12. oktobrī "Tautas ekskursija" ar vilcienu uz Cēsīm

Mākslinieks Rudens Cēsīs ir krietni pastrādājis, tāpēc 12. oktobrī ikviens tiek aicināts ar vilcienu doties lielajā Tautas ekskursijā uz Cēsīm, lai izbaudītu vairāk kā 800 gadu senās pilsētas atmosfēru un daudzveidīgo atpūtas piedāvājumu krāsaino lapu rotā.

Cēsu Tūrisma informācijas centrs un akciju sabiedrība "Pasažieru vilciens" turpina iepriekšējos gados aizsākto rudens Tautas ekskursiju tradīciju. 12.oktobrī plkst.10:36 no Rīgas aties vilciens, lai plkst. 12:27 visus interesentus nogādātu galamērķī – Cēsu dzelzceļa stacijā.

Stacijā viesus sagaidīs gan latviski, gan krieviski runājoši Cēsu pils kalpotāji - gidi. Viņu pavadībā visi dosies ekskursijā pa vecpilsētas līkumotajām ieliņām. Gidi iepazīstinās ar pilsētas apbūvi, kā arī stāstīs par cilvēkiem un notikumiem, kuri ir atstājuši būtisku ietekmi uz to, kāda pilsēta izskatās mūsdienās. Neizpaliks arī senās leģendas un teikas, kurās noteikti kāda daļa ir arī patiesības. Ekskursijas laikā tiks apmeklēts Cēsu simbols - skulptūra "Gadsimtiem ejot". Ja paberzējot tajā attēlotā Laika veča lukturi, tas sākot rādīt gaismu nākotnei, labajām domām un darbiem.

Ekskursija turpināsies Cēsu viduslaiku pilī. Tās laikā dalībnieki uzzinās par pils vēsturi un iemītniekiem. Senatnīgu lukturu gaismā būs iespēja uzkāpt pils Rietumu tornī un baudīt skaisto rudens panorāmas skatu, kā arī viduslaiku aktivitāšu centrā uzzināt par viduslaiku sadzīves tradīcijām – galda spēlēm, ēdieniem, karavīru aprīkojumu un nobaudīt siltu tēju.

Ekskursijas noslēgumā visiem būs iespēja doties orientēšanās spēlē pa pilsētu "Grāfa Zīversa mantojums". Lai izpildītu uzdevumus, no dalībiekiem tiek prasītas vērīgas acis un attapība. Bet tie, kas vēlēsies dienu turpināt mierīgākā gaisotnē, varēs paņemt īpašu karti, savās mobilajās ierīcēs ielādēt Cēsu vecpilsētas namu stāstus latviešu vai krievu valodā un doties tos noklausīties.

Ekskursijas cena, kurā ir iekļauts viss iepriekš minētais, vienam pieaugušajam  ir 1,50Ls (2,13EUR), skolēnam, studentam, pensionāram – 1,00Ls (1,42EUR).  Vilciena biļetes cena no Rīgas līdz Cēsīm vienā virzienā maksā 2,45Ls (3,49EUR).

Pilsētas viesi pēc ekskursijas tiek aicināti uzreiz prom nesteigties! Pilsētā ir vēl daudz citu dažādu piedāvājumu, kurus izmantot laikā līdz plkst 18:52, kad vilciens dosies atpakaļ uz Rīgu:

-    Vizināšanās ar kuģīti „Kārlis” pa Cēsu pils parka dīķi atraktīva kapteiņa pavadībā. Kuģītis aties plkst. 14:00; 15:00, 16:00 un 17:00 Cēsu pils parkā no estrādes. (Pieaugušajiem 1,50Ls(2,13EUR), skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1,00Ls (1,42EUR))

-    Iespēja apmeklēt Cēsu Sv.Jāņa baznīcu ar augstāko skatu punktu pilsētā - Sv.Jāņa baznīcas torni (Cena 0,50Ls (0,71EUR) vienai personai);

-    Lieli un mazi var atraisīt zinātkāri un eksperimentu veidā izpētī dabas likumus zinātnes centrā „Zinoo”. (Cena vienai personai 4,00Ls (5,69EUR); ģimenes biļete 12,00Ls (17,08EUR));

-   Cēsu Jaunās pils piedāvā apskatīt 19gs. interjerus, interaktīvu ekspozīciju „Cēsis – Latvijas vēstures simbols” un baudīt pilsētas panorāmu no Lademahera torņa (Cena vienai personai 2,00Ls (2,85EUR), skolēniem, studentiem pensionāriem 1,00Ls (1,42EUR), ģimenes biļete 4,00Ls (5,69EUR));

-    Apskatīt gleznotāju karaļa Jāņa Pauļuka izstādi Cēsu Izstāžu namā (Cena pieaugušajiem 1,00Ls (1,42EUR), skolēniem, studentiem, pensionāriem 0,50Ls (0,71EUR));

-    Pārsteigts taps ikviens, kurš apmeklēs mākslas telpā "Mala". Tajā apskatāma jauno mediju mākslinieku Eltona Kūna un Mārtiņa Enģeļa kopprojekta izstāde DREAMLAND.

-    Pielaikot visdažādākos viduslaiku tērpus un nofotografēties Viduslaiku tērpu darbnīcā netālu Rožu laukuma;

-    Bet izsalkušos ieturēt gardas maltītes aicina dažādās Cēsu kafejnīcas.

Ekskursijai pievienoties var ikviens interesents. Taču pasākuma organizatori aicina Cēsu viesus izvēlēties ekonomisku, drošu, dabai draudzīgu un ērtu pārvietošanās veidu - vilcienu.

Visu informāciju par visām atpūtas iespējām, vietām, adresēm un piedāvājumiem ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt Cēsu Tūrisma informācijas centrā, Pils laukumā 9. Centra darbinieki palīdzēs arī izvēlēties gaumei atbalstošāko maltītes vietu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47617984sec.