Mākslas festivāla «Cēsis 2015» piedāvājums šai nedēļas nogalei – spožs mūzikas programmas noslēgums

Mākslas festivāls "Cēsis 2015" noslēgsies 2015. gada 9. augustā, tomēr arī šī nedēļa uzskatāma par savdabīgu festivāla robežlīniju – 24. un 25. jūlijā apmeklētājiem tiks piedāvāti pēdējie daudzveidīgās mūzikas programmas notikumi.

Piektdien, 24.jūlijā pulksten 19:00 Cēsu Sv.Jāņa baznīcā notiks koncerts "Kormūzikas dārgumi no Strasbūras". Tajā muzicēs Strasbūras filharmoniskā orķestra koris Strasbūras konservatorijas diriģēšanas profesores Katrīnas Bolcingeres vadībā. Cēsīs koris uzstāsies pirmo reizi un programmā ir iekļāvis skaistākos sava repertuāra a capella kormūzikas skaņdarbus. Klausītājus priecēs Johannesa Brāmsa, Antona Bruknera, Morisa Diriflē un Frānsis Pulenka kormūzika.

Katru gadu Cēsu Mākslas festivāla programmā piedalās valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga, sniedzot klausītājiem iespēju baudīt augstvērtīgu laikmetīgo mūziku lieliskā izpildījumā. Koncertā "Ziemeļu bākas gaismā", kurš notiks koncertzālē "Cēsis" 25.jūlija pievakarē pulksten 19:00, diriģents Normunds Šnē un viņa kamerorķestris atbilstoši šā gada festivāla tēmai piedāvās spožu Ziemeļvalstu mūzikas programmu. Erki Svena Tīra "Bāka", ko iedvesmojusi autora aizrautība ar Baha mūzikas universālumu, Rolfa Vallīna Boyl, Sebastiana Fagerlunda Klarnetes koncerts mūsu izcilā Gunta Kuzmas interpretācijā – šos skaņdarbus koncerta noslēgumā papildinās šā gada jubilāra Žana Sibeliusa (dz. 1865) Trešā simfonija Domažorā.

Vēl tikai trīs nedēļas nogales, un festivāls būs noslēdzies. Festivāla programma nebūtu tik daudzveidīga un vērienīga bez mūsu ikgadējiem draugiem un atbalstītājiem – SEB, LMT un SIA ALFOR.

SIA ALFOR konsekventi atbalsta festivāla vizuālās mākslas programmu, kuras ietvaros līdz pat festivāla izskaņai 9. augustā Cēsu alus brūzī aplūkojama laikmetīgās mākslas izstāde "Tālas noskaņas zilā vakarā", prezentējot dažādu valstu mākslinieku Raiņa tēlu un ideju interpretācijas.

Festivāla ģenerālsponsors LMT saviem klientiem sniedza unikālu piedzīvojumu - klātbūtnē izbaudīt monumentālo Mālera Trešās simfonijas uzvedumu Cēsu pils parkā, savukārt šajā sestdienā, 25.jūlijā būs iespējams klausīties un vērot Sinfoniettas Rīga programmu "Ziemeļu bākas gaismā" tiešsaistē straume.lmt.lv/cesufestivals un vēlāk LMT Straumes arhīvā.

Cēsu Mākslas festivāla patrons SEB banka ir mūsu atbalstītājs jau kopš 2007.gada. Ik gadu SEB piedāvā arvien jaunas sadarbības formas, kas bagātina klausītāju un skatītāju pieredzi: katram festivālam SEB ir veidojis īpašas Privilēģiju programmas, kas ir veicinājušas SEB klientu interesi par festivālu, tā programmas spožākajiem notikumiem un mūsdienu kultūras procesiem kopumā. Šā gada īpašais piedāvājums ir SEB meistardarbnīcas, kurās interesentiem ir iespējams iegūt paplašinātu informāciju par ar festivālu saistītām tēmām, kultūras vēstures jautājumiem un laikmetīgajām kultūras norisēm. 25.jūlijā SEB Privilēģiju teltī pulksten 17:00 notiks noslēdzošā meistardarbnīca, kuras tēma ir "Arhitektūra un māksla".

Festivāla organizētāji atgādina, ka remontdarbi ceļa posmā Rīga – Cēsis turpinās. Īpaši piektdienās dodieties ceļā uz Cēsīm ar krietnu laika rezervi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60682416sec.