Lielkoncertā «LIEPĀJA izAICINA» piedalīsies 500 jaunieši no visas Latvijas

16. un 17. martā Liepājā gaidāms lielkoncerts „LIEPĀJA izAICINA” – vērienīgākais valsts simtgades populārās mūzikas koncerts, kurš vienkopus pulcēs tik daudz jauniešus. Uz Liepājas Olimpiskā centra arēnas skatuves uzstāsies 500 jauniešu no 14 kolektīviem no visas Latvijas.

Šis būs ļoti īpašs koncerts, atklāj koncerta radošā komanda, jo visi koncerta aspekti top profesionāļu un Liepājas jauniešu kopdarbā. Vairāk nekā 30 jaunieši jau kopš oktobra aktīvi strādā kopā ar režisoru Intaru Rešetinu un scenārija autori Rasu Bugavičuti-Pēci.

„Ir milzīgs prieks, ka šī Liepājā dzimusī ideja ir sasniegusi īstos cilvēkus. Ir izveidota spēcīga un profesionāla radošā komanda, kas vairāku mēnešu garumā, kopā ar jauniešiem, paveikusi lielu darbu, lai jau pēc divām nedēļām mēs piedzīvotu tiešām brīnišķīgu pasākumu. Būt koncerta klausītājam un skatītājam ir lieliski. Vēl lielāku pārdzīvojumu, pozitīvu emociju gammu un piedzīvojumu rada iespēja būt koncerta dalībniekam un vēl jo vairāk – būt iesaistītam svētku veidošanā. Mēs ceram, ka gan programmā, gan organizēšanas darbos iesaistītie jaunieši spēs paņemt savu devu iedvesmas un pārliecības par saviem spēkiem, un arī nākotnē būs motivēti iesaistīties, darīt, radīt un realizēt arvien jaunas idejas,” pārdomās par lielkoncerta tapšanu dalās Liepājas Kultūras pārvaldes pārstāvis Nauris Lazdāns.

„Jauniešu drosmīgās idejas un degsme arī mūs projektā ievilkusi par visiem 120 procentiem, koncertā par būtisko valsts simtgadē runājot caur kultūras un izklaides valodu,” saka I.Rešetins, kurš nu jau vairākus mēnešus Liepājā kļuvis par regulāru viesi.

Koncertā kopā ar viesmāksliniekiem Jāni Aišpuru, Valteru Pūci, Uldi Marhilēviču, reperi VIŅU un citiem, jauno talantu izpildījumā izskanēs populāri Latvijas autoru skaņdarbi, deju uzvedumi un citi radoši pārsteigumi.

Valters Pūce: „Motivācija piedalīties šai vērienīgajā notikumā ir saistīta ar jauniešu iesaisti radošajā procesā un uz skatuves. Jauniešiem šī būs ļoti vērtīga pieredze, kur centīsimies parādīt arī citus mūzikas veidošanas ceļus. Koncertā piedalīšos kopā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu, ar kuru kopā gatavojam visiem labi zināmu un skaistu tautasdziesmu īpaši interesantā apdarē.”

Koncertā izskanēs arī īpaši šim koncertam komponēti jaundarbi, tostarp grupas „My Radiant You” dalībnieka Jāņa Driksnas kopīgi ar Liepājas jauniešiem radīts skaņdarbs „Vēja dziesma”.

Pasākuma vadītājas lomā kopā ar liepājnieku Aigaru Kārkliņu iejutīsies šarmantā un pieredzējusī Dagmāra Legante. Tieši pasākuma plānošanā iesaistītie jaunieši bija tie, kuri pamudināja režisoru uzrunāt Dagmāru vadīt lielkoncertu, ņemot vērā lielo pieredzes bagāžu, tāpat arī Dagmāra tikko aizvadījusi savu pirmo sezonu kā populārā dziesmu konkursa „Supernova” vadītāja.

Muzikāli daudzveidīgo koncertprogrammu papildinās dažādas modernās dejas performances un īpaši šovi, piedaloties 2017. gada pasaules ielu vingrošanas čempionam Danielam Laizānam un profesionālam BMX braucējam Dāvim Dudelim.

Kopumā koncertā piedalīsies četrpadsmit talantīgu jauniešu mūzikas un deju kolektīvi no visas Latvijas - Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) stīgu grupa izaicinās Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas apvienoto ansambli; Liepājas Bērnu un jaunatnes centra mūsdienu deju studijas „Rotaļa” un „Dzintari” izaicinās Tukuma pilsētas modes deju studiju „Demo”; LMMDV meiteņu koris izaicinās Ventspils Mūzikas vidusskolas skolēnu kori „Nošu planētas”; Liepājas ielu vingrotāji „Workout Generation” izaicinās Ogres ielu vingrotājus „Street Warriors”; Liepājas Pop/Rok skolas ansamblis izaicinās Kuldīgas BJC Ģitāristu ansambli; Liepājas BJC un LMMDV pūtēju orķestris „Liepāja" izaicinās Jelgavas 4. vidusskolas pūtēju orķestri „Rota”; LMMDV Melngaiļskolas bigbends izaicinās „Zemessardzes orķestra bigbendu” no Rīgas.

„LIEPĀJA izAICINA" norisināsies 16. un 17. martā Liepājas Olimpiskā centra arēnā. Biļetes iepriekšpārdošanā uz koncertiem var iegādāties visās „Biļešu Serviss" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Koncertu organizē Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde” sadarbībā ar Kultūras ministriju. Tas ir pirmais notikums pasākumu ciklā „Pilsēta izAicina”, kas turpināsies visu 2018. gadu, dodot iespēju jauniešiem no visas Latvijas veidot kādu īpašu valsts simtgadei veltītu notikumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11437702sec.