Cēsu pils uzmirdz ar unikālu multimediju izstādi par tās vēsturi

2019. gada 3. jūnijā Cēsu pilī durvis vērs unikāla Latvijai izstāde "Multimediāls Cēsu pils stāsts", kas ļaus apmeklētājiem pils rietumu torņa trešā stāva telpā piedzīvot aizraujošu multimediālu Cēsu pils vēstures stāstu, izdzīvojot nozīmīgākos pils vēstures notikumus un sajūtot seno laiku atmosfēru."

"Patiesībā projekts būs unikāls ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Lai gan multimediju elements tiek izmantots izstādēs samērā plaši, Cēsu pils mērogs un mākslinieciskais paņēmiens ļaus skatītājam pilnībā iejusties vēsturiskajā stāstā, piedzīvojot realitātei pietuvinātu sajūtu. Radīto sajūtu ziņā iesaku to izbaudīt visiem Cēsu pilsētas apmeklētājiem un iedzīvotājiem," atzīst Andra Magone, Cēsu Tūrisma Informācijas centra vadītāja.

Ekspozīcijas mākslinieciskais risinājums ir audiovizuālas projekcijas, kuras aptver torņa trešā stāva telpas grīdu un griestus,  kā arī sienas 270 grādu segumā. Saturiski muzeja apmeklētājs atradīsies telpā, kura mainīsies līdzi gadsimtiem, rekonstruējot notikumus, vēsturiskus faktus, pils interjera elementus un ikdienas ritmu. Vēsturiskās logu ailes tiks izmantotas projecētai ilūzijai par pils apkārtni, ilustrējot gan attīstību, gan notikušos karus.

"Šī izstāde būs jāredz, jo tā mainīs mūsu priekšstatus par vēstures stāstīšanas veidu. Tas būs jauns piedzīvojums un skaista vizītkarte Cēsīm, kas ļaus mums interesantā veidā iepazīt pilsētu. Un to jāredz gan cēsiniekiem, gan pilsētas viesiem, jo šis stāsts ir daļa no Latvijas lielās vēstures stāsta," atzīst izstādes patrons Renārs Sproģis.

Projekta iecere radusies, sekojot līdzi jaunākajām pasaules tendencēm muzeju un izstāžu attīstībā. Arvien plašāk var novērot dažādu, tehnoloģiju attīstībā balstītu, risinājumu ienākšanu muzeju un izstāžu nozarē, kas ļauj nozarei iet līdzi laikam un nodrošināt vislabāko saikni ar apmeklētājiem.

Izstādes galvenais režisors un videomākslinieks ir Māris Kalve, kura neseno kopdarbu lieluzvedumu "Abas malas" nominēja "Kilograms kultūras". Viņš veido izstādi kopā ar saviem kolēģiem no "Kalvestudija".  

Izstāde atradīsies pils rietumu tornī. Adrese: Cēsu pils komplekss, Pils laukums 9, Cēsis. Tā būs atvērta katru dienu vasarā no pulksten 10:00 - 18.00.

Vairāk informācijas: www.cesupils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67016506sec.