmā pasniedzis Itālijas vīna un kulinārijas vēsturi. Ians ir aktīvs aizvēsturisko un gandrīz aizmirsto Itālijas vīnogu fans, savu profesionālo karjeru veltījis Itālijas vīnogu atdzimšanas veicināšanai.

Maikls Šusters (Michael Schuster, Lielbritānija) – viens no pasaules atzītākajiem vīna ekspertiem, lektoriem un autoriem, Maikla padomus viņa vīna skolā Londonā izmanto gan Master of Wine, gan iesācēji. Maikls ir pasaulslavenā vīnu konkursa Decanter World Wine Awards pamatlicējs, vīna izdevumu World of Fine Wine un Decanter, bestselleru Understanding Wine un Essential Winetasting autors, Academie Internationale du Vin loceklis. Rīgas vīnmīļiem Maikls Šusters zināms kā konkursa Latvijas Gada Vīns žūrijas priekšsēdētājs kopš 2014. gada, kā arī aktīvs festivāla Riga Wine & Champagne dalībnieks un lektors. Rudens sesijā Maikls būs sastopams vairākos pasākumos: 23. novembrī vakariņās High-end Bordeaux ar Maiklu Šusteru, 24. novembrī mini-meistarklasēs TOP 101 vīnu un šefpavāru parādes laikā.

Festivāla rudens sesijā pašmāju vīnmīļus īpaši priecēs arī konkursa Gada vīns 2018 žūrija – Aigars Nords (Riga Wine & Champagne festivāla un konkursa Latvijas Gada vīns dibinātājs, ieguvis augstāko WSET diplomu vīnzinībās, Lattelecom Rīgas maratona organizators), Raimonds Tomsons (restorāna Vincents vadītājs un vīnzinis, 7.vieta A.S.I. pasaules vīnziņu čempionātā 2016. gadā, A.S.I. Eiropas vīnziņu čempionāta 2017.gada uzvarētājs, Prike Latvija vīna zīmolu vēstnesis) un citi.

Par Riga Wine & Champagne:

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012.gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. Līdz šim festivālā Rīgā viesojušies virkne pasaules vadošo vīndaru un vīna kritiķu – t.sk. kritiķi un apskatnieki Peter Liem, Richard Juhlin, Andreas Larsson, Andrew Jefford, Michael Schuster, Essi Avellan MW, Tim Wildman MW, Mark Andrew MW, vīndari Pierre-Emmanuel Taittinger, Charles Philipponnat, Michel Drappier, Jean-Herve Chiquet, Willi Brundlmayer, Stefano Carpanetto, Mireia Torres un daudzi citi. Riga Wine & Champagne nebūtu iespējams bez partneru pretimnākšanas un vēlmes attīstīt vīnmīlības un gardēdības kultūru Latvijā. Festivāla partneris Audi Latvija, meistarklašu partneri – Electrolux Latvija un Riedel glāzes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42208409sec.