Spīķeru koncertzāle aicina baudīt klasisko mūziku neierasatā veidā

Šā gada 8. martā Spīķeru koncertzālē “Latvijas Koncerti” kopā ar jaunajiem mūziķiem Valteru Pūci (čells), Artūru Cingujevu (klavieres) un režisori Daci Pūci piedāvā baudīt klasisko mūziku neierasatā veidā.

"Izejot no klasiskās mūzikas rāmjiem, mēs gribējām panākt koncertā nepiespiestu atmosfēru, lai cilvēks, kurš ir atnācis baudīt mūziku, justos brīvi un nepiespiesti", stāsta Valters Pūce. Kā savu misiju mūziķi izvēlējušies grūtāko ceļu - klasiskās mūzikas burvībā likt ieklausīties ikvienam. “Izmainot klasiskās mūzikas pasniegšanas ierasto veidu, mēs vēlamies pietuvināt tos cilvēkus garīgām un dziļu saturu vēstošām lietām, kas parasti neklausās šādu mūziku un kuriem klasiskās mūzikas koncerta apmeklējums nav ierasta lieta", saka Artūrs Cingujevs.

Muzikālās savienības Art&Valt pirmsākumi meklējami 10 gadus senā pagātnē, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā sastopoties Valteram Pūcem (čells) un Artūram Cingujevam (klavieres), kad, sajūtot radniecīgu domāšanu un muzikālo izpratni, izveidojās duets. Pēc daudziem studiju gadiem ārzemēs viņi ir atkal satikušies, lai sniegtu koncertus Latvijā.

Valters Pūce absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur studējis pie Eleonoras Testeļecas. Valters mācījies arī Fēliksa Mendelsona Bartoldi Mūzikas un mākslas augstskolā Leipcigā pie profesora Pītera Bruna. Šobrīd viņš iegūst maģistra grādu Briseles Karaliskajā mūzikas Akadēmijā pie prof. Jeroena Reullinga. Savu prasmi Valters papildinājis pie atzītiem čella spēles meistariem - Fransa Helmersona, Mišas Maiska, Maksima Utkina, Bernarda Grīnhausa un Tilmana Vika.

Valters ir vairāku presižu starptautisku čella konkursu laureāts. To klāstā ir Concertino Prague, Augusta Dombrovska starptautiskais čellistu konkurss, Music World 2000 Festival Internazionale Fivizzano. Kā solists Valters ir koncertējis ne tikai Latvijā, bet arī Zviedrijā, Vācijā, Čehijā un Dānijā. Kā aktīvais dalībnieks piedalījies Kronbergas Akadēmijas meistarklasēs. Valters piedalījies arī atsevišķos muzikālos projektos, sadarbojies ar gruzīnu etnodžeza grupu The Shin, ansambli Marana, koncertējis kā solists kopā ar diriģentiem Normundu Šnē, Andri Veismani, Andri Vecumnieku, u.c.. Paralēli čella spēlei Valters ir grupas DaGamba orģināldarbu autors.

Artūrs Cingujevs pirmo uzvaru guvis Francijā deviņu gadu vecumā, kad mācījies P. Jurjāna bērnu mūzikas skolā pie E. Strazdiņas un A. Mežgaiļa, iegūstot Grand Prix konkursā Concours Musical de France. Cingujevs ir absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu, apmeklējis slavenu pedagogu (viņu vidū - Lazara Bermana, Vladimira Kraiņeva u.c.) meistarklases, kļuvis par daudzu starptautisku konkursu laureātu, koncertējis kopā ar komponistu - diriģentu K. Penderecki.

2010. gadā Artūrs ir sniedzis koncertus Eiropā New Master on Tour, ko organizēja The International Holland Music Sessions- viens no koncertiem notika Amsterdamas Concertgebouw zālē. 2011. gadā veikts koncerta ieraksts Brēmenes Glocke zālē, izpildot R. Šūmaņana Klavierkoncertu a mol.

2010. gadā Cingujevs ar zelta medaļu absolvēja Maskavas Valsts konservatoriju, profesores Eliso Virsaladzes klasi. Pašreiz turpina studijas Maskavas konservatorijas aspirantūrā un Bernes Mākslu augstskolā. Piedalījies koncertos un festivālos Baltijas valstīs, Vācijā, Francijā, Polijā, Zviedrijā, Holandē, Čehijā, Slovākijā, Šveicē un Krievijā.

Koncertuzdevums „Teleports” aicina klausītājus arī 1. martā Viesītes kultūras pilī, 2. martā Ventspils teātra namā „Jūras vārti”, 3. martā Cēsu Izstāžu namā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.434659sec.