Cēsu Izstāžu namā atklātas divas izstādes

Cēsu Izstāžu namā 10.martā atklātas divas izstādes: Vilnis Heinrihsons “Viņa atnākšanas spožums” un Anda Poikāne "Litānija". Izstādes skatāmas līdz 10.aprīlim.

Vilnis Heinrihsons “Viņa atnākšanas spožums”

Vilņa Heinrihsona izstādes koncepcija ir metaforisks ceļojums krēslas zonā. Tie ir apgabali, kuriem cilvēka racionālais prāts nepiekļūst: ticība, karš, vīzijas.

Ekspresionistisko darbu galvenais personāžs ir citreiz ticīgais, citreiz karotājs, kurš rauga savu ceļu un tiek mijkrēšļa pasaules izgaismots. Atturīgā formā izstādē iestrādāti motīvi ar kristīgās ticības tēmām un militārajiem konfliktiem, kas kaluši Latvijas pagātni.

Došanās karā ir iniciācijas ceļojums. Karavīri, kuri dodas karā iesaukti, un mocekļi, kas seko savam aicinājumam, lai cīnītos par taisnīgu lietu; viņi atgriežas no kara izmainīti, ja atgriežas, citreiz apskaidroti...un aicina skatītāju nesteidzīgi iestigt un uzkavēties gleznu vidū.

Skaņa – zemas basīgas skaņas, attāla kauju duna, artilērijas zalves, dabas skaņas, kā arī 6 Bībeles fragmenti, kuri ieskanēsies apmēram desmit minūtēs reizi.

Autors darbus veidojis, izmantojot dažādu tehniku (eļļa, akrils, pasteļi, dažādas faktūrpastas, tuša un citi grafiskie materiāli) sajaukumu.

Anda Poikāne "Litānija"

LITĀNIJA (grieķu val. „litaneia” – ‘lūgumi’; lat. „litania”) – dažādu veidu lūgšanas, kurās lūgumi un saucieni, vēršanās pie Dieva vai svētajiem ir papildināti ar izsaucieniem vai lūgumiem, kuri atkārtojas. (katolis.lv)

“Visvienkāršākās un patiesākās lietas nav vārdiem aprakstāmas, zināšanas var nodot arī klusējot.

Īsti vārdi, nākuši no sirds, ir veldzējoši kā lietus izkaltušai zemei.

Lūgšanas, kas plūst cauri laikiem, ir dzīvas dziesmas starp pārejošo un mūžīgo. Mēs esam dalībnieki.”

Andas Poikānes Izstādei “LITĀNIJA” ir trīs daļas “Marijas mistērija”, “Kara cilvēki” un “Ekvinokcija”. Tajā apskatāmi terakotas (apdedzināta māla) un papīra objekti un skulptūras, litogrāfijas un zīmējumi, kā arī video darbi, kuru līdzautors ir Raitis Vulfs.

Māksliniece izsaka pateicību atbalstītājiem:

Vaidavas keramikas ražotnei “Rebeka”, “Rolavas keramikai”, SIA “Krastmaļi sēklas” un visai ģimenei un draugiem.

Izstāde tiek rīkota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15069008sec.