Latvijas Mākslas akadēmijas modes katedras studentu darbi atklāj «Art&Shopping 2014»

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu modes skates Plūdi tērpi, sākot ar 11. jūniju ir skatāmi t/c Galerija Centrs uz Rīdzenes ielas, tā atklājot Art&Shopping 2014 izstāžu sēriju. Projekts Art&Shopping ik vasaru iepazīstina Rīgas iedzīvotājus un viesus ar mūsdienu Latvijas kultūras zīmēm un sasniegumiem, piedāvājot vēl neredzētas un krāšņas mākslas izstādes. Izstāde Plūdi uz Rīdzenes ielas būs skatāma līdz 26. jūnijam.

"Jauno modes mākslinieku radītās tērpu skices jeb idejas, pēc kurām tie vadījušies izstrādājot darbus modes skatei Plūdi, uz Rīdzenes apskatāmas vēl pirms tērpu eksponēšanas, tā iepazīstinot izstādes apmeklētājus un modes entuziastus ar sākotnējo redzējumu saviem autordarbiem. Kad radītie darbi piedzīvojuši savu pirmapskati LMA studentu modes skatē Plūdi, tie tika pievienoti Art&Shopping izstādei. Izstādē demonstrētie darbi sniedz ieskatu jaunās modes mākslinieku paaudzes radošajā darbībā, tajās uzskatāmi atspoguļojas radošais process no iedvesmas avota līdz ideju realizācijas gaitai, kas dažreiz ir negaidītu pavērsienu piepildīts un ir svarīgs posms tērpu kolekcijas konceptuālā risinājuma izstrādē," iepazīstina LMA Modes mākslas katedras vadītājs un profesors Aigars Bikše.

Modes skates un izstādes izvēlētais nosaukums Plūdi simbolizē atbrīvoto enerģiju, kas nojauc robežas, maina nosacījumus un rada svaigu ainavu. Topošie modes dizaineri ir plūdu atbrīvotās enerģijas daļa, kas izlaužas un pārveido esošo situāciju, atbrīvojot ceļu jaunajam un citādajam. Izstādē apskatāmo darbu autori ir LMA Modes mākslas apakšnozares studenti, Ilze Aniņa, Melānija Vilka, Evija Šaitere, Anda Miščenko, Sigita Sniegs, Laima Ūdre, Monta Pētersone, Santa Matule, Laima Jurča, Dita Enikova, Simona Veilande, Ieva Salmane, Zane Prokofjeva un Liene Bite. T/c Galerija Centrs ir LMA modes mākslas katedras atbalstītājs kopš 2011. gada, šogad sniedzot atbalstu modes skates organizēšanā un izstādes sagatavošanā.

"Ik vasaru atklājam Art&Shopping izstāžu sēriju, kurā iedzīvinām mūsu un Latvijas radošo personību skatījumu uz modes, mākslas un vēstures mijiedarbību. Iepriekšējo gadu mākslinieku izstādītajos darbos esam atklājuši un vēlreiz iepazinuši laikmetīgās Latvijas mākslas un kultūras zīmes, kuras Rīgas viesiem ir kas jauns un vēl nepieredzēts. Priecājamies, ka Art&Shopping izstāžu sērija arī šogad priecēs gan Rīgas iedzīvotājus, gan viesus no citām pilsētām un valstīm. Kultūras un vēstures cienītājus aicinām apmeklēt Vēsturisko izstādi, kas izvietota tirdzniecības centra vēsturiskajās trepēs – noskaņa kāpjot augšup pa tām un iepazīstoties ar izstādes materiāliem, noteikti kādam liks atgriezties bērnībā, bet citam sajust romantiku un savu vecāku vai vecvecāku jaunības dienu tikšanās vietu," aicina Zita Siliņa, t/c Galerija Centrs vadītāja.

Tirdzniecības centra vēsturiskajā izstādē, kas apskatāma veikala vēsturiskajās trepēs, apskatāmi 13.gs. hronikas materiāli, kas simboliski ataino šīs vietas vēsturisko nozīmi pilsētas tirdzniecības dzīvē, kad tagadējā t/c Galerijas Centrs vietā tecēja Rīdzenes upe, kuras krastos jau senatnē norisinājās aktīva tirdzniecība. Četru stāvu izstādē ir redzamas fotogrāfijas, kas fiksē notikumus vairāk nekā 75 gadu periodā, kopš ēkas pamatakmens ielikšana 1936. gadā, kurā piedalījās tā laika Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis un veikala arhitekts Artūrs Galindoms, līdz pat mūsdienām, ļaujot izsekot tirdzniecības centra attīstībai cauri gadu desmitiem. Īpaša nozīme izstādē ir atvēlēta vienreizējai ēkas arhitektūrai un interjera detaļām.

Art&Shopping izstādes t/c Galerija Centrs būs apskatāmas jūnija un jūlija mēnešos, atklājot modes un tērpu dažādās variācijas. Jauno modes mākslinieku darbi izstādē Plūdi būs skatāmi līdz pat 26. jūnijam, savukārt jūlija mēnesī Rīdzenes ielu līdz šim nepieredzētā izstādē pārvērtīs cepuru māksliniece Beatrise Gore.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7178061sec.