Atklāj interaktīvu objektu bērnu briļļu rāmīšu ziedošanai

Aicinot cilvēkus ziedot bērnu briļļu rāmjus un līdzekļus Bērnu veselības autobusa darbības nodrošināšanai, trešdien tirdzniecības centrā Spice tika atklāts vides objekts Ziedojumu virpulis. Atklāšanas pasākuma apmeklētāji un īpašie viesi - dziedātāja Elizabete Zagorska, TV personība Armands Simsons ar ģimeni, kā arī bijusī modele, septiņu bērnu māmiņa Una Kārkliņa – Gavare ar bērniem – varēja iepazīt modernās redzes pārbaudes tehnoloģijas un arī izbaudīt viesošanos virtuālās realitātes pasaulē.
Ar Ziedojumu virpuļa starpniecību ikviens interesents varēs noziedot paša bērniem vairs nevajadzīgos briļļu rāmjus vai naudu nodibinājuma Ronald McDonald House Charities pārstāvniecībai Latvijā, kas izveidojusi Latvijas bērnu veselības busu. Ar šo speciāli iekārtoto autobusu labdarības organizācija jau vairāk nekā četrus gadus ved pie bērniem visā valstī 30 dažādu specialitāšu ārstus no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, tādējādi padarot kvalitatīvas pārbaudes pieejamas tiem, kuri nevar atļauties paši aizbraukt pie ārsta. Autobuss dodas izbraukumā 12 reizes mēnesī un ik mēnesi veic pārbaudes aptuveni 400 bērniem. 2015. gadā vien veiktas pārbaudes 5268 bērniem 44 Latvijas vietās, ieskaitot 1898 acu pārbaudes. Pateicoties labdarības organizācijai, katru gadu tūkstoš bāreņu un bērnu ar īpašām vajadzībām saņem veselības aprūpi bez maksas.
«Uzstādot Labdarības ziedojumu virpuli Spicē, mēs aicinām apmeklētājus novērtēt šo brīnišķīgo iniciatīvu un ar ziedojumiem palīdzēt bērniem tikt pie tik ļoti nepieciešamajām brillēm, kā arī veselības busam aizripot pie visiem bērniem, kuriem nepieciešamas ārstu apskates. Mediķi novērojuši, ka daudzās mazturīgās ģimenēs bērniem redze neuzlabojas gadiem ilgi, jo vecākiem nepietiek naudas atbilstošu briļļu iegādei. Savukārt citiem mājās joprojām glabājas brilles, no kurām bērni jau sen «izauguši». Ar šo akciju mēs vēlamies pamudināt cilvēkus dot briļļu rāmīšiem otru dzīvību. Jo tas, kas vienam vairs neder, kādam citam var būt ļoti, ļoti vajadzīgs,» saka tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.
Bērnu veselības buss ir 12 metrus garš un 2,4 metrus plats transporta līdzeklis, kas pielāgots diagnostisko un profilaktisko medicīnas pakalpojumu sniegšanai. Tajā ir divi ārsta kabineti, no kuriem viens pilnībā aprīkots redzes pārbaudes veikšanai, un uzgaidāmā telpa ar iespēju skatīties izglītojošas filmas. Autobusa darbība tiek finansēta vienīgi no ziedojumiem, un pediatriskās aprūpes programmas īstenošanai ziedojumos nepieciešams savākt 200 tūkstošus eiro. Programmas paredz īpašu uzmanību pievērst vienai no izplatītākajam bērnu veselības problēmām – redzes traucējumiem.
Bērns ar gatavu izveidotu redzi nepiedzimst. Redze attīstās pirmajos septiņos gados. Ļoti daudz var ieraudzīt un novērot gan paši vecāki, gan ģimenes ārsti. Ja bērns skatās taisni, nav šķielēšanas, abu actiņu izmēri ir vienādi, zīlīšu refleksi, pārbaudot ar oftalmoskopu, spuldzīti vai fotografējot, ir vienādi, ģimenē citiem bērniem un vecākiem nav redzes problēmu bērnu vecumā - jādomā bērna redze varēs attīstīties labi un vienādi. Viena gada vecumā acu ārstam redzi būtu jāskatās tikai riska grupas bērniem, kam ir kāds no minētajiem priekšnoteikumiem iztrūkst. Riska grupas pamatojumu sagatavo ģimenes ārsts vai kaut ko neatbilstošu ievēro bērna vecāki.
«Neliekot visiem bērniem gada vecumā apmeklēt acu ārstu, uzņemoties atbildību riska grupas izvērtēšanā, mēs kopā atbrīvosim vietu kādam patiesi slimam bērnam pie acu ārsta, kur, kā zināms, ir bezgala garas rindas. Trīs gadu vecumā gan visu bērnu redze būtu jāpārbauda poliklīnikā vai ārstu praksē. Mazos redzes traucējumus ļoti labi var atrisināt ar brillītēm. Šī iemesla dēļ bērniem nav jāmēro ceļš līdz Rīgai, to lieliski var izdarīt acu ārsti uz vietas. Vienīgi acu ārstu skaits, kas izmeklē bērnus, arvien samazinās. Tādēļ te ļoti labi iederas bērnu veselības buss,» skaidro Bērnu Klīniskās Universitātes slimnīcas Acu slimību klīnikas vadītāja Dr.Sandra Valeiņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63750386sec.