Starptautiska žūrija Rīgas restorānus atzīst par labākajiem Baltijā

Starptautiska žūrija ASI Pasaules vīnziņu čempiona Marka Almerta vadībā konkursa Baltic Wine List Awards ietvaros apbalvojusi vīnmīļiem draudzīgākos Baltijas valstu, Baltkrievijas un Sanktpēterburgas restorānus.

Konkursu sadarbībā ar Cross Keys Gin jau trešo gadu Baltijā un pasaulē atzītu vīna profesionāļu komanda veido, lai piesaistītu publikas uzmanību restorāniem un bāriem ar pārdomātu, uz klientiem vērstu vīna piedāvājumu un stimulētu vīna kultūras veidošanos. Konkursa organizatori cer, ka restorānu un bāru nozarei, kas Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas rezultātā cieš ievērojamus zaudējumus, konkursa rezultāti nodrošinās atbalstu un atzinību laikā, kad tas visvairāk nepieciešams, kā arī palīdzēs ātrāk atlabt uzreiz pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Konkursā kopumā tika vērtēts četrdesmit divu Baltijas, Baltkrievijas un Sanktpēterburgas vadošo restorānu, vīna bāru, un viesnīcu restorānu vīna piedāvājums jeb vīna kartes. Virtuālajā apbalvošanas ceremonijā, kas on-line vidē, klātesot tikai ceremonijmeistaram un tehniskajam personālam, kā arī ievērojot visus epidemiologu norādījumus, norisinājās piektdien, 17. aprīlī, par labākajiem jeb ar trīs zvaigznēm visvairāk novērtēti tika Rīgas restorāni, ar trīs zvaigznēm izceļot tādus rīdzinieku iecienītus restorānus un bārus kā Vincents, Barents, Riviera, Gutenbergs, vīna bāru Vieta, kā arī vīna bāru-veikalu Noble Wine. Virtuālo ceremoniju iespējams apskatīt ŠEIT.

Žūrija restorānu vīna piedāvājumu vērtēja 100 punktu skalā, analizējot vīna karšu saturu (pārstāvētie vīni, ražas gadi, atbilstība restorāna virtuvei un specifikai, specializācija), izcenojumus, prezentāciju un pārskatāmību, kā arī pārsteiguma elementu. Restorāniem tika piešķirti vienas, divu un trīs zvaigžņu Baltic Wine List Awards apbalvojumi, kā arī "Recommended" statuss.

Starptautiskās žūrijas lielākā zvaigzne šveicietis Marks Almerts (Marc Almert), kurš atzīts par pasaules labāko vīnzini 2019.gadā, komentē: "Novērtēju, ka pat Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā Baltic Wine List Awards organizatori atrada veidu, kā noslēgt konkursu virtuālā vidē, sniedzot atbalstu restorānu nozarei. Biju patīkami pārsteigts par augsto vīna kultūras līmeni Baltijas valstīs – vadošo restorānu un bāru piedāvājums ietver ne tikai klasiskās vērtības, piedāvā vispusīgas vīna un ēdiena "precināšanas programmas", nebaidās ietvert vīna pasaules avangardu, bet arī komfortabli jūtas ārpus ierastās vīnziņu teritorijas, piedāvājot plašu dzērienu, piemēram, sidru, sakē, programmas”.

Markam Almertam žūrijā kompāniju sastādīja Raimonds Tomsons, Eiropas labākais vīnzinis 2017. gadā un pasaules 3.labākais vīnzinis 2019. gadā, kā arī Džons Bonnē (Jon Bonné), viens no atzītākajiem ASV vīna un restorānu kritiķiem un autoriem (RESY galvenais redaktors, bestselleru autors). Viņiem pievienojās Aigars Nords (festivāla Riga Wine & Champagne, konkursu Latvijas Gada vīns un Baltic Wine List Awards dibinātājs), Kristjan Peaske (Baltijas vīnziņu čempions, restorānu īpašnieks) un Arūnas Starkus (Lietuvas vīna kultūras pamatlicējs, vīna skolas vadītājs un importētājs).

