Šoruden negaidīti aktuālā Raimonda Paula dziesma “Par pēdējo lapu” jaunās skaņās

Jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmai “Par pēdējo lapu” radījusi dziedātāja Katrīna Gupalo, kuras izpildījumā īpaši izcelts Jāņa Petera teksta smeldzīgais un dramatiskais vēstījums.

“Šis rudens ir ļoti atšķirīgs no citiem – šajā gadā īpaši jūtam vecās pasaules aiziešanu un ar skumjām atvadāmies no tās, gaidot un ticot, ka pēc smagās ziemas tomēr nāks pavasaris un jauna dzīve. Tieši caur šo dziesmu vēlējos izteikt to, ko mēs visi piedzīvojam un jūtam ik dienu šajā briesmīgajā pandēmijas laikā,”  savās pārdomās dalās Katrīna Gupalo. “Pēc skaistās vasaras, kurā nodziedāju daudz Imanta Kalniņa mūzikai veltītus koncertus, nolēmu, ka rudens nāks ar Raimonda Paula skaņām. Rudens Maestro kompozīcijās vienmēr skan ļoti īpaši – dziesmas “Ances romance” un “Nenāciet klāt man rudenī” jau sen ir manā repertuārā, nu pievienoju trešo – dziesmu “Par pēdējo lapu”.”

Mūzikas video tapšanā radošā komanda paļāvās uz intuīciju: “Iesēdāmies mašīnās un braucām bez konkrēta plāna atrast vispiemērotāko vietu filmēšanai. Vēl daudzviet koku lapas bija zaļas, un nekas neliecināja par dziesmā iekodēto noskaņu. Tā, braucot, kur acis rāda, līkumu līkumiem caur Krimuldas novada mežiem un pļavām, pēkšņi nonācām vienu lauku māju pievārtē – tādā kā šīs dziesmas paradīzē. Ārkārtīgi skaistie un košie etiķkoki un bagātīgi vīnstīgām noaugušais laukakmeņu mūris aiz tiem radīja perfektu oāzi mūzikas video tapšanai. Iepazināmies ar māju sirsnīgo saimnieci Rasmu un ar viņas mīļu svētību šajā īpašajā vietā tapa mūzikas video. Paldies viņai par to!”

Dziesma “Par pēdējo lapu” ierakstīta latviešu un krievu valodās “Wolk Recording Studios”, tās producents ir Aleksandrs Volks, ierakstā piedalījies arī producents Oriole. Mūzikas video veidojis Kaspars Kambars. Tērpu radījis zīmols “Public Makes Image”, grima māksliniece – Anita Intaite.

Tuvākie Katrīnas Gupalo koncerti notiks 30. oktobrī kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, 20. novembrī un 12. decembrī viesnīcā “Grand Hotel Kempinski Riga”, savukārt 28. novembrī un 26. decembrī “Zeit” koncertzālē Līgatnē. Visi koncerti notiks, ievērojot ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītos nosacījumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80197287sec.