LNSO veic izmaiņas novembrī plānotajos koncertos

Drošības apsvērumu dēļ Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ir pieņēmis lēmumu pārcelt divus novembrī ieplānotos koncertus – “Ritma dzīres, Zaļupes jaundarbs un kino”, kā arī “Kazadesī un Bēthovens”, savukārt atcelt bērniem paredzētos koncertus "LeNeSOns un Šūmaņa "Bērnu ainas"” latviešu un krievu valodā.

“Lai arī LNSO tehniski spēj nodrošināt koncertu norisi atbilstoši patlaban valstī izsludinātajiem nosacījumiem kultūras pasākumu organizēšanai, tomēr, ņemot vērā katra koncerta specifiku, kā arī paredzamos papildu ierobežojumus, par kuriem valdība lems piektdienas ārkārtas sēdē,  esam nolēmuši novembrī ieplānotos koncertus atcelt vai pārcelt uz citu laiku. Tas darīts ne tikai, lai rūpētos par mūsu klausītāju drošību, bet arī, lai saglabātu pilnvērtīgas koncertu programmas – tādas, kādas tās bija piedāvātas biļešu iegādes brīdī,” komentē LNSO direktore Indra Lūkina.

2020. gada 14. novembrī plānotā koncerta “Ritma dzīres, Zaļupes jaundarbs un kino” programmā iekļautais ārzemju solists aktuālo ceļošanas ierobežojumu dēļ nevar ierasties Latvijā, tāpēc koncerts tiek pārcelts uz 2021. gada 17. septembri. 

2020. gada 21. un 28. novembra koncerti "LeNeSOns un Šūmaņa "Bērnu ainas"” latviešu un krievu valodā tiek atcelti. Šie koncerti ierasti tiek veidoti kā interaktīvi uzvedumi, kur ļoti nozīmīga ir bērnu iesaistīšanās aktivitātēs, kas nozīmē kopīgu zīmēšanu un rotaļas, bērni koncertus apmeklē vecāku pavadībā. Šī brīža situācijā ir ļoti sarežģīti nodrošināt distanci starp mazajiem apmeklētājiem. Tādēļ, rūpējoties par bērnu un viņu vecāku drošību, šie koncerti tiek atcelti.     

Iepriekš no 2020. gada aprīļa uz 26. novembri pārceltais koncerts “Kazadesī un Bēthovens” tiek pārcelts uz 2021. gada 8. oktobri. Programmas kulminācija ir Bēthovena Devītā simfonija, to atskaņo orķestris kopā ar četriem solistiem un Valsts Akadēmisko kori "Latvija" lielā dziedātāju sastāvā, kas uz skatuves liedz savstarpējās distancēšanās iespēju. Tāpēc, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un rūpējoties par izpildītāju drošību un veselību, pieņemts lēmums koncertu atkārtoti pārcelt.

Par nenotikušajiem koncertiem "LeNeSOns un Šūmaņa "Bērnu ainas"” klausītājiem tiks atdota nauda. Visiem, kas biļetes iegādājušies “Biļešu paradīzes” mājaslapā, nauda 5. novembrī tiks atdota automātiski. Tajā skaitā nauda tiks atdota abonementu īpašniekiem – vienas ceturtās daļas vērtībā no abonementa summas. Ja koncerta biļete vai abonements iegādāts klātienē “Biļešu paradīzes” vai Lielās ģildes kasē, naudu iespējams saņemt, vēršoties “Biļešu paradīzes” kasēs. Informāciju par kases atrašanās vietām var atrast šeit: https://www.bilesuparadize.lv/lv/shops.

Savukārt pārcelto koncertu biļešu īpašniekiem biļetes būs derīgas jaunajos koncertu datumos.

Lai turpinātu priecēt savus klausītājus, novembrī LNSO ieplānojis uzsākt īpašu projektu – “LNSO digitālā koncertzāle”, informācija par to sekos drīzumā.
Aktuālākajai informācijai par digitālo projektu, turpmākajiem koncertiem un LNSO jaunumiem klausītāji aicināti sekot līdzi LNSO mājaslapā https://www.lnso.lv/ vai LNSO sociālā tīkla Facebook lapā https://www.facebook.com/LNSO.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32785201sec.