Gada pavasarīgākā izstāde «Nature Expo 2016» jau klāt

2016. gada 22. aprīlī sākas un līdz pat 24. aprīlim Ķīpsalā notiks izstāde pavasara darbiem – "Nature Expo 2016". Uzzini, kas jauns un noderīgs tevi tur sagaida!

Ja vēlies iegādāties jaunus puķu, augļu kociņu, ogulāju, dārzeņu vai varbūt dekoratīvo koku un krūmu stādus, tad izstāde ir īstā vieta, jo tur vienuviet varēs apskatīt plašo Latvijas stādu audzētāju, selekcionāru un kolekcionāru piedāvājumu.

No saimniecības "Vējiņi" varēs iegādāties vairāk nekā 20 zemeņu stādu šķirnes – būs gan ražīgā "Saulene", gan labi zināmās "Zefyr" un "Polka", "Anneliese" ar meža zemeņu aromātu, rudens zemenes "Calypso", mēnešzemenes "Tubby Red" un vēl daudzas citas. Jaunums – iekarināmajos podos un balkona kastēs stādāmās zemenes "Ariba Rose" un "Ariba Red"!

Tie, kuri ir iemīļojuši skaistos un labi pazīstamos ceriņus, noteikti priecāsies izvēlēties kādu šķirni no "Vidzemes ceriņu" plašā stādu piedāvājuma. Būs gan populārākās šķirnes "Krasavitsa Moskvi", "Ogņi Donbasa", "Liega", "Buffon" un vēl daudzas citas, gan mazāk zināmās, bet tikpat krāšņās "Peerless Pink", "Gortensiya" un citas. Savukārt dažādu krāsu un šķirņu rododendrus varēs iegādāties LU Rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētavas "Babīte" ekspozīcijā.

Ja no puķēm vismīļākās jums ir rozes, tad viens pieturpunkts izstādē noteikti būs stādaudzētavas "Dailas rozes" ekspozīcija. Tur varēs iegādāties Latvijā audzētus rožu stādus – krūmrozes, floribundrozes, parka rozes, angļu krūmrozes, vīteņrozes, klājeniskās rozes un tējhibrīdrozes. Jaunumi – krūmroze "Jef L’Artiste" aprikožu oranžā krāsā ar rozā piejaukumu un spēcīgu augļu aromātu, kā arī klājeniskā roze "Kastelruther Spatzen" baltā krāsā!

Peoniju dārzs "Ziedoņi" piedāvās Latvijā audzētu peoniju, krūmpeoniju, dienziežu, Sibīrijas īrisu, liliju un hostu stādus ļoti plašā izvēlē, turklāt būs arī jaunums – dzeltenā ITOH grupas peonija "Bartzella". Arī Dārzu centrs "Hedera" piedāvās iegādāties peonijas, dienlilijas, lielziedu īrisus, lilijas un kokveida peonijas – pat dzeltenā krāsā! Pārdošanai piedāvātās šķirnes ir iepazinušas Latvijas rudeņus un ziemas, tāpēc bagātīgi ziedēs ikvienā dārzā.

Savukārt augļu koku stādus plašā klāstā piedāvās kokaudzētava "Dzērves". Piedāvājumā būs ābeles, bumbieres, ķirši, plūmes, aprikozes un arī persiki "Maira" un "Viktors". Tāpat varēs iegādāties ogulājus – ērkšķogas, baltās un sarkanās jāņogas, upenes, kā arī Latvijas apstākļiem piemērotākās vīnogu šķirnes. Augļu koku stādus plašā klāstā piedāvās arī "Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija".

Ar daudzveidīgu un plašu stādu piedāvājumu izstādē priecēs vēl citi individuālie stādu audzētāji, saimniecības un uzņēmumi.

