Iespaidīgā multimediālā mākslas centrā Rīgā var apskatīt pasaules slavenākos darbus

2019. gada 17. decembrī Rīgas centrā, Skolas ielā 2, tika atklāts trīsstāvu multimediālais mākslas centrs "Digital Art House", kas kopumā aizņem vairāk nekā 1700 kvadrātmetru lielu platību.

Lēmumu izveidot multimediālo centru ir rosinājuši izstādes "Izcilie modernisti. No Monē līdz Kandinskim" panākumi – to piecos darbības mēnešos 2019. gadā Rīgā apmeklēja vairāk nekā 72 000 skatītāju.

Centra apmeklētāji var ne tikai aplūkot pasaules vēstures izcilāko mākslinieku multimediālās izstādes, bet arī baudīt interaktīvas instalācijas un virtuālo realitāti un izzināt vēsturi kādā no izglītojošajiem sarīkojumiem. Šī ir unikāla iespēja aplūkot telpiskus skulptūru modeļus, lielformāta sienas gleznojumus vissīkākajās detaļās, doties virtuālā ekskursijā pa Siksta kapelu un ienirt augstās renesanses laikmetā.

Šobrīd interesentiem apskatei pieejamas trīs izstādes: Izcilie modernisti "No Monē līdz Kandinskim", Gustavs Klimts "Ar mīlestību līdz nāvei" un Van Gogs "Vēstules Teo".

"Vēstules Teo" ir neticami juteklīgs multimediālais šovs kura pamatā ir vēstules kuras Van Gogs ir adresējis savam brālim Teo. Apmeklētāji var ne tikai apskatīt vairāk nekā 400 izcilā meistara šedevrus kas rakstīti dažādos viņa dzīves posmos – dzīves un darba laikā Nīderlandē Parīzē Arlā un Overā pie Uāzas, bet arī sajust viņa pasauli caur vēstuļu prizmu kuras ir uzrakstītas no pirmās personas un kuras atklāj meistera dvēseli un emocijas.

Nākotnē vienā no zālēm plānota arī latviešu mākslas ekspozīcija.

Vairāk par multimediālo mākslas centru vari lasīt digitalarthouse.eu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84070015sec.