Izstādē «Balttour 2012» vēl nebijis dalībnieku un apmeklētāju skaits!

2012.gada 12. februārī veiksmīgi noslēdzās 19. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2012"! Ceļojumu izpārdošana, pasaules plašumi un kultūru dažādība, Latvijas reģionu viesmīlība un garšu ceļojumi – tā var raksturot notiekošo Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kas uz trīs izstādes dienām bija pārvērties par tūrisma nozares epicentru.

"Balttour 2012" divās tematiskajās hallēs "Apceļo Latviju!" un "Atklāj pasauli!" varēja apskatīt 255 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēja 650 tūrisma uzņēmumu no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Gruzijas, Ukrainas, Turcijas, Spānijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Tunisijas, Maltas, Ēģiptes u.c., kopumā no 38 pasaules valstīm. Pirmo reizi piedalījās pārstāvji no Japānas un Ganas. Izstādi apmeklēja 23 000 interesentu, no kuriem 4500 bija tūrisma profesionāļi un aicinātie klienti.

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas ALTA (ALTA) prezidente, "Amadeus Latvija" direktore Kitija Gitendorfa ir gandarīta par izstādes apjoma pieaugumu, izstādes kvalitatīvo attīstību un atzinīgi novērtē izstādes dalībnieku veikumu: "Salīdzinot ar pagājušo gadu, izstādes dalībnieku skaits ir pieaudzis par 8%. Šogad gan tūrisma aģentūras, gan operatori, gan Latvijas halles dalībnieki izstādei ir pamatīgi gatavojušies. Lai piesaistītu tūristus, vairs nepietiek ar tradicionāliem piedāvājumiem atpūsties siltās zemēs un viņi to zina. Cilvēki meklē arvien jaunas izklaides iespējas, nebijušas sajūtas un piedzīvojumus!"

Pirmo reizi "Balttour" apmeklēja oficiālā Krievijas Tūrisma industrijas apvienības delegācija, kurā bija lielākie Krievijas tūroperatori, tūrisma aģentūras, viesnīcas, transporta un apdrošināšanas kompānijas un masu mediji.

"Esmu patīkami pārsteigts par "Balttour 2012" plašo dalībnieku pārstāvniecību un izstādes kvalitāti. Tā ir tik dinamiska, tik dzīva, tik kreatīva un viesmīlīga – it īpaši Latvijas halle! Tieši tūrisma pakalpojumu kvalitāte ir tas, par ko tūristi ir gatavi maksāt, ko gatavi ieteikt citiem un kā dēļ ir gatavi atgriezties. Un Latvijā tāda ir! Atbraucot uz Latviju, mēs atradām ne tikai labus biznesa sadarbības partnerus, bet arī draugus! Noteikti tiksimies "Balttour 2013!" norādīja Krievijas Tūrisma industrijas apvienības viceprezidents Sergejs Korņejevs.

"Balttour"nozīmīgs sadarbības partneris

Izstādes atklāšanā Krimas Autonomās Republikas kūrortu un tūrisma ministrs Aleksandrs Lijevs norādīja, ka Latvija ir prioritārs sadarbības partneris tūrisma jomā. ""Balttour" ir durvis uz mūsu tūrisma tirgu. Mēs vēlamies cieši sadarboties, lai tūrisma plūsmas intensitāte no Latvijas uz Krimu un otrādi palielinās," uzvēra A. Lijevs.

Lai stiprinātu abu reģionu attiecības, Krimas Tūrisma operatoru asociācija un ALTA izstādē "Balttour 2012" parakstīja memorandu par sadarbību. Tāpat vienošanos par sadarbību "Balttour" rīkotāji parakstīja ar Krievijas Federālo tūrisma aģentūru.

Izcilāko tūrisma nozares profesionāļu paziņošana

"Tūrisma nozare 2011. gadā ir ieguvusi saimniecisko stabilitāti un daudzās jomās sasniegusi izcilus rezultātus pasaules mērogā, iekļūstot pasaules TOP 10 gan galamērķu jomā, gan SPA un viesnīcu biznesā. Katra uzņēmuma veiksmes stāsts parasti sākas ar spēcīgu personību vadītāja lomā, tāpēc jau devīto reizi apbalvojām labākos tūrisma nozarē," stāsta "BalticTravelnews.com" direktors Aivars Mackevičs.

