Dziesmu un deju svētku ielu koncerts Kalnciema kvartālā

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku daudzveidīgās ielu koncertu programmas ietvaros šī gada 2015. gada 11. jūlijā no plkst. 10.00-16.00 notiks bezmaksas koncerts Kalnciema kvartālā. Uz Kalnciema kvartāla skatuves uzstāsies 15 kolektīvi no visas pasaules – gan no Latvijas, gan Gruzijas, Francijas, Ķīnas, Īrijas un Čehijas. Paralēli koncertiem notiks arī vides darbnīcas ģimenēm ar bērniem.

Ielu koncerti ir bezmaksas pasākumi, kas dod iespēju ikvienam izjust dziesmu un deju svētku radīto burvību un izbaudīt kopā būšanas mirkļus ārpus svētku pamatprogrammas, jo šajos koncertos uzstājas gan svētku oficiālie dalībnieki, gan ārvalstu vieskolektīvi un diasporas kolektīvi.

Ielu koncertu programma Kalnciema kvartālā būs interesanta ar to, ka uzstāsies kolektīvi no dažādām valstīm – dejotāji no Latvijas, Īrijas, Čehijas, koris/ folkmūzikas ansamblis no Gruzijas, bērnu popgrupas no Latvijas, tautas mūzikas orķestris no Ķīnas. Īpašs priekšnesums sagaidāms deju grupai no Francijas, kuras dejotāji uzstāsies uz koka kājām.

"Mēs esam saviļņoti, jo zinām, ka Latvija ir viena no senākajām un kultūrā bagātākajām valstīm Eiropā. Tāpēc jūtamies patiesi pagodināti par uzaicinājumu piedalīties svētkos, pret ko izturamies ar vislielāko atbildību. Vēlamies izmantot šo iespēju, lai labāk iepazītu latviešu folkloru un kultūru", intervijā laikrakstam "Kultūrzīmes" norāda gruzīnu kora/ folkmūzikas ansambļa "Alilo" vadītājs Zurabs Datikašvili.

No plkst. 11.00 līdz 15.00 svētku organizatori būs sarūpējuši dažādas vides darbnīcas ģimenēm ar bērniem:

No 11.00 līdz 13.00 "Latvijas Mazpulki" piedāvās piedalīties izziņas darbnīcā par vietējiem dabas resursiem, resursu taupīšanu, sabiedrības informētības līmeņa paaugstināšanai; "Iepakojies – izpakojies" – nodarbībā, kuras ietvaros apmeklētājiem, praktiski darbojoties, tiks izskaidrota izlietotā iepakojuma šķirošanas nepieciešamība un parādīts, kā katra ģimene var ietaupīt resursus, pievēršoties šķirošanai; "Taupīšanas meistarstiķi" – spēles un radošu aktivitāšu veidā, kas balstītas uz emocionālā pārdzīvojuma metodi, apmeklētāji tiks rosināti mainīt ikdienas paradumus gan iepērkoties (zaļais iepirkums), gan taupot dabas resursus.

No 13:00 līdz 14:30 Rīgas Dabaszinību skola piedāvās iesaistīties šifrēšanas uzdevumos par aizsargājamiem augiem, sēnēm; piedalīties zinātnisku rotaļlietu izgatavošanā un aizraujošos ķīmijas eksperimentos.

14:30 – 16:00 Vides izglītības fonds ar Ekoskolu brīvprātīgajiem vadīs īsas izglītības spēles un kreklu apdrukas darbnīcu ar Dziesmu un deju svētku un Ekoskolu simboliku.

Ar Rīgas domes atbalstu no pl. 11:00 līdz 15:00 norisināsies krāsaino smilšu aplikāciju darbnīca.

Paralēli koncertprogrammai Kalnciema kvartālā norisināsies ierastais zemnieku un amatnieku tirgus ar sezonas labumiem. Kalnciema kvartāla izstāžu galerijā būs apskatāma mākslinieka Romana Korovina izstāde "Dirty Yellow".

Ieeja pasākumā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.07892609sec.