"Baltic Wine List Awards apbalvojumi ir pateicība restorāniem, kuri daudz paveikuši aizraujošu un restorānu virtuves papildinošu vīna karšu izveidē. Rietumu pieredze rāda, ka vīnu kartes spēj būt nozīmīgi magnēti restorānu publikas pievilināšanai, tādēļ esmu pārliecināts, ka konkurss restorāniem un bāriem – labāko vīna karšu īpašniekiem - nodrošinās atzinību un atbalstu laikā, kad tas visvairāk nepieciešams, kā arī pēc ārkārtējās situācijas beigām palīdzēs nostāties uz kājām. Priecē, ka tieši Rīgas restorāni un bāri konkursa augstāko vērtējumu – 3 zvaigznes – izpelnījušies visvairāk, izcīnot sešus no desmit "3 zvaigžņu" vērtējumiem", komentē Aigars Nords, Baltic Wine List Awards dibinātājs.

COVID-19 izraisītās ārkārtējās situācijas dēļ virkne Latvijas un Baltijas restorānu un bāru patreiz ir slēgti, tomēr konkursa žūrija uzskatīja, ka gada sākumā iesāktā konkursa rezultāti publiski jāaizziņo virtuālā ceremonijā, lai sniegtu nozīmīgu atbalstu gan tiem restorāniem, kas joprojām strādā, gan tiem, kas plāno atsākt darbību uzreiz pēc ārkārtējas situācijas atcelšanas. Baltic Wine List Awards in association with Cross Keys Gin iepriekš kalpojis kā uzticams ceļvedis Baltijas valstu gardēžiem, sagaidāms, ka arī šoreiz konkursa ģenerētā apmeklētāju plūsma gan tagad, gan pēc ārkārtējās situācijas beigām restorāniem palīdzēs ātrāk nostāties uz kājām.

Kopvērtējums par labākajiem Baltijas restorāniem

Trīs zvaigznes ieguvušie Latvijas restorāni:

  • Barents. 3 zvaigznes. Labākais restorāns (fine-dining) vīnmīļiem Baltijā. Atzinība par Austrijas un Bordo piedāvājumu.

  • Gutenbergs. 3 zvaigznes. Labākais viesnīcas restorāns vīnmīļiem Baltijā.

  • Noble Wine. 3 zvaigznes. Labākais vīna bārs – veikals Latvijā. Labākais vīnu pa glāzēm piedāvājums Latvijā.

  • Riviera. 3 zvaigznes. Labākais restorāns (casual dining) vīnmīļiem Latvijā. Atzinība par Šampaņas un Vācijas vīnu piedāvājumu

  • Vieta. 3 zvaigznes. Labākais vīna bārs Baltijā. Atzinība par Šampaņas, Burgundijas, Ungārijas piedāvājumu.

  • Vincents. 3 zvaigznes. Labākā ēdiena un vīna pārošanas "precināšanas" programma Baltijā.

Divas zvaigznes ieguvušie Latvijas restorāni:

  • Italissimo. 2 zvaigznes.

  • Kolonāde… Mūsu stāsti. 2 zvaigznes. Atzinība par Itālijas piedāvājumu.

  • Monterosso. 2 zvaigznes. Atzinība par Itālijas un Toskānas vīnu piedāvājumu.

  • Piazza Italiana. 2 zvaigznes.

Vienu zvaigzni ieguvuši Latvijas restorāni:

  • 3 pavāru restorāns. 1 zvaigzne.

  • Baltvilla. 1 zvaigzne. Labākais restorāns vīnmīļiem Latvijā ārpus Rīgas.

  • Elements. 1 zvaigzne.

  • Rossini. 1 zvaigzne.

  • Tinto. 1 zvaigzne.

  • Vīna studija. 1 zvaigzne.

"Recommended" apbalvojumu ieguvušie Latvijas restorāni:

  • Vīna Bārs Garage.

Visi konkursa rezultāti un Baltijas, Minskas un Sanktpēterburgas restorānu un vīna bāru vērtējums pieejams: balticwinelists.eu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44995093sec.