Jūrmalas sanatorijā «Jantarnij bereg» aizvada Masļeņicu

Jau vairāk kā desmit gadus sanatorija „Jantarnij bereg” ielūdz visus, kas vēlas, kopā nosvinēt spilgtos, krāsainos un jautros slāvu ģimenes svētkus Masļeņica ar svaigi ceptām pankūkām, dejām un tautas folkloru. Šogad Masļeņica tika svinēta ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu.

Masļeņicas svētkus atklāja Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lediņš un bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Kā arī svētkus apmeklēja Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

Šogad sanatorija ar saviem pavāriem mēģināja uzstādīt Ginesa Pasaules rekordu – Augstākais pankūku tornis pasaulē. Pavārus uzmundrināja gan svētku viesi, gan pasākuma vadītājs Edmunds Kaševskis. Pankūku torni izdevās uzcelt 1,04m augstu (423 pankūkas) un tas bija pietiekoši, lai uzstādītu jaunu Ginesa Pasaules rekordu pie nosacījuma, ka pankūku tornim bez pieturēšanas ir jānostāv 5 sekundes. Līdz Ginesa rekorda uzstādīšanai pietrūka vien dažas sekundes.

Pavadīt ziemu un sagaidīt pavasari palīdzēja krievu folkloras ansamblis «Berendejka», kas svētku viesus iepazīstināja ar visas Masļeņicas nedēļas tradīcijām un svētku viesus iesaistīja jautrās spēlēs, konkursos, kuros varēja piedalīties visa ģimene. Rāpšanās 6 metrus augstajā stabā ar balvām. Savu veiklību un spēkus varēja pierādīt sacensībās ar virves vilkšanu, svara bumbas celšanu, pievilkšanos pie stieņa, staigāšanu ar koka kājām. Veiklākie un stiprākie tika apbalvoti ar Jūrmalas domes sarūpētām pārsteiguma balvām. 24 kg smago svara bumbu izdevās pacelt 30 reizes Artūram Mugdenko. Pievilkšanās sacensībās spēcīgākais bija Artjoms Smirnovs - 16 reizes. Pats jaunākais, 7 gadīgais Miša Jegorovs pievilkās 12 reizes. Kā arī viesus iepriecināja dziedātāja Vasilisa un krievu tautas dziesmu, romaņču izpildītājs Viktors Kozļitins, čigānu ansamblis «Ame Roma», cirka mākslinieki.

Jūrmalas dome bērniem bija sarūpējusi arī cukurgailīšus. Bērnus iepriecināja izjādes ar zirgiem un ponijiem. Kā arī pacienāt ar maizīti vai burkāniem dienvidu iemītieku – kamieli, kas bija krāšņi tērpts uz svētkiem.

Vēdera priekiem bija delikatešu, kulinārijas, konditorejas tirdziņi un dažādi suvenīri.

Svētku kulminācijā bija lelles Masļeņicas dedzināšana, kas ataino ziemas beigas un pavasara sākumu.

Uz svētkiem bija atnākuši, atbraukuši ap trim tūkstošiem viesu un tas ir REKORDS, kopš tiek svinēta Masļeņica sanatorijā.

Paldies visiem, kas apmeklēja Masļeņicas svētkus un būsiet laipni gaidīti arī nākošgad.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


View Restaurant & Lounge
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49506807sec.