Izstādei "Skola" – 20 gadi!

Plaša informācija par izglītības iespējām Latvijā un ārvalstīs, mācībspēku un studentu konsultācijas, iespēja iejusties nākotnes profesijā un laimēt starta kapitālu studiju uzsākšanai, atraktīvi konkursi un dažādas aktivitātes – to visu un vēl daudz ko citu Latvijas jaunieši no 28. februāra līdz 2. martam Ķīpsalā varēs iepazīt un izbaudīt starptautiskajā izglītības izstādē "Skola 2014", kas šogad atzīmē 20 gadu jubileju.

"Kad redzam mūsu izglītības iestāžu piedāvājumu vienuviet, tad apjaušam, cik intelektuāli bagāti esam. Mūsu skolām, augstskolām un citām izglītības iestādēm šī ir iespēja parādīt savu izaugsmi, individualitāti un starptautiskās sadarbības iespējas, savukārt izstādes viesiem – gūt nepastarpinātu priekšstatu par mācību saturu un vidi," izstādes "Skola" nozīmi Latvijas izglītības nozarē raksturo Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete.

"Izstādē piedalīsies vairāk nekā 120 dalībnieku no Latvijas, Lielbritānijas, Vācijas, Nīderlandes, Dānijas, Austrijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Francijas, ASV un Kanādas, kas prezentēs vairākus simtus izglītības programmu un mācību kursus dažādās nozarēs. Dalībnieki informēs par uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas iespējām, praksi prestižos uzņēmumos studiju laikā un daudzveidīgām ārpusstudiju aktivitātēm."

Izglītības iespēju karuselis

Vēlies kļūt par gidu, ārstu, skaistumkopšanas speciālistu, žurnālistu, arhitektu, pilotu, IT speciālistu, uzņēmuma vadītāju vai kādas citas profesijas pārstāvi, bet neesi vēl izvēlējies, kur studēt? Tad tev ir jābūt izstādē "Skola 2014", lai piemeklētu sev mācību iestādi, kurā turpmākos gadus tiekties pēc akadēmiskās un profesionālās izcilības!

Latvijas Universitātes stendā, kas ir lielākā un tradīcijām bagātākā mācību iestāde Latvijā, būs iespēja aprunāties ar universitātes studentiem un arī saņemt dažādu zinātņu nozaru ekspertu, pasniedzēju, atbildes uz jautājumiem par iespēju pievienoties 15 tūkstošiem zinātkāru studentu un studēt kādā no trīspadsmit fakultātēm.

Studēt inženierzinātnes aicinās Rīgas Tehniskā universitāte, kas sagatavo labākos savas jomas speciālistus arhitektūras, būvniecības, transporta, vides, ķīmijas un citās zinātnēs un darba devēju vidū ir atzītākā augstākās izglītības mācību iestāde Latvijā.

Apmeklējot Rēzeknes Augstskolas stendu, jaunieši varēs uzzināt, kādas priekšrocības sniedz studijas reģionālajā augstskolā un kā rīkoties, lai viena no 450 budžeta vietām Ekonomikas un vadības, Inženieru, Izglītības un dizaina vai Humanitāro un juridisko zinātņu fakultātē būtu tieši Tava!

Ja vēlies savu nākotni saistīt ar kultūru, tad atnāc un atver "Kultūras bāra" jeb Latvijas Kultūras koledžas kultūrkarti, un iepazīsti studiju dzīves radošo garšu. Kultūrkartē varēsi iegūt informāciju par studijām Mākslas institūciju pārvaldības, Laikmetīgās dejas, Bibliotēkzinātnes un informācijas studiju programmās.

Savukārt, ja vēlies kļūt par Latvijas nākotnes un drošības balstu, tad noteikti iegriezies Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas stendā, kur akadēmijas atsaucīgie kadeti pastāstīs par studiju iespējām, kadetu ikdienas dzīvi un ārpusstudiju aktivitātēm.

Nebūs aizmirsts arī par tiem, kuri vēlas izglītoties ārvalstīs. Ikviens interesents varēs saņemt aktuālu informāciju par studiju iespējām Latvijas jauniešu vidū iecienītajās Lielbritānijas universitātēs Bradford un Essex, bezmaksas augstākās izglītības studijām Dānijā vai mācībām kādā no 95 Kanādas universitātēm.

Gudrības eliksīra baudīšana, naudas kalšana un citas aizraujošas aktivitātes

Visās izstādes dienās "Skola 2014" dalībnieki un draugi piedāvās dažnedažādas aktivitātes, prezentācijas, konkursus un jautrību ikvienam izstādes apmeklētājam.

Sportisku un možu garu izstādē uzturēs Latvijas Lauksaimniecības universitātes karsējmeiteņu komanda, demonstrējot elpu aizraujošus un košus priekšnesumus. Savukārt kopā ar LLU simbolu – atraktīvo Alni – izstādes apmeklētāji varēs pārbaudīt erudīciju un prasmes, nogaršot studentu gudrības eliksīru un vērot muzikālus priekšnesumus.

Iegriežoties pie baņķieriem jeb Banku augstskolas stendā, varēs izkalt īpašu monētu, nofotografēties kopā ar draugiem stilizētā fotosalonā un piedalīties Studentu padomes rīkotajos konkursos, lai nopelnītu atlaides studijām. Zināšanas matemātikā noteikti noderēs!

Trāpīt mērķī ar šaušanas trenažieri "Scatt", iepazīties ar Valsts policijas ekipējumu un transportlīdzekļiem, kā arī vērot kinologu un viņu četrkājaino draugu paraugdemonstrējumus aicinās Valsts policijas koledža.

Savukārt iemēģināt roku kokteiļu pagatavošanā, dārzeņu dekoratīvajā griešanā, audumu apdrukā, interjera priekšmetu izgatavošanā un citās aktivitātēs varēs Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma stendā.

Un tie ir tikai daži no pārsteigumiem, ko ir ieplānojuši izstādes dalībnieki…

Vienlaikus ar izstādi "Skola 2014" Ķīpsalā notiks 17. starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Baltijas Grāmatu svētki 2014”.

Izstādi “Skola 2014” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47564816sec.