Liepājnieki aicina sajust savas pilsētas garšu pazemē

Augustā Liepājā notiks vairākas nebijušas, izsmalcinātas vakariņas redāna* pazemes tunelī. Tā būs multimediāla garšu performance "Sajūti Liepājas garšu", kur satiksies spilgti Liepājas kontrasti vienuviet, aizvedot klātesošos tikai šai pilsētai piederošā sajūtu ceļojumā.

Pasākumā cilvēki varēs baudīt īpašas, estētiski un neparasti noformētas sešu kārtu vakariņas, kur par Liepāju stāsta šīs pilsētas laiks, vietas, garšas un niansētas smaržas. Vakariņās viesi varēs sajust Liepājas pirmsākumus, atcerēties bērnību un sadzirdēt pilsētas sirdspukstus. Katrs kļūs par liecinieku vēstures noslēpumiem, greznai ārišķībai un vienkāršuma šarmam.

Galvenajā lomā šoreiz būs pats viesis – jo vairāk katrs iesaistīsies, jo vairāk spēs izbaudīt īsto Liepājas garšu. Interesanti, ka notikums iztiks bez vakara vadītāja, tomēr tajā nemanāmi piedalīsies tulkotājs, aktieris un mūziķis Emīls Dreiblats, kurš vedīs klātesošos "pastaigā", sākot ar Pētertirgu līdz pat mazām ieliņām.

"Liepāja ar katru gadu kļūst arvien pievilcīgāka cilvēkiem, kuri vēlas atjaunoties un pozitīvi uzlādēties. Karosta savukārt ir zināma, tomēr līdz galam neatklāta un nenovērtēta vieta mūsu pilsētā. Vakariņu laikā klātesošajiem būs iespēja sajust Liepāju citādāku, nekā ierasts," pasākuma idejas autors Ritvars Embrekts, radošās apvienības "Šarmants" vadītājs.

"Liepāju nevar izstāstīt. To var sadzirdēt. To var sajust. To var izgaršot," saka pasākuma scenārija autore Maija Kalniņa. "Liepāja ir mīlestība. Kur savējie tiekas, lai piedzimtu bezgalība."

Pasākuma idejas autori ir radošā apvienība "Šarmants", savukārt ar Liepājas garšu pasauli iepazīstinās restorāna "Roma" šefpavāri. Performance tapusi ar Liepājas pilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu un sadarbībā ar Karostas glābšanas biedrību, tūrisma aģentūru "Ap Sauli", drukas studiju "InCopy" un viesnīcu "Promenāde".

Pirmie vakariņu seansi paredzēti 2020. gada 7., 12. un 15. augustā. Vietu skaits ierobežots. Biļetes iepriekšpārdošanā no 30. jūlija vietnē sajutiliepajasgarsu.lv. Pērkot biļeti, 15% atlaide jebkuram viesnīcas "Promenāde" numuriņam, kā arī cenā iekļauts transfērs no Liepājas centra uz Karostu un atpakaļ.

*daļa no 19. gs. beigās būvētā cara laika cietokšņa, kur 1919. gadā notika sīvas cīņas, aizstāvot Liepāju pret Bermonta karaspēku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73948503sec.