Nedēļas nogalē Liepājas koncertzālē valdīs karstasinīgs flamenko

Sestdien, 14. oktobrī pulksten 19 koncertzāles “Lielais dzintars” piedāvātās sērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” ietvaros, pirmo reizi Liepājā būs iespēja piedzīvot autentisku flamenko baleta dejas izrādi. Uzvedumā “4 Women 4” īstas spāņu kaislības tiks izdzīvotas instrumentālajā mūzikā, dejā un dziesmās. Kā ziņo organizatori, pirms izrādes notiks arī flamenko dejas meistarklase.

Flamenko baleta izrāde “4 Women 4“ ir Spānijas pilsētā Seviljā bāzētās “Flamenco Agency” producēts krāšņs, muzikāls uzvedums ar rūpīgi izstrādātu horeogrāfiju un spilgtiem tērpiem. Uzvedums stāsta par sieviešu dzīvi Spānijā, darba grūtībām, mainīgajiem ģimenes modeļiem un sieviešu emancipāciju, sākot no 19. gadsimta līdz pat mūsdienām. Dejas stāsts tiks izdejots līdz niansēm pārdomātā flamenko mākslinieka Manuela Ramiresa horeogrāfijā.

Spāņu deja ir temperamentīga, intensīva un dramatiska, pasiju un sajūtu pārpilna. Tā ir deja – kauja, kur papēžu klaudzieni, pēdu un purngalu piesitieni, plaukstu un kastaņešu ritms magnetizē enerģiju. Dejotāja pārdzīvojumi – ilgas, sāpes, naids un mīlestība, kas ikdienas dzīvē reti tiek atklāti publiski, šajā uzvedumā tiek sakopoti un atbrīvoti.

Flamenko žanrs ir cēlies no Spānijas dienvidu reģioniem, taču to ietekmējušas arī citas pasaules kultūras - tostarp latīņamerikāņu, kubiešu, čigānu un ebreju tradīcijas. Flamenko ietver dažādus mākslinieciskos izteiksmes līdzekļus - ģitārspēli, dziedāšanu, deju, vokalizēšanu, plaukstu sitienus un knipjus, ko izrādes “4 Women 4” skatītāji vienotā sinerģijā baudīs arī Liepājā. Pateicoties unikālajam raksturam un senajām tradīcijām, flamenko ir atzīts par vienu no mutvārdu nemateriālā cilvēces mantojuma sastāvdaļām un 2010. gadā iekļauts UNESCO.

Pasākuma dienā, no pulksten 11 līdz 13 koncertzāles 6. stāva spoguļu zālē Civita Nova horeogrāfa Manuela Ramiresa vadībā notiks arī flamenko dejas meistarklase, uz kuru aicināti dejotāji ar priekšzināšanām. Dalība meistarklasē - 10 eiro. Plašāka informācija par meistarklasi: http://www.lielaisdzintars.lv/kalendars/flamenko-meistarklase

Flamenko baleta izrādi “4 Women 4” un meistarklasi organizē SIA “Lielais dzintars”, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas pašvaldība. Vakara izrāde ir izpārdota, bet uz meistarklasi vietas vēl pieejamas.

Nākamajā dienā, 15. oktobrī pulksten 13 izrādes apmeklētāji un citi interesenti ir aicināti doties stundu gara ekskursijā, kas iepazīstinās ar koncertzāles “Lielais dzintars” vēsturi, plašajām iespējām un norišu vietām – mākslas telpu Civita Nova, Kamerzāli, Lielo zāli, spoguļzāli un galerijām. Ekskursijas biļetes, sākot no 1.50 eiro, nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.92873788sec.