Restorānos palielinās pusdienotāju skaits, kuri izmanto iespēju dezinficēt rokas pirms ēšanas

Kopš ziņām par jauna koronavīrusa jeb Covid-19 izplatīšanos, Baltic Restaurants pusdienu restorānos ir krasi palielinājies to pusdienotāju skaits, kuri izmanto iespēju dezinficēt rokas pirms ēšanas. Vēl februāra sākumā rokas dezinficēja vidēji tikai katrs piektais pusdienu restorānu apmeklētājs, bet vietām pat tikai katrs desmitais, savukārt marta sākumā to dara jau vairāk kā 70% apmeklētāju, bet atsevišķās vietās pat gandrīz visi 100%.


Visos Baltic Restaurants pusdienu restorānos (kopskaitā 36) Latvijā kopš pērnā gada decembra apmeklētājiem ir pieejami roku dezinfekcijas stendi. Statistika par roku dezinfekciju izveidota, salīdzinot datus par pusdienu restorānu apmeklētāju skaitu, ar izlietotā dezinfekcijas līdzekļa daudzumu (dozējumu).


“Patlaban publiskajā telpā ir ļoti daudz informācija par to, cik svarīgi ir ievērot personīgo higiēnu, lai maksimāli izvairīties no infekciju slimībām, tai skaitā jaunā koronavīrusa. Dezinfekcijas stendu lietošanas statistika apliecina, ka šo informāciju iedzīvotāji ir sadzirdējuši un cenšas arī ieverot ieteikumus,” stāsta Baltic Restaurants valdes loceklis Guntis Bredovskis. “Mēs esam gatavi šim pieprasījuma pieaugumam, dezinfekcijas līdzeklis tiek savlaicīgi papildināts,” norāda Bredovskis.


Vairāk par roku higiēnu lasiet šeit: https://spkc.gov.lv/lv/profesionali/ieteikumi-skolam-un-bernudarzi/get/nid/19


Baltic Restaurants ir arī izstrādājuši īpašu instrukciju darbiniekiem un darbības plānu par to, kā rīkoties, lai ierobežotu koronavīrusa COVID-19 izplatību, nodrošinot iespējami drošu un veselībai nekaitīgu vidi gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem. Uzņēmuma vadība arī pastiprināti seko līdzi darbinieku veselības stāvoklim un ceļojumu plāniem.


Papildus īpaši izstrādātajām instrukcijām tiek veiktas atkārtotas apmācības darbiniekiem roku mazgāšanai. Uzņēmuma vadošie darbinieki atkārtoti iepazīstināti ar MK noteikumiem Nr.447 un Epidemioloģiskās drošības likumdošanu. Savukārt Baltic Restaurants darbinieki ir iepazīstināti ar instrukciju par piesardzības pasākumiem attiecībā uz koronovīrusu COVID-19 un tā izplatības ierobežošanu, ko darbinieki apliecinājuši ar savu parakstu. Uzņēmums arī veic uzskaiti par darbinieku izbraukšanu ārpus Latvijas, it īpaši uz teritorijām, kurās ir konstatēti COVID-19 gadījumi.


Tāpat Baltic Restaurants aicina piegādātājus un sadarbības partnerus pievērst pastiprinātu uzmanību darbinieku veselības stāvoklim, pastiprināti uzraudzīt epidemioloģisko drošību, tai skaitā, produktu iepakojumu tīrību.


Par Baltic Restaurants
Baltic Restaurants ir Latvijas uzņēmums, kas eksportē pusi no saviem pakalpojumiem. Uzņēmums dibināts 1993. gadā un tam ir lielākais restorānu, ēdnīcu un kafejnīcu tīkls Baltijā. Katru dienu Baltic Restaurants apkalpo 110 000 apmeklētājus kopumā 250 ēdināšanas vietās Latvijā un Igaunijā. Uzņēmums ēdina bērnus 13 bērnudārzos un 47 skolās Latvijā, kā arī 44 bērnudārzos un 59 skolās Igaunijā. Baltic Restaurants konsolidētais apgrozījums 2019. gadā bija 38,5 miljoni eiro, nodokļos tas samaksāja 9,9 miljonus eiro, savukārt jaunu iekārtu iegādē un telpu labiekārtošanā ieguldīja 1,3 miljonus eiro. Uzņēmums nodrošina stabilu darbu gandrīz 1 400 cilvēkiem Latvijā un Igaunijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.76979494sec.