Pirmo reizi balvas pasniegšanas vēsturē titulu "Gada cilvēks tūrismā" saņēma akadēmisko aprindu pārstāvis Andris Klepers no Vidzemes augstskolas.Par gada uzņēmēju naktsmītņu biznesā "Balttour 2012" laikā paziņoja viesnīcas "Grand Palace Hotel" direktoru Bernhardu Loevu, titulu "Uzņēmējs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā" ieguva Maija Freiberga no "Skaisto skatu aģentūras", par veiksmīgāko tūrisma informācijas centra vadītāju atzina Lauru Konstanti no Siguldas TIC, labākais restorāna vadītājs – Mārtiņš Rītiņš, par "Tūrisma žurnālistu 2011" tika nosaukts žurnāla "HoReCa" veidotājs Andris Dzenis, par spilgtāko tūrisma mājaslapu balvu saņēma www.vanillatravel.lv.

Pirmoreiz izsniedza kvalitātes zīmes!

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs izstādē pirmo reizi pasniedza Latvijas tūrisma pakalpojumu kvalitātes sistēmas "Q-Latvia" kvalitātes zīmes. Šogad tās ieguva viesnīcas "Mežotnes pils", "Bīriņu Pils" un "Raibie logi", Turaidas muzejrezervāts, Valmiermuižas alus darītava, Talsu novada tūrisma informācijas centrs, Kuldīgas Tūrisma attīstības centrs, Saulkrastu tūrisma informācijas centrs un Rīgas Tūrisma attīstības biroja informācijas centri.

"Tūrisma produktam ir jābūt ļoti kvalitatīvam un ļoti interesantam. Pakalpojuma sniedzēja mērķis ir nevis tikai nopelnīt naudu, sniedzot pakalpojumu tūristam, bet gan panākt to, lai tūrists aizbrauktu mājās apmierināts, gribētu atgriezties vēlreiz un ieteiktu šo tūrisma produktu izmantot arī citiem," uzskata TAVA direktors Armands Slokenbergs.

Lielā ceļojumu izpārdošana

Halle "Atklāj pasauli!" apmeklētājus pārsteidza ar bagātīgu, vēl nebijušu ārvalstu ceļojumu piedāvājumu, turklāt par izdevīgām cenām. Piemēram, lidojumu uz ASV un atpakaļ varēja iegādāties tikai par 150 latiem. "Daudzi izstādes apmeklētāji novērtēja īpašos piedāvājumus un mājās devās jau ar gataviem ceļojumu dokumentiem. Šogad "FTB Latvia" darījumu skaits izstādē pieauga par 40 %. Cilvēki ir sapratuši, ka tikai vienreiz gadā "Balttour 2012" laikā ir visizdevīgākās cenas. Tas nav nekāds reklāmas joks, tas ir nopietni!" uzsvēra "FTB Latvia - AS Estravel Affiliate in Latvia" direktore Anta Jokste.

""Balttour 2012" pierāda, ka cilvēki ceļo arvien vairāk, arvien vairāk arī plāno, rēķina un meklē visizdevīgākos piedāvājumus savam ceļojumam," tendences raksturo ALTA viceprezidents un "Tez Tour" direktors Konstantīns Paļgovs.

Joprojām Latvijas ceļotgribētāju vidū populāri ir tradicionālie galamērķi – Turcija, Grieķija, Bulgārija, tomēr tiek meklēti arī neierasti piedāvājumi. "Milzīgu apmeklētāju interesi izraisīja mūsu jaunais maršruts – Jordānija. Šogad izstādes apmeklētāju interese ir lielāka un mērķtiecīgāka nekā pagājušajā gadā," norāda aģentūras "Lattur" direktors Vadims Čemis.

