Simtiem sportistu atklāj Cēsu pilsētas stadionu

Svētdien, 15.aprīlī, Cēsīs atklāts atjaunotais pilsētas stadions, kas pulcēja vairākus tūkstošus iedzīvotāju un simtiem sportistu. Atklāšana norisinājās svinīgā gaisotnē, notika stundas skrējiens, kurā piedalījās 344 dalībnieki, futbola spēles starp Latvijas Futbola federācijas apvienoto komandu un vietējām Cēsu komandām, dažādas aktivitātes un pārsteigumi ģimenēm ar bērniem, kā arī fizioterapeita konsultācijas pareizai stadionā pieejamo trenažieru lietošanai.

“Cēsnieki, šis stadions ir jums! Paldies par uzticību, atbalstu un sapratni! Lai šis stadions kalpo ikdienā, sporta sacensībās un veselīgā dzīvesveida uzturēšanai mums visiem! Stadiona attīstība nav apstājusies, un jau pavisam drīz sāksim stadiona būvniecības otro kārtu,” sacīja Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, vienlaikus akcentējot, ka “lielākais gandarījums ir tajā, ka cēsnieki stadionu sāka lietot uzreiz pēc tā nodošanas ekspluatācijā – vēl ziemā, izbaudot gan skrejceļus, gan futbola segumu, gan arī vingrošanas elementus. Tas ir neapšaubāms apliecinājums tam, ka stadions cēsniekiem bija nepieciešams un pūliņi tā atjaunošanai nav bijuši velti.”

Rozenbergs arī pateicās visām iesaistījām pusēm par kopīgi paveikto un izdarīto darbu - Izglītības un zinātnes ministrijai par iesaisti un finansiālo atbalstu, būvniekiem un būvuzraugiem par lielisko darbu, Latvijas Vieglatlētikas un Volejbola federācijām par padomiem un Latvijas Futbola federācijai par futbola segumu, kā arī pašvaldības kolēģiem un Cēsu sporta skolai, kuri bija iesaistīti stadiona tapšanā un turpmāk organizēs un uzraudzīs aktivitātes stadionā.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis apsveica cēsniekus svētkos un minēja, ka, iespējams, Cēsīs izveidojies jauns novada centrs, kas ir moderns, pamanāms un, redzot kuplo apmeklētāju skaitu un smaidus cilvēku sejās – arī ļoti iemīļots. Ministrs uzsvēra lielo Cēsu novada domes priekšsēdētāja ieguldījumu un neatlaidību, klauvējot pie visām ministrijas durvīm, stāstot par to, cik nepieciešams un cēsnieku gaidīts ir šis stadions.

“Jau tagad sasniegts daudz, bet zinu, ka vēl daudz priekšā, tāpēc novēlu priekšsēdētājam spert soļus uzņemtā kursa virzienā un turpināt Cēsu sporta infrastruktūras attīstību,” novēlēja Kārlis Šadurskis.

Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents Einars Fogelis un Latvijas Olimpiešu sociālā fonda valdes loceklis novēlēja cēsniekiem panākumus un to, lai stadionā vienmēr mājo olimpiskais gars.

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis neslēpa prieku, ka Cēsīs atdzimst futbola tradīcijas, un tam patlaban esot pielāgota infrastruktūra. “Apsveicu Cēsu vecākus, jo viņu bērniem ir iespējas, lai sportiski attīstītos un nākotnē būt vieniem no Latvijas izlases līderiem un sasniegtu lielus sasniegumus futbolā vai citos sporta veidos,” teica Mežeckis.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radēviča sacīja, ka Cēsis spērušas vēl vienu soli pretī tam, lai Latvijā uzspīdētu jauni vieglatlētikas talanti un izcili treneri, kā arī ieskicēja iespējamos nākotnes plānus par vieglatlētikas manēžu Cēsīs. Savukārt Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs apsolīja klātesošajiem, ka jau šogad stadiona pludmales volejbola laukumos notiks viens no Latvijas pludmales volejbola čempionāta posmiem.

Stadiona būvniecības organizācijas AS “RERE grupa” valdes priekšsēdētājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš minēja, ka šis ir unikāls objekts, jo tas vēl pirms svinīgās atklāšanas ieguva apbalvojuma “Gada labākā būve Latvijā 2017” 1.vietu nominācijā “Ainava”.

“No futbolistiem šodien dzirdēju, ka bumba ļoti labi ripojot. Šis ir īstens mūsu darba novērtējums, un novēlu, lai arī turpmāk bumba labi ripo un stadiona komplekss kalpo ikvienam cēsniekam un pilsētas viesim!”, sacīja “RERE grupa” valdes priekšsēdētājs.

Noslēdzot svinīgās uzrunas, būvniecības uzraudzības firmas SIA “Jurēvičs un partneri” valdes priekšsēdētājs Māris Jurēvičs minēja, ka būvnieki un uzraugi neatlaidīgi strādāja, lai cēsniekiem būtu izcila sporta būve – Cēsu pilsētas stadions.

Pēc svinīgajām uzrunām turpinājās sporta svētki, kuros kopā piedalījās liels cēsnieku un pilsētas viesu skaits. Dienas laikā ar jauno sporta infrastruktūru iepazinās vairāki tūkstoši cilvēku, apliecinot būves nozīmīgumu, interesi par sportu un veselīgo dzīvesveidu.

Jau ziņots, ka stadiona būvniecības pirmajā kārtā izveidoti seši skriešanas celiņi pa esošo 400 metru apli, kā arī astoņi celiņi 100 metru taisnē. Celiņus klāj gumijas granulu segums. Futbola laukums ar Latvijas Futbola federācijas atbalstu ieguvis jaunu sintētisko segumu, kas kalpos ilgāk un būs vieglāk kopjams nekā zāles segums. Izveidoti vieglatlētikas sektori, kuros varēs trenēties augstlēkšanā, kārtslēkšanā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā un lodes grūšanā. Tāpat izveidots āra trenažieru laukums un aktīvās attīstības laukums bērniem. Vēl stadionā izveidots pludmales volejbola sektors, kurā atrodas trīs treniņu laukumi un viens sacensību laukums.

Marta beigās Cēsu pilsētas stadions tika novērtēts nacionālā līmenī, iegūstot apbalvojumu “Gada labākā būve Latvijā 2017” 1.vietu nominācijā “Ainava” kā apliecinājumu tam, ka stadions ir ļoti būtiska infrastruktūras sastāvdaļa un tam izmantoti augstvērtīgākie materiāli, kas ikdienā kalpos cēsniekiem, kā arī nacionāla un starptautiska mēroga sacensībām.

Stadiona pirmās kārtas būvniecības izmaksas ir 2,8 miljoni eiro, kam piesaistīts 1,9 miljonu eiro valsts budžeta līdzfinansējums. Būvniecības otrajā kārtā paredzēts izbūvēt skatītāju tribīnes, kā arī divas būves stadiona aprīkojuma glabāšanai un ģērbtuvju telpām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14121318sec.