Ar īpašu gaismas toņu mistēriju atklās pirmo «Ziemassvētku festivālu»

No 2015. gada 16. decembra līdz 2016. gada 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies pirmais "Ziemassvētku festivāls", kura atklāšanu izgaismos un līdz pat 2015. gada  20. decembrim festivālu apmeklētājus iepriecinās režisora Roberta Rubīna veidotā Gaismas toņu mistērija.

Stāstot par iecerēto gaismas šovu režisors Roberts Rubīns uzsver, ka "tas nebūs parastas video projekcijas, bet gan precīza vēsturiskās Dzintaru koncertzāles fasādes video apzīmēšana. Ņemot vērā ēkas vizuālās nianses tiek radīts īpašs, 3D animēts video stāsts par Jūrmalu un Dzintaru koncertzāli ceļojumā cauri laikiem. Stāsts iesāksies ar jūru un nelielu zvejnieku mājiņu jūras krastā. Tad mainoties gadalaikiem – no pavasara uz vasaru, no vasaras uz rudeni, no rudens uz ziemu, mainās arī viss apkārtējais, ko iedvesmo un pavada dabas elementi – vējš, viļņi, saule, sniegs. Līdz pašās beigās cauri gadsimtiem mēs nonākam līdz Dzintaru koncertzālei tās šīsdienas veidolā."

Priekšnesumu papildinās gaismas, kas izgaismos teritoriju un koncertzāles pārējo daļu, kā arī muzikālais pavadījums un skaņas efekti, radot multimediālu priekšnesumu, ko cilvēki varēs baudīt kopā ar karstvīnu un piparkūkām. Gaismas toņu mistērija ir daļa no Dzintaru koncertzāles pirmā Ziemassvētku festivāla un ikvienam interesentam to būs iespējams baudīt bez maksas katru vakaru no 16. līdz 20. decembrim no plkst.18:00 līdz 23:00.

Pirmā Dzintaru koncertzāles "Ziemassvētku festivāla" koncertos no 16. decembra līdz 7. janvārim tiksimies ar izciliem Latvijas un ārzemju māksliniekiem – leģendāro latviešu maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio  bigbendu un šarmanto akordeonisti Kseniju Sidorovu, bet festivālu atklās – īpašie viesi no ASV – GRAMMY balvas ieguvēji, vieni no ievērojamākajām instrumentālajām apvienībām Amerikā – Losandželosas ģitāristu kvartets. Kopā ar iepriekšminētajiem māksliniekiem koncertos dzirdēsim arī LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistaru Raimondu Ozolu ar stīgu kvartetu, Rīgas Doma zēnu kori, pasaulē ievērojamu atzinību guvušo latviešu kontrabasistu, Berlīnes filharmoniķu mūziķi, Gunāru Upatnieku, balsu virtuozus Latvijas Radio kori, dziedātāju Ralfu Eilandu, Nacionālo bruņoto spēku orķestri, čellistu Valteru Pūci, Zvanu ansambli PRIMUS, dziedātāju Anniju Putniņu un Sinfonietta Riga stīgu grupu. Festivāls būs veltīts luterāņu un katoļu Ziemassvētkiem, bet noslēgsies ar programmu, kas veltīta pareizticīgo Ziemassvētkiem.

"Ziemassvētku festivāls" klausītājiem piedāvās krāšņu muzikālo programmu – sākot no šarmanti liegiem franču šansoniem, Raimonda  Paula un Gija Kančeli kino mūzikas, Volfganga Amadeja Mocarta, Johana Sebastiana Baha un Pētera Čaikovska melodiskajiem skaņdarbiem, līdz  Arvo Perta un Valentīna Silvestrova sirds mūzikai un Pareizticīgo Ziemassvētku nakts apgarotajiem dziedājumiem. Vairāki koncerti "Ziemassvētku festivālā" būs īpaši veltīti arī bērniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43383288sec.