Grandiozie svētki «Cēsis 813» pulcē 60 000 interesentu (video)

Gada lielāki Cēsu svētki "Cēsis 813", kuru vadmotīvs šogad bija "Svinam vasaru!", pulcējuši līdzīgu apmeklētāju skaitu kā iepriekšējos gados – aptuveni 60 000 cilvēku.

Kā norāda svētku organizatore, Kultūras centra vadītāja Zane Neimane, tas arī bijis viens no šo svētku uzdevumiem – saglabāt nemainīgi augstu apmeklētāju skaitu, kuri izbaudīja svētkus trīs dienu garumā, vienlaikus veidojot novitātes svētku saturā un formā. "Šī gada galvenā izmaiņa bija tā, ka neviens pasākums nenotika ierastajā Pils parkā, savukārt galvenā svētku zona bija Vienības laukumā, kas arī ģeogrāfiski atrodas tuvāk visām pārējām svētku norisēm. Pēc apmeklētāju atsauksmēm secinām, ka šis eksperiments ar galvenās skatuves vietas maiņu sevi ir attaisnojis."

Svētki sākās jau piektdien, kad jau sesto gadu pēc kārtas priecēja "FONO Cēsis" festivāls, kur divu dienu laikā uz skatuves kāpa vietējie un ārvalstu mākslinieki. Pirmo reizi Rožu laukumā notika klusais disko, kas, uzliekot austiņas un izvēloties sev tīkamāko skaņu celiņu, ļāva mesties dejā, netraucējot apkārtējiem. Vienības laukumā uz lielās skatuves bija iespēja mierīgā gaisotnē baudīt Latvijas Simtgades filmas.

Jau tradicionāli sestdienas rītu cēsnieki sāka ar pūtēju orķestra "Cēsis" skanīgajām melodijām no īpašā orķestrmobīļa. Līdzīgi kā iepriekšējos gados svētku tirdziņš pulcēja vairāk nekā 500 amatniekus un tirgotājus, kuri visu sestdienu piepildīja Cēsu ielas. Vienības laukums kā galvenais svētku laukums no rīta līdz pat vēlai nakts stundai, piedāvāja visdažādākās aktivitātes. Svētku kulminācijā, sestdienas vakarā, Vienības laukumā izskanēja iespaidīgais Vidzemes kamerorķestra koncerts, noslēdzās lukturu gājiens, tika sveikta "Gada cēsnieka" balvas ieguvēja Inga Cipe un pēc krāšņa svētku salūta sākās dejas līdz rītam, baudot Riharda Saules "The Queen Experience" šovu.

"Svētki notika visā vēsturiskajā Cēsu centrā un ne tikai. Paralēli iepriekš nosauktajām aktivitātēm Pils dārzā notika Vēsturiskais Hanzas tirgus, Cēsu skeitparkā Cēsu novada Jauniešu domes organizētais "Dynamiit JAM", notika suņu izstāde un vēl un vēl. Savukārt svētdiena kā allaž bija veltīta sportam un atpūtai, kuras laikā aizvadītas "Zelta mopēda" sacensības, "Ghetto Basket", florbola turnīrs jauniešiem, "Drosmes skrējiens" un ilggadējais "Vasaras slēpošanas sprints"", stāsta Zane Neimane.

Noskaties iedvesmojošu atskatu uz pilsētas svētku notikumiem! Video autori: Reinis Janulis, Jurģis Rudmiezis.


Cēsu novada pašvaldība saka paldies visiem svētku atbalstītājiem, organizatoriem un apmeklētājiem.

Cēsis dibinātas 1206. gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

Svētku ģenerālsponsors AS "Cēsu alus". Svētkus atbalstīja: SIA "CDZP", SIA "Ažiņa komercfirma MARKETS", SIA "M.E.LAT-LUX", AS "Balta", Bērnu centrs "KĀ MĀJĀS", SIA "Beātus", SIA "Green Line Services", AS "Pasažieru vilciens".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59622407sec.