Ziemeļkoreja vēlas uzsākt gaisa satiksmi uz Dienvidkoreju

Lai arī Ziemeļkoreja tūristam, par attiecīgu samaksu, bijusi pieejama jau labu laiku, iespējams, ka drīzumā tā kļūs vēl pieejamāka. Ziemeļkoreja paziņojusi, ka vēlas ieviest jaunu maršrutu starp Ziemeļkorejas galvaspilsētu Phenjanu un Dienvidkorejas pilsētu Inčeonu.

Līdz ar Ziemeļkorejas oficiālo lūgumu, uz valsti devušies divi Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas pārstāvji, kas uzsāks sarunas par iespējām dot atļauju šādam maršrutam.

Tāpat Phenjana vēlas ieviest arī aviomaršrutu starp Ziemeļkoreju (Sunanas Starptautisko lidostu) un Taizemi.

Kopš 1953.gada tiešie lidojumi starp abām Korejas pussalas valstīm ir bijuši ļoti ierobežoti, notiekot tikai uz rokas skaitāmiem čārterreisiem. Pēdējie šādi reisi norisinājās 2000.gadu sākumā, kad Dienvidkoreja atļāva un aicināja abu valstu tuviniekiem satikties. Kopš 2006.gada starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju nav noticis neviens aviolidojums, izņemot Phjončhanas olimpisko spēļu laikā, kad divos lidojumos tika pārvadāti atlēti.

Tieši pēc šiem lidojumiem, Ziemeļkoreja lūgusi Starptautisko Civilās aviācijas organizāciju atļaut uzsākt lidojumus starp Taizemi, Dienvidkoreju un Ziemeļkoreju.

Organizācija izvērētēs maršruta drošības faktorus, kā arī citus jautājumus un par lēmumu ziņos.

Šobrīd no Ziemeļkorejas ik nedēļu izlido 12 lidmašīnas, kas dodas uz četriem galamērķiem - trim Ķīnā (Pekina, Šanhaja, Šenjanga), kā arī vienu Krievijā - Vladivostoka. Seulas lidostas ir aptuveni 200 kilometru attālumā (Ičeona būtu vēl aptuveni 50 kilometrus tālāk), savukārt Ķīnas Dandong lidosta - 150 kilometru attālumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19658899sec.