Gaujas senielejā projekta «Dabas koncertzāle» ietvaros skanēs bruņuzivs stāsti

Nedēļas nogalē- 9. augustā Siguldā, Balonu pļavā, notiks Dabas koncertzāle, kuras laikā ikviens aicināts doties pārgājienos, iesaistīties izziņas laboratoriju un radošo darbnīcu aktivitātēs, bet, iestājoties tumsai, kļūt par dabas, mūzikas un videomākslas izrādes dalībniekiem, sajūtot dabu sevī un personisko saikni ar dabas skaistumu, varenību un laika plūdumu.

Dabas koncertzāles galvenais varonis, kas palīdzēs izdzīvot šo stāstu, šogad būs bruņuzivs Asterolepis ornata jeb Zvaigžņotās zvīņās tērptā. Tā ir ''vienaudze'' vairāk nekā 400 miljonu gadu vecajiem Gaujas senielejas krastus veidojošajiem smilšakmeņiem. Šie ieži radušies izgulsnējoties un sacementējoties smiltīm un māliem Devona jūras seklūdenī un milzīgu upju deltās, kas senajos laikos bija mūsdienu Latvijas cietzemes vietā. Gaujas smilšainajās sērēs bruņuzivju kaula bruņu fragmenti rūpīgam dabas vērotājam un pētniekam atrodami vēl mūsdienās.

Apmeklētājiem 9. augustā laikā no pulksten 18.00 līdz 21.00 vairāk nekā 20 dažādās laboratorijās un darbnīcās būs plašas iespējas tuvāk iepazīt bruņuzivi un tās evolūcijas izaicinājumus, Zemes ģeoloģisko attīstību Gaujas senielejas teritorijā no laika, kad tur dzīvoja bruņuzivs līdz mūsdienām, kā arī apskatīt dabas vērtības, kas sastopamas un vērojamas šodien.

Šogad Dabas koncertzāles nelielo ierasto mūziķu sastāvu papildinās ''Devona orķestris''. Tā pamatā ir akadēmiskais simfoniskā orķestra kamersastāvs 20 profesionālu mūziķu sastāvā. Šī orķestra galvenais uzdevums būs ar skaņu simfoniju aizvest klausītājus 400 miljonu gadu tālā pagātnē un savienot to kopējā skanējumā ar mūsdienu Dabas koncertzāli.

Skatītāji pasākuma norises vietā varēs nokļūt:

No RĪGAS:

Autobuss ar uzrakstu ''Dabas koncertzāle'':

- pulksten 15.30 no Rīgas (Strēlnieku laukuma), maksa vienā virzienā 2.75 EUR;

- pulksten 1.30 no Siguldas (Serpentīna ceļa pakāje Gaujas senielejā), maksa 2.75 EUR.

No SIGULDAS:

1. Dodoties kājām un pa ceļam izmantojot kādu no unikālajām nokļūšanas iespējām:

- šķērsot Gauju gaisa trošu vagoniņā, pēc tam dodoties lejup pa Serpentīna ceļu uz Balonu pļavu (gaisa trošu vagoniņš kursēs līdz pulksten 18.30, maksa vienā virzienā 4.00 EUR pieaugušajiem, 3.00 EUR bērniem no 3 - 12 gadu vecumam. Biļešu apmaksa tikai skaidrā naudā. Pēc pulksten 18.30 iespēja lēkt ar gumiju no gaisa trošu vagoniņa- piedāvājums spēkā līdz pēdējam klientam).

- doties uz Svētku laukumu, nokļūt Siguldas pludmalē, izmantojot krēslu pacēlājus piedzīvojumu parkā ''Tarzāns'' (krēslu pacēlājs darbosies līdz pulksten 22.00, maksa vienā virzienā 1.00 EUR pieaugušajiem, bērniem no 7 - 12 gadu vecumam 0.50 EUR, bērniem līdz 7 gadu vecumam bez maksas).

- no Siguldas pludmales uz Balonu pļavu varēs nokļūt izmantojot pārcēlāju pakalpojumus un šķērsojot Gauju ar airu laivu (pārceltuve darbosies no pulksten 15.00 - 01.00), maksa 3.00 EUR pieaugušajiem, 1.00 EUR bērniem līdz 12 gadu vecumam. Biļetes iespējams iegādāties arī iepriekšpārdošanā (Peldu ielā 2, Kempingā "Siguldas pludmale").

2. Dodoties ar velosipēdu un novietojot savu braucamrīku bezmaksas apsargātā velonovietnē pašā Balonu pļavā.

3. Dodoties ar autobusu no pieturvietas uz Raiņa ielas pie Siguldas Evanģēliski Luteriskās baznīcas līdz Serpentīna ceļa pakājei. Autobusi ar uzrakstu "Dabas koncertzāle" kursēs regulāri no pulksten 16.00 - 1.30. Maksa par braucienu 0.50 EUR.

4. No Serpentīna ceļa pakājes līdz Balonu pļavai iespējams nokļūt ar elektromobili. Elektromobiļi kursēs no pulksten 17.00 – 22.00, maksa 2.00 EUR.

No TURAIDAS vai KRIMULDAS:

1. Dodoties kājām, pa ceļam apskatot Gūtmaņa alu vai Krimuldas muižu.

2. Dodoties ar velosipēdu un novietojot savu braucamrīku bezmaksas apsargātā velonovietnē pašā Balonu pļavā.

3. Dodoties ar autobusu līdz Serpentīna ceļa pakājei no pieturvietas Turaidā. Autobusi ar uzrakstu "Dabas koncertzāle" kursēs regulāri no pulksten 16.00 - 1.30. Maksa par braucienu 0.50 EUR.

4. No Serpentīna ceļa pakājes līdz Balonu pļavai iespējams nokļūt ar elektromobili. Elektromobiļi kursēs no pulksten 17.00 - 22.00, maksa 2.00 EUR.

Uzmanību!

Pasākuma veiksmīgai un drošai norisei no 9. augusta pulksten 16.00 līdz 10.augusta pulksten 5.00 tiks slēgts autoceļš P8 (Inciems – Sigulda – Ķegums) posmā no Cēsu ielas un Raiņa ielas krustojuma (Siguldā) virzienā uz Inciemu līdz autoceļu P8 un P7 krustojumam – Turaidas muzejrezervātam. Satiksmes ierobežojumi paredz, ka šajā laikā tiks slēgta satiksme pār Gaujas tiltu.

Projektu īsteno biedrība ''Dabas koncertzāle'' sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, Siguldas novada pašvaldību un dabas pētniekiem. Pasākums nebūtu iespējams bez Latvijas vides aizsardzības fonda atbalsta.

Mākslas un zinātnes projekts ''Dabas koncertzāle'' ir dabas, mūzikas, zinātnes, video mākslas, dramaturģijas simbioze, kas aktualizē un spēcina mijiedarbību starp cilvēku un dabu.

Dabas koncertzāles pasākums ir viena no projekta ''Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014'' aktivitātēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68566608sec.