Latvijas reģionu kolorīts

Hallē "Apceļo Latviju!" oriģināli savas ienākošā un iekšzemes tūrisma iespējas, viesnīcu un viesu namu speciālos piedāvājumus, pasākumus, tradīcijas un dažādus ēdienus prezentēja visi četri Latvijas reģioni – Kurzeme, Zemgale, Vidzeme un Latgale, kā arī Rīga un Jūrmala. Izstādes apmeklētāji bija sajūsmā par reģionu viesmīlību, siltumu un interaktivitāti. "Latvijas hallē salīdzinot ar iepriekšējo gadu bija jūtama tendence prezentēt un pārdot dažādus reģionu pasākumus – festivālus, koncertus, sacensības, " stāsta "Balttour" projekta vadītāja Ilona Ansone.

No visiem Latvijas reģioniem visplašāk pārstāvēta bija Latgale, kuri bija pievienojušies Vitebskas un Pleskavas apgabala kolēģi. "Kopumā par visām trim izstādes dienām Latgales stendā strādāja 150 cilvēki. Plānojam, ka nākamgad mūsu ekspozīciju būs vēl lielāka, jo pievienosies arī kolēģī no Igaunijas," stāsta Latgales reģiona attīstības aģentūras projektu vadītājs Jānis Veips.

Vidzemnieki šogad prezentēja piecus jaunus tūrisma maršrutus, cienāja ar "Donās" cepto maizi un "Valmiermuižas" alu, kā arī uzstādīja rekordu "Garākā tautiskā josta". "Šie ir svētki gan tūrisma profesionāļiem, gan ceļotgribētājiem! Latvijas halle ir kā maza Latvija, kur vienkopus var sajust, apskatīties, izzināt visus Latvijas reģionus," tā Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts.

Jelgavas simbols – Alnis aicināja doties uz Zemgali un prezentēja sava reģiona lielākos kultūras pasākumus, savukārt kurzemnieki aicināja ciemoties Kurzemes sētā, kurā varēja atrast gan informācija par aktuālāko tūrisma piedāvājumu, gan nobaudīt dažādus vīnus no Kurzemes romantiskās vīna tūres, gan iegādāties visdažādākos mājražojumus.

Internets ceļojumā

Apzinoties aizvien pieaugošās ceļotāju vajadzības ārvalstīs izmantot mobilos tālruņus, "Latvijas Mobilais Telefons" pirmo reizi "Balttour" sniedza konsultācijas par ceļojumam piemērotākajiem sakaru pakalpojumiem "Internets ceļojumā".

"Balttour" lielā skatuve

Uz "Balttour" lielās skatuves uzstājās aptuveni 500 dejotāji, muzikanti, dziedātāji, pašdarbības kolektīvi. Vislielāko apmeklētāju sajūsmu izraisīja mākslinieki no Ganas – "The Kusun Dance Ensemble", kuri basām kājām un kailām krūtīm, no zāles stiebriem gatavotos svārkos un spilgtiem aksesuāriem, izpildīja tradicionālās afrikāniešu dziesmas un dejas.

Fortūnas labvēlību "Balttour 2012" laikā izjuta Lietuvas iedzīvotāja Liora Smuskeviciute, kura izstādes lielajā loterijā laimēja ekskluzīvu nedēļu ilgu ceļojumu uz Turciju divām personām, ko piedāvā tūrisma operators "Tez Tour".

"Balttour 2012" jaunums – forums profesionāļiem gūst milzīgu atzinību!

Arī šī gada " jaunums – "Balttour" lietišķais ievadpasākums - "Balttour 2012 forums. Krievijas fokuss" bija lieliska platforma gan pārdošanai, gan stratēģiskam dialogam. Forumā piedalījās 163 tūrisma profesionāļi ne tikai no Baltijas valstīm un Krievijas, bet arī Ukrainas un Baltkrievijas.

"Balttour 2013" būs vēl plašāka programma profesionāļiem!

Nākamā – 20. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2013" notiks 2013. gadā no 8. līdz 10. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Lai nozīmīgi attīstītu izstādes profesionāļu sadaļu, "Balttour" rīkotājs – ALTA un nodrošinātājs – Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 organizēs vēl plašāku "Balttour" forumu. Vairāk informācijas par "Balttour 2013" organizēšanas gaitu: www.balttour.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40605712sec.