Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks ģimenes diena

2019. gada 12. maijā, ģimeniski suminot Mātes dienu, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs piedāvā to saturiski piepildīt, piedaloties Ģimenes dienas programmā "Maija grāfa svētki, bruņinieki, dzīve viduslaiku Rīgā".

Pulksten 12.00 un 14.00 bērni kopā ar vecākiem aicināti uz ekskursiju "Maija grāfa svētki, bruņinieki un pavasara svētku tradīcijas viduslaiku Rīgā", bet no 10.00-16.00 - kopīgi darboties radošo aktivitāšu vietā "Klausos, skatos, zīmēju", kā arī apskatīt visu muzeja ekspozīciju un izstādes par īpaši draudzīgo ieejas maksu.                  

12.00 un 14.00 uz ekskursiju "Maija grāfa svētki, bruņinieki un pavasara svētku tradīcijas viduslaiku Rīgā" aicinās muzeja pedagogs, vēsturnieks Vidvuds Bormanis. Pēc ekskursijas – būs iespēja izglītojošā nodarbībā apskatīt un iemēģināt viduslaiku bruņinieku ekipējumu. Maija grāfa svētki, Vasarsvētki, Strēlnieku svētki ir bijuši gaidīti notikumi pilsētas dzīvē jau kopš 14. gadsimta. Līdz ar pavasara atmodu, Maija grāfa svētkos rīdzinieki dižojušies ar savu drosmi, veiklību, notikuši bruņinieku turnīri, gājiens un citas lustes. Svētki sagādājuši lielu prieku visiem iedzīvotājiem. Kā rīdzinieki gatavojās svētkiem, kā tie noritēja, kas bija jāveic, lai iegūtu Maija grāfa titulu? Kā noritēja sacensības, kas tajās piedalījās, kādi bija noteikumi? Kā tikusi izvēlēta un kronēta arī Maija grāfiene, kā arī citus krāsainus stāstus par rīdzinieku svētku tradīcijām uzzinās ekskursijas dalībnieki. Laika gaitā Maija grāfu svētku norise un noteikumi mainījās, līdz šī tradīcija izzuda, lai atkal atgrieztos 21. gadsimta Rīgā.

No 10.00 – 16.00 bērni kopā ar vecākiem varēs kopīgi darboties radošo aktivitāšu vietā "Klausos, skatos, zīmēju", kā arī apskatīt visu muzeja ekspozīciju un izstādes: "Kur gūšu Latvijas spēku?" (A.Brigadere), "Lietots Rīgā. 19. gs. otrā puse – 1918. gads", "Doma muzejs Rīgā – templis zinātnei un mākslai, "Reformācijai 500: Piemiņas medaļas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja kolekcijā", "Sudraba kauss "21. gadsimta Renesanse" un "1920.-1930. gadu kalendāri no muzeja kolekcijas"

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgu Ģimenes dienas ieejas maksu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60124397sec.