Liepājas Latviešu biedrības namā uzstāsies Simfoniskais orķestris

Jau 28.12.2010 plkst. 19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskais orķestris sniegs šī gada izskaņas koncertu, priecējot klausītājus ar īpašu svētku programmu. Koncerta Gadumijas džezs LSO mūziķi diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā uzstāsies kopā ar īpašajiem viesiem – džeza kvintetu Silvesteri orkesteri. Koncerta apmeklētājus gaida arī muzikāli pārsteigumi no atraktāvā LSO metāla pūšamo instrumentu ansambļa Amber Sound Brass diriģenta Dzintara Jurgelaiša vadībā, kora Laiks diriģentes Ilzes Balodes vadībā, kā arī no aranžiju meistara Jēkaba Ozoliņa.

Koncerta īpašie viesi Silvesteri orkesteri ir labi zināmais džeza kvintets ar oriģinālu muzikālo rokrakstu.

Šo kvintetu mēdz dēvēt par vienu no spilgtākajiem džeza mūziķu sastāviem Latvija. Tā dalībnieki – Karlis Vanags (tenora saksofons, soprāna saksofons, flauta, EWI), Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti), abi arī komponisti, Renārs Lacis (alta saksofons), Toms Poišs (basģitāra, kontrabass) un Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti) ir profesionāli mūziķi, kas savu meistarību papildinājuši arī ārzemēs gan studijas, gan skatuves pieredze kopā ar izcilām džeza un populārās mūzikas personībām.

Silvesteri orkesteri mūziķu prioritāte ir profesionāli augstvērtīgas mūzikas radīšana. Kā izsakās paši dalībnieki: «Kvintets ir muzikāli eksperimentāla telpa un unikālu ideju laboratorija.» Būtiskākā kvinteta jaunrades tendence ir oriģinalitāte un individuālās specifikas meklējumi visos mūzikas parametros – harmoniskajā valodā, formas uzbūvē, ritmiskās niansēs un tembrālās kombinācijās, sakausējot elektronisko un akustisko instrumentu skanējumu. Stilistikā sapludināti klasiska džeza, fusion un akadēmiskās mūzikas elementi.

Džeza kvintets Silvesteri orkesteri arvien biežāk veido internacionālu pieredzes apmaiņu, sadarbojoties ar pasaulē zināmiem džeza mūziķiem, kā festivāla Rīgas ritmi un Saulkrasti jazz, tā arī citos muzikālos projektos. Kvintets regulāri uzstājas Latvijas valsts prezidenta rīkotajos pasākumos. Koncerta Gadumijas Džezs programmā skanēs Silvesteri orkesteri dalībnieku Kārļa Vanaga un Ritvara Garozas oriģinālmūzikas cikls Parallel sounds džeza grupai ar orķestri.

Biļetes jau gandrīz ir izpirktas, tāpēc nenokavējiet - meklējiet Biļešu paradīzes kasēs!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60174513sec.