Starptautiskais mākslas festivāls «Cēsis 2015»

Jau kopš pagājušās piektdienas, 2015. gada 3.jūlija, Cēsīs notiek ikgadējais starptautiskais mākslas festivāls "Cēsis 2015".

Šīs nedēļas nogales programmā divi nozīmīgi notikumi: piektdien, 10.jūlijā, koncertzāles "Cēsis" Grāfa fon Zīversa kino zālē pulksten 20:00 tiks demonstrēta otrā īpaši festivālam sagatavotā avangarda filmu programma "Ziemeļi". Tās autors režisors un kinozinātnieks Juris Putniņš šai nedēļai piedāvā piecas režisora, dramaturga un rakstnieka Pētera Veisa vizuālām metaforām bagātas īsfilmas. Viena no tām – Enligt Lag – ir tapusi sadarbībā ar režisoru Hansu Nordenstrēmu un vēsta par jauniešu cietumu Upsalā.

Kā ik gadu, festivāls Cēsīs meklē un atrod jaunas norises vietas –sestdien, 11.jūlijā, pulksten 19:00 Vecā puķu tirgus Paviljonā Valmieras ielā notiks solodziesmu vakars "Rainis un Aspazija Puķu tirgū", kurā piedalīsies Nacionālās operas zvaigznes Inga Šļubovska, Ieva Parša, Mihails Čuļpajevs, Rihards Millers un Krišjānis Norvelis. Pie klavierēm Ērika Apeine un Mātiņš Ziberts. Programmā iekļautas Lūcijas Garūtas, Alfrēda Kalniņa, Emīļa Melngaiļa un Bruno Skultes dziesmas ar abu šī gada dižjubilāru dzeju. Režisore Indra Roga, scenogrāfe Anna Heinrihsone.

Visu festivāla norises laiku līdz pat 9.augustam Cēsu alus brūzī aplūkojama laikmetīgās mākslas izstāde "Tālas noskaņas zilā vakarā", kur, kuratores Ingas Šteimanes aicināti, savus darbus eksponē 14 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Islandes, Norvēģijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas. Savukārt Vidzemes koncertzālē "Cēsis" skatāma Ziemeļvalstu laikmetīgās arhitektūras izstāde NORDIC ID, kas veltīta ziemeļu identitātes meklējumiem arhitektūrā.

Kā ik gadu festivāla patrons SEB savā Privilēģiju teltī aicina SEB klientus uzzināt par festivāla norisēm un īpašajiem piedāvājumiem, kā arī ir sagatavojis meistardarbnīcu programmu. Tā sestdien, 11. jūlijā SEB Privilēģiju teltī no pulksten 17:00 līdz 18:00 notiekošās meistarklases tēma ir māksla un arhitektūra.

Festivāla organizētāji vēlas atgādināt, ka vēl pēc nedēļas, 17.un 18.jūlijā, notiks vairāki ievērojami festivāla pasākumi: koncerts "Muzikālās atrakcijas ar Carion" Cēsu pils klētī, Gustava Mālera Trešās simfonijas uzvedums Cēsu pils parkā un dārza koncerts Ungurmuižā – "Melanholiskais valsis un tango".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55738878sec.