Gaujas senlejā reibinoši zied ievas

Pavasara saule un rīta dzestrums ievu ziedēšanai atmodinājis mežmalas un upju ielejas. Pavasara baudītājus Siguldas tūrisma informācijas centrs aicina doties pastaigā pa Siguldas dabas takām, lai pašu acīm vērotu krāšņos ievziedus un baudītu to reibinošo aromātu.

Gaujas senlejas labajā krastā, ejot pa taku no Gūtmaņalas apmeklētāju centra līdz Gaujas tiltam vērojamas ziedošas ievas, savukārt Gūtmaņals apkārtnes taku dienvidu nogāzēs ikvienu iepriecinās meža vizbulīšu dzeltenie un baltie ziedi, strautmalēs un grāvmalēs - saziedējušas purenes.

Maršrutu ieteicamai pastaigai (aptuveni  6 kilometri) Sigulda-Krimulda-Gūtmaņa-Gaujas mala-Sigulda var sākt pie vagoniņa ceļa Siguldas pusē, no kura paveras skaists skats uz Krimuldas muižu un Turaidas pili.

Iespējams braukt ar vagoniņu līdz Krimuldai, vai blakus vagoniņam doties pa kāpnēm lejā līdz Gaujas tiltam. Šķērsojot tiltu, var doties augšup uz Krimuldu pa kāpnēm, kas sākas Balonu pļavā.

Pie Krimuldas muižas baltas zied ievas. Tālāk ceļš ved gar gaisa trošu ceļa pieturu Krimuldas pusē, no kuras paveras skaists skats uz Siguldu.

Maršruts turpinās uz Krimuldas pilsdrupām, pie kurām atrodas arī viena no Siguldas atpūtas vietām "Sēnīte", no kuras paveras brīnišķīgs skats uz Turaidas pili un Gaujas senleju. Tieši blakus "Sēnītei" ir kāpnes lejup, kur jau lejā sāksies Vikmestes taka un upīte.

Turpmākais ceļs ved Gūtmaņalas virzienā, kur pa ceļam var baudīt dabas taku, apskatīt arī Mazo alu, kas ir pavisam tuvu Gūtmaņalai, kā arī klausīties lakstīgalu pogošanā.

Gājienu turpināt var līdz Gūtmaņalas Tūrisma informācijas centram, no kura sākas taka gar Gauju līdz Gaujas tiltam. Un pa ceļam var baudīt ievu ziedēšanu pilnā plaukumā. Maršruta noslēgumā var baudīt skaisto skatu uz Gaujas tiltu. Maršruts noslēdzas atpakaļ pie gaisa trošu ceļa Siguldas pusē, kāpjot augšā pa kāpnēm.

Maršruts ietver meža ceļus un takas, kā arī koka kāpnes senlejas krastu nogāzēs.

Ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, izvēlieties dabas takām piemērotus apavus un apģērbu. Maršruta posmā atradīsiet arī piemērotu vietu piknikam pie Gaujas vai nelielai atpūtas pauzei, kuras laikā nobaudīt līdzpaņemto spēka avotu, priecājoties par dabas daudzveidību!

Pirms pastaigas ienāciet Siguldas tūrisma informācijas centrā, lai paņemtu karti līdzņemšanai!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26401997sec.