Rīgā izrādīs vēsturiski teatralizētu stāstu «Latviju dibināsim rīt»

2019. gada 18. novembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs aicina uz vēsturiski teatralizētu stāstu "Latviju dibināsim rīt"

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs pagaidu mājvietā Brīvības bulvārī 32, Rīgā, aicina ceļojumā uz pagātni, 18. novembrī iejūtoties sarežģītajos valsts dibināšanas apstākļos pirms 101 gada.

18. novembrī muzejs būs atvērts no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00, ieeja – bez maksas.

Svinot valsts proklamēšanas 101. gadadienu, interesentiem tiek piedāvāta ekskursija-vēsturiski teatralizēts stāsts "Latviju dibināsim rīt". Iestudējums tiks rādīts plkst. 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, muzeja 2. stāvā, izstādes "Latvijas gadsimts" sadaļā "Latvijas neatkarības pasludināšana" (brīdinām – pasākums notiks šaurā telpā, tāpēc redzamība var būt ierobežota).

Latvijas valsts pirms 101 gada dzima trauksmainā, neskaidrības pilnā laikā. Lai gan 1918. gada 18. novembrī I pasaules karš jau nedēļu bija beidzies, Latvijā joprojām atradās Vācijas karaspēks un okupācijas varas iestādes, kas mēģināja ietekmēt zemes politisko nākotni. No Austrumiem draudēja briesmas sociālistiskās padomju Latvijas idejas formā. Vien pāris nedēļu īss laika sprīdis 1918. gada novembrī bija nacionālās patstāvības idejas aizstāvju rīcībā, lai improvizētos apstākļos ienaidnieku ielenkumā pasludinātu Latvijas Republiku un ņemtu zemes politisko likteni savās rokās.

Iejusties vēsturiskajos notikumos ekskursijā ar aktierspēles elementiem palīdzēs gidi – Latvijas Nacionālā vēstures muzeja vēsturnieki Toms Ķikuts un Imants Cīrulis, kā arī aktieri Kārlis Anitens, Anna Šteina un Madars Zvagulis.

Visu dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 muzejā var apskatīt izstādes, kurās tuvāk aplūkotas ar Latvijas valsts neatkarības pasludināšanu un aizstāvēšanu saistītas tēmas – "Latvijas gadsimts" un  "11 varoņstāsti. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena" –, kā arī muzeja pamatekspozīcija – Latvijas vēsture no 11. g. t. pr. Kr. līdz valstiskās neatkarības atjaunošanai Trešās Atmodas laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36278081sec.