Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā notiek tradicionālie svētki

2012. gada 28. jūlijā no plkst. 12:00 līdz plkst. 17:00 Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā norisināsies plašai sabiedrībai domāti Āraišu svētki "Kara vīrs no akmens laikmeta līdz šodienai".

Tā kā šogad svētku galvenā tēma ir saistīta ar kara vīru, Latvijas Nacionālā muzeja arheologi un viņu kolēģi Latvijas arheologu plenēra ietvaros jau kopš 23. jūlija veidos ezerpils aizsargkonstrukcijas fragmentu, kura atklāšana notiks svētku laikā 28. jūlijā.

Pasākuma ietvaros būs iespēja piedalīties tradicionālo cīņu mākslu meistarklasē, vērot kaujas apli, kura ietvaros notiks divkauju sērija agro viduslaiku kategorijā, kā arī pārbaudīt savus spēkus un veiklību kaujas skrējienā. Pasākuma izskaņā redzēsim agro viduslaiku kaujas inscenējumu.

Zinātniskajos lasījumos Latvijas vadošie arheologi, Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji stāstīs klausītājiem par karošanas tradīcijām, ieročiem, kaujām un mūsdienu karavīru tradīcijām. Lasījumu noslēgumā svētku dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī diskusijā ar Latvijas Ģenerāļu kluba biedriem par latviešu karavīra vietu sabiedrībā.

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja līdzdarboties un vērot norises "apdzīvotās" ezerpils mājiņas, pie kurām notiks aušana, vērpšana, koka priekšmetu grebšana u.c. seno amatu demonstrēšana. Būs iespēja iepazīties ar 27. kājnieku bataljona bruņojumu, tehnikas vienībām un lauku virtuvi. 214. Cēsu jaunsardzes vienības dalībnieki apmeklētājus iepazīstinās ar mācību aprīkojumu, šķēršļu joslām un citām aktivitātēm. Vienkoču parka dibinātāja Riharda Vidzicka vadībā būs iespēja vizināties vienkoču laivās pa Āraišu ezeru. Apmeklētājiem būs iespēja pielaikot viduslaiku tērpus un bruņas. Notiks Latvijas amatnieku gadatirgus.

Paši mazākie muzejparka apmeklētāji varēs piedalīties zīmējumu konkursā un uzzīmēt savu karavīru, kā arī būs iespēja piedalīties jauno arheologu skolā, kur iemērītos laukumos būs iespēja apgūt arheologu darba iemaņas, strādājot ar arheologu darbarīkiem.

Apmeklētājus ar seno deju soļiem priecēs "Cēsu Pils Vēsturisko deju studija", kas dibināta 2010. gadā, apvienojoties vēstures interesentiem, Cēsu pils gidiem un deju kolektīva "Sadancis" dejotājiem.

Koncertus sniegs tautas vērtēs kopa "Dzieti" (ezerpilī) un pūtēju orķestris "Cēsis" (pilsdrupās).

Pasākuma norises atbalstītāji ir Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Arheologu biedrība, Latvijas Republikas Zemessardzes 22. un 27. kājnieku bataljoni, 214. Cēsu jaunsargu vienība, Āraišu ezerpils fonds, Amatas novada pašvaldība, SIA Venden un Vienkoču parks.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47849488sec.