Rīgā tiksies 3000 dejotāji no Eiropas valstīm

2019. gada 23. un 24. februārī Rīgā notiks gada divi nozīmīgākie mūsdienu deju pasākumi – starptautiskais mūsdienu deju čempionāts "DANCE OF EUROPE LATVIA 2019" un Latvijas atklātais čempionāts ielu dejās. Šogad dalību tajos apstiprinājuši 3000 dejotāji no Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Somijas, Slovākijas, Zviedrijas un Francijas.

"Mūsdienu dejas šāda augsta mēroga sacensībās ir pārbaudījums ne tikai bērniem, treneriem un dalībnieku tuviniekiem, bet reizē arī pierāda – aug šo deju līmenis un izpildījums. Tie ir svētki vairāk nekā tūkstotim dejotāju, kuri divās dienās ne tikai sacenšas, bet arī kopā atpūšas, gūst jaunus draugus un iepazīst Rīgu. Redzams, ka pasaules tendences maina arī mūsdienu deju kultūru Latvijā, jo mainās mūzika, ienāk jauni horeogrāfijas elementi, tērpi. Tas viss kopā reizi gadā veido skaistus mūsdienu deju svētkus, kuros labprāt dalāmies arī ar skatītājiem, tā radot izpratni par šāda veida nodarbošanos bērnu, jauniešu un arī pieaugušo vidū. Spēcīgākie mūsdienu deju pārstāvji ir Rīgā Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, bet čempionāti var parādīt jaunus talantus arī no citām pilsētām. Savukārt ārzemju dalībnieku konkurence liek čempionātam nopietni gatavoties pat stiprākajiem, lai parādītu iespējami labāko māksliniecisko un sportisko sniegumu, aizstāvētu sava deju kluba, kā arī Latvijas godu," saka sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" direktors Oļegs Pavlovs.

23. februārī Olimpiskajā centrā, Rīgā (Grostonas ielā 6B) no pulksten 9.00 dienas garumā dažādu deju stila dejotāji sacentīsies Latvijas atklātajā čempionātā ielu dejās Hip-hop, House, Disco dance u.c. deju stilos un reizē priecēs skatītājus.

24. februārī VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, Rīgā no pulksten 9.00 trešo reizi notiks starptautiskais mūsdienu deju čempionāts "DANCE OF EUROPE LATVIA 2019". Tajā iekļauti tādi deju stili kā Street Dance Show, Modern Dance, Pop Dance, Kids Dance, Show Dance, Classic Dance (New Classic Dance). Baltijā lielākais mūsdienu deju čempionāts notiks pēc amerikāņu sistēmas – tiesnešu vērtējums uzreiz pēc dejas būs skatāms uz lielā ekrāna, kā arī dalībniekiem būs iespēja par katru deju uzzināt tiesnešu viedokli, informē ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas "Dance of street" direktors Oļegs Pavlovs.

Abos pasākumos uzaicināti tiesneši no Latvijas Mūsdienu deju asociācijas un pazīstami ārzemju speciālisti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Krievijas u.c. valstīm, kā arī tiesās VIP tiesneši – labākie dejotāji un deju skolotāji no vēl citām pasaules valstīm.  

"DANCE OF EUROPE LATVIA 2019" tiks vērtēts dejotāju un horeogrāfu darbs, kā arī šovs – tēls, skatuves apģērbs, muzikālais noformējums utt.

Abos čempionātos plānotais dalībnieku – bērnu vecums ir no 3 gadiem, bet tāpat piedalīsies arī pieaugušie dejotāji.

Starptautisko mūsdienu deju čempionātu "DANCE OF EUROPE LATVIA 2019", Latvijas atklāto čempionātu ielu dejās organizē Latvijas mūsdienu deju skola "Dance of street" (Rīga), kuras audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem "Show dance", "Hip-hop dance", "Break dance" un citu stilu treneriem jau 27 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Nikos Travel
,


Biznesa augstskola Turība
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.76596212sec.