Unikāla iespēja Siguldā apskatīt Olimpisko spēļu inventāru, sportistu medaļas un ekipējumu

Ik pēc diviem gadiem uzmanība tiek pievērsta pasaules lielākajiem sporta un kultūras svētkiem – Olimpiskajām spēlēm. Siguldas novads ir bagāta olimpiešu kalve - 100 gadu garumā Olimpiskajās spēlēs deviņos sporta veidos ir piedalījušies 18 olimpieši.

Ziemas festivāla ietvaros Siguldā ir skatāma unikāla izstāde par Olimpiskās komandas ceļu uz olimpiskajām spēlēm un dalību tajās. Tā veidota sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un izvietota Mākslas un kultūras telpas "Siguldas Tornis" piecos stāvos.

Lielu ieguldījumu Olimpiskā krājuma veidošanā snieguši Dainis, Martins un Tomass Dukuri, kas izstādē plaši eksponē savu sporta inventāru, Olimpiskās un Pasaules līmeņa sacensību medaļas un godalgas. Kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici izstādē ļauj apskatīt savas "sudraba kamanas", kas palīdzēja izcīnīt sudraba medaļu Vankūverā 2010.gadā.

Latvijas Olimpiskā komiteja pirmo reizi apskatei devusi visus Starptautiskās Olimpiskās komitejas uzaicinājumus Latvijai piedalīties olimpiskajās spēlēs un Olimpiskās lāpas. Valsts Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļa  palīdzējusi atainot sportistu medicīnisko aprūpi.

Izstāde Siguldas novadā ir pirmā vieta Latvijā, kur varēs apskatīt Londonas Olimpisko spēļu lāpas kausu – Latvijas daļu no Londonas Olimpisko spēļu lāpas, kuru veidoja 204 mazas dalībvalstu Olimpisko komiteju lāpas. Pēc Olimpiādes spēlēm, olimpiskās uguntiņas tika nosūtītas visām dalībniecēm – Olimpiskām komitejām. Goda vietu izstādē ieņem Latvijas karogs, ko Londonas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesa pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš (Lielbritānijas pilsonis Džozefs Makviljana karogu un valsts uzrakstu Olimpiskajā izsolē iegādājās par 1550 sterliņu mārciņām un nodeva glabāšanā Latvijas Olimpiskajai komitejai).

Vienā no izstādes stāviem varēs salīdzināt Latvijas komandas Olimpisko ekipējumu un parādes tērpus no dažādām Olimpiskajām spēlēm.

Izstādi varēs ne tikai skatīties, bet arī palīdzēt ar idejām Latvijas komandai, gatavojoties Soču ziemas Olimpiskajām spēlēm 2014.gadā. Aicinām visus izstādes skatītājus piedalīties cīņā par galveno balvu – "Soči 2014" olimpisko talismanu. Sīkāka informācija par konkursu izstādē!

Izstāde atvērta no 7.marta līdz 17.aprīlim katru dienu no plkst.11.00 – 16.00. Pirmdiena brīvdiena.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.sigulda.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44492388sec.