Siguldā aicina izbaudīt pasākumiem bagātu nedēļas nogali

Šajā nedēļas nogalē novadniekiem un Siguldas pilsētas viesiem iespēja piedalīties kultūras pasākumos – bērniem norisināsies radošā darbnīca Turaidas muzejrezervātā, savukārt Jāņa tirgū un Zaļās Villas kvartālā notiks "Saulgriežu Tirgus diena".

Sportisko aktivitāšu cienītājiem šonedēļ norisināsies "Baltijas Minikausa" sacensības triālā Minimoto trasē Siguldā. Tāpat nedēļas nogalē, nesteidzīgā noskaņā baudot skaistākos Gaujas senielejas skatus, ikdienas vai svētku maltīti aicinām baudīt Siguldas brīvdabas restorānā.

Novadnieki un pilsētas viesi var mieloties ar līdzpaņemto vai Siguldas pilsētas uzņēmēju piegādāto svētku maltīti. Restorāna ēdienkarte pieejama tīmekļa vietnē www.restorani.sigulda.lv.

Sestdien, 20. jūnijā

Plkst. 12.00 "Baltijas Minikausa" sacensības triālā Minimoto trasē Siguldā.

Pasākums pulcēs Baltijas spēcīgākos bērnu triālistus. Šogad sacensību dienā arī mazo triālistu vecākiem un citiem interesentam būs iespēja izmēģināt savus spēkus speciāli izveidotā iesācēju un D klasē pieaugušajiem.

Reģistrācija dalībniekiem notiks uz vietas, trasē, no plkst. 11.00. Sacensību sākums būs plkst. 12.00. Sacensību nolikums un plašāka informācija apskatāma šeit.

Plkst. 14.00, 15.15. un 16.30 radošā darbnīca bērniem "Zāļu sievas 3 padomi" Turaidas muzejrezervātā.

Bērniem kopā ar Zāļu sievām būs iespēja mācīties izgatavot lellītes no pļavas zālēm, aust zāļu glezniņas un iesaistīties Zāļu sievas Gudrību darbnīcā, vērojot dabu – vēju, mākoņus, kokus, it visu, kas jūnijā aug Turaidā. Pasākuma laikā būs iespēja iepazīt arī Turaidas muižas saimniecības ēkas un ekspozīcijas, iesaistoties daudzveidīgos uzdevumos.

Radošās darbnīcas norisināsies brīvdabā pie Klaušinieku mājas. Dalībai darbnīcās jāpiesakās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 29384512 vai rakstot uz e-pasta adresi [email protected] un norādot sev vēlamo laiku. Papildu informācija aplūkojama šeit.

Svētdien, 21. jūnijā

No plkst. 9.00 līdz 18.00 "Saulgriežu Tirgus diena" Jāņa tirgū un Zaļās Villas kvartālā.

Tirgū būs iespēja baudīt saulgriežu garšas un sajūtas, sagādāt nepieciešamo savam svētku galdam – dažādus ēdienus un dzērienus, zemnieku un mājražotāju produkciju, svaigas kūpinātas zivis. Tāpat saulgriežu tirgū varēs iegādāties šašlikus, steikus, ribiņas, kupātus un cepamdesas, plātsmaizes, pīrāgus un raušus, "Līgo" garšu saldējumu, vainagus un svētku pušķus, kā arī dāvanas Jānim un Līgai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66083097sec.