Siguldas tauriņu māja aicina piedalīties Nakts ekspedīcijā

Siguldas tropu tauriņu mājā ielūdz uz Nakts ekspedīciju! Nakts ekspedīcija norisināsies 2019. gada 31. maijā un 1. jūnijā. sestdienā sākot no 19:00 – 1:00 naktī Siguldas Svētku laukumā!

Jau otro gadu Siguldas tropu tauriņu māja Siguldas Svētku ietvaros organizē Nakts Ekspedīciju Siguldas tauriņu mājā! Nakts ekspedīciju pavadīs Āfrikas mūzikas ritmi – džambī, tāpat būs iespējas pašam izmēģināt spēkus šos maģisko ritmu radīšanā ar bungām! Krāsas un gaismas spēle ļaus ieraudzīt tauriņus jaunā skatījumā un varēsiet sajust īstu tropu džungļu burvību! Tauriņi reaģē uz dažādām gaismām un naktstauriņi būs īpaši atraktīvi un aktīvi!

Galvenais nakts tauriņš ir Pūčtauriņš no Centrālās Amerikas, konkrētāk Meksikas. Pūčtauriņš ja atver spārnus no priekšpuses veido pūces seju, kas atbiedē dažādus putnus, čūskas un rāpuļus, jo pūce kā zināms ir plēsoņa! Kā arī spārnu augšpusē Pūčtauriņš veido čūskas seju, kas ir papildus aizsardzība dienas laikā, kamēr tas guļ. Pūčtauriņi 31.05. un 01.06. pacelsies spārnos jau no pulksten 19:00, bet gaismās aktīvi lidos līdz par 1:00 naktī! Bieži nakts tauriņiem dienas laikā traucē atpūsties Zilie morfīdi, kas ir dienas tauriņi, un tad vakarpusē var novērot skatu, ka Pūčtauriņi padzenā Zilos morfīdus it kā atceroties piedzīvoto.

Siguldas tropu tauriņu mājā sastapsiet arī vairāk 200 citus eksotiskos tropu tauriņus! Zilais morfīds, kas atceļojis no tālās Dienvidamerikas ir apmeklētāju nepārspēts favorīts. Klippertauriņi, kas attīsta 20 – 40 km/h lielu ātrumu, bet parasti tauriņu lido ar 3-7 km/h ātrumu. Atlasa gigantiskais tauriņš spārnu izmērā ir no 20-34 cm liels! Koku nimfa, kas ir interesanta ar savu lidošanas manieri, kuru bieži sauc arī par papīra pūķi ir izšķīlusies no zelta krāsas kūniņas!

Par labvēlīgajiem apstākļiem tauriņiem liecina arī fakts, ka Siguldā tie var pilnvērtīgi aizvadīt visu dzīvesciklu, kuru iespējams apskatīt arī apmeklētājiem! Redzēsiet gan tauriņu oliņas, tauriņu kāpurus, gan daudz dažādas tauriņu kūniņas. Lai tauriņu būtu pietiekami daudz katru nedēļu tiek pasūtītas aptuveni 100-200 jaunas tauriņu kūniņas no tauriņu audzētavām dažādās tropu zemēs!

Vairāk informācijas Siguldas tropu tauriņu mājas lapā un Facebook lapā! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57898498sec.