Cēsīs notiks Starptautiskais senioru deju festivālu Kam nav 100, tas var!

12.03.2011 Cēsīs, Cēsu Sporta hallē (Piebalgas iela 18) plkst. 18:00 uz Starptautisko senioru deju festivālu «Kam nav 100, tas var!» kopā pulcēsies 400 dejotāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pateicoties senioru deju kolektīva «Dzirnas» vadītājas Rutas Paulsones uzņēmībai un entuziasmam, festivāls ir kļuvis par tradīciju senioru deju kolektīviem jau desmit gadu garumā. Ruta Paulsone atzīst, ka ar katru gadu dalībnieku skaits pieaug, līdz beidzot uz festivālu ierodas pat viesi no kaimiņvalstīm - Lietuvas un Igaunijas. «Šogad ir rekordliels dalībnieku skaits, tāpēc svētkus nolēmām rīkot Cēsu Sporta hallē, lai visiem dejotājiem būtu pietiekami daudz vietas, un šis festivāls izvērstos par maziem deju svētkiem gan dalībniekiem, gan skatītājiem,» par koncerta netradicionālo norises vietu saka Ruta Paulsone un piebilst, ka šogad pasākums būs atšķirīgs scenārija ziņā, jo patiešām atgādinās deju svētkus, kur deju laukumā vienkopus dejos vairāki kolektīvi.

Šī gada tēma vai moto, kas vīsies cauri deju festivālam ir latvieša dzīves ritums. «Latvietis ir garā stiprs un izturīgs, un to mēs nedrīkstam aizmirst. Deja un dziesmas ir tās, kas uzturēja mūsu sentēvus možus, deva gara stiprumu un spītu. Tas arī būs mūsu vēstījums šogad, kas tiks izdejots dažādās horeogrāfijās,» saka Ruta Paulsone.

Pasākumā piedalīsies deju kolektīvi, kas tradicionāli apmeklē šos sadancošanas svētkus jau no pašiem pirmsākumiem. Viens no šādiem kolektīviem ir senioru deju kolektīvs «Saiva» no Salacgrīvas. Kā atzīst kolektīva vadītāja Valentīna Kalniņa, ar Cēsīm draudzība jau ir iedibināta kopš 1980. gada, kad 8. Deju svētkos «Saiva» dejotāji satikās ar Neredzīgo biedrības Darba veterānu deju kolektīvu, un turpmāk bija bieži viesi Cēsīs. «1995. gada 16. jūnijā piedalījāmies Cēsu svētkos «Ar dancīti laiku vedu», kur dejojām savas dejas - «Saivas kadriļu», «Krastmalas valsi» un «Saivas jampadraci». Esam bijuši atsaucīgi uz «Dzirnu» uzaicinājumiem braukt ciemos, arī cēsnieki ir bieži mūsu pasākumu dalībnieki,» stāsta Valentīna Kalniņa.

Šogad festivālā piedalīsies 17 kolektīvi.

No Latvijas «Auda» (Rīga), «Atvasara» (Madona), «Dzirnas» (Cēsis), «Juveris» (Dzērbene), «Lēdmane» (Lēdmane), «Munsturis» (Straupe), «Rīgava» (Salaspils), «Saiva» (Salacgrīva), «Saulgrieži» (Saulkrasti), «Sendancis» (Rīga), «Sidrabdancis» (Sigulda), «Vērdiņš» (Gulbene).

Lietuva - «Kalatinis» (Šauļi), «Dobilas» (Šauļi), «Patrepselis» (Radvilišķi). Igaunija - «Laaberjalg» (Marjamaa), «Wendre» (Parnumaa, Vandra).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53992987sec.