TOP atradumi – Latvijā ražoti šūpuļkrēsli, siltummājas un eko pagrabi

Lai atvilktu elpu no darbiem, lieliski noderēs Latvijā ražotie šūpuļkrēsli no "AIX". Šie mūsdienīgie šūpuļkrēsli no tekstilmateriāliem ir ekskluzīvi un ar rokām darināti, turklāt tos ir  iespējams novietot kā atpūtas istabā, tā piemājas dārzā, uz terases vai vienkārši brīvā dabā pie jūras vai ezera. Vēl estēti novērtēs gaumīgās "Gardenis" dārza siltummājas – siltumnīcas, kas izmantojamas gan kā oranžērijas, gan kā augu audzēšanas telpas. Savukārt tiem, kas plāno pagraba izveidi, noteikti jāielūkojas un arī jāieiet "Eko pagrabā", kas varētu būt teju katras saimnieces sapnis!

Mājas pagalms – tava mazā paradīze

Izstādē varēs noskatīt un iegādāties lietas, kas ienesīs dārzā jaunu elpu un padarīs to par īpašu vietu atpūtai, darbam un arī svētkiem. Saules mīļiem piemērotas būs "Peoni" stiklotās terases, savukārt dabisko celtniecības materiālu – koka – cienītājiem patiks "RaWood Rīga" piedāvātās lapenes, dārza mājiņas un bērnu spēļu namiņi. Arī dažādi dekoratīvie elementi un dārza mēbeles būs lielā izvēlē – tā, piemēram, "Raunas lauktehnika" piedāvās gaumīgus metāla izstrādājumus un mēbeles, "Darza-mebeles.lv" – dažāda stila āra kamīnus ar barbekjū un grilu, "MK Dizains" – dārza mēbeles, mājiņas un puķu kastes no koka, bet "VitWine" – dārza mēbeles un dekoratīvos elementus no ozolkoka vīna mucām.

Paradīzes cienīgu zonu var izveidot ne tikai privātmāju, bet arī dzīvokļu saimnieki, jo arī balkonu var iekārtot skaisti. Izstādē varēs izvēlēties gan puķes, gan dažādas dārza mēbeles un dekoratīvo elementus, kas lieliski iederēsies arī balkonā.

Sagatavojies talkai!

Pavasaris ir laiks, kad vairums nododas aktīvai talkošanai, lai sakoptu piemājas teritoriju un apkārtējo vidi. Dārza šķēres un dzīvžogu šķēres, lāpstas, kapļi, grābekļi, darba apģērbs un cimdi, arī zāles pļāvēji, trimeri, krūmzāģi, lapu pūtēji – šo un vēl daudz ko citu Ķīpsalā varēs iegādāties par labām cenām.

Bērni atklās augu daudzveidību

Izstādē vērojot floristu konkursu, kurā piedalīsies arī bērni, mazākie apmeklētāji varēs ieraudzīt, kādu skaistumu sniedz daba, un nākamreiz noplūktu ziedu zemē nemetīs, bet gan ieliks vāzītē. Bērni ne tikai apskatīs skaistus ziedus, bet arī uzzinās, no kāda kociņa tiek pie plūmes, no kāda krūmiņa pie avenes un no kāda stāda pie zemenes! Bērniem būs pieejamas arī jaunākās "Annels" piepūšamās atrakcijas, būs iespēja apskatīt trusīšus un pat iemēģināt roku podnieka arodā. Nāc kopā ar visu ģimeni!

Produkti mežsaimniekiem un lauksaimniekiem

Līdzās plašajam dārzkopības preču piedāvājumam būs arī meža un lauksaimniecības tehnika, ko prezentēs tādi uzņēmumi kā "Dojus Latvija", "UOT", "IKU Eduards" un citi. Savukārt AS "Latvijas valsts meži" interesentus iepazīstinās ar mūsdienīgu meža apsaimniekošanas ciklu.

Šī ir tikai daļa no tā, kas no 22. līdz 24. aprīlim būs apskatāms, izbaudāms un iegādājams starptautiskajā lauksaimniecības, dārzkopības un mežsaimniecības izstādē "Nature Expo 2016" Ķīpsalā.

Uzzini par izstādes jaunumiem un aktualitātēm izstādes mājaslapā!

"Nature Expo" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

"Nature Expo 2016" darba laiks:

22. aprīlis 12.00–18.00

23. aprīlis 10.00–18.00

24. aprīlis 10.00–17.00

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63227916sec.