Pieprasījums pēc pašizolācijas viesnīcām vēl joprojām ļoti zems

2021. gada 20. janvāra dati liecina, ka 23 viesnīcas drīkst nodrošināt savus pakalpojumus pašizolācijas ievērošanai, taču vēl joprojām interese par šo pakalpojumu ir gana maza.

Programma, kas ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) paspārnē, nodrošina, ka repatriācijas reisu pasažieriem 100% apmaksu veic valsts, bet kontaktpersonām un slimniekiem ar viegliem simptomiem – 80% apmērā no izmitināšanas iespējām sedz valsts, bet pašiem klientiem ir jāmaksā arī par ēšanu.

LIAA programmai pieteikušās 35 viesnīcas, četras jau paguvušas atteikties no dalības šajā programmā. Šobrīd noslēgto līgumu skaits ir 23 – 15 naktsmītnes Rīgā, pa vienai Cēsīs, Jelgavas novadā, Limbažos, Līgatnē, Rēzeknē, Ventspilī, Jēkabpilī un Jūrmalā. Bet astoņas naktsmītnes vēl kārto formalitātes. Kopumā uz 20. janvāri pašizolācijai bija pieejami 900 numuri, bet… Piemēram, 18. janvārī pašizolāciju šajās viesnīcās ievēroja 14 personas, Travelnews.lv informēja LIAA.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste Travelnews.lv pauda, ka šī programma viennozīmīgi nav jāvērtē kā atbalsts viesnīcām. Taču ir skaidrs, ka programma nestrādā tā, kā iepriekš varēja plānot. Tam ir vairāki iemesli – programma ir jauna, vēl ir nepieciešamas izmaiņas, pie kurām darba grupa turpina strādāt.

Taču ne mazsvarīgs faktors ir tas, ka ne visi cilvēki, kuriem jāizcieš pašizolācija, ir gana informēti par šo iespēju pavadīt laiku viesnīcā, uzskata, ka ēšanas izdevumi, iespējams, ir gana augsti, lai gan tas tā nav, kā arī rocība nav neierobežota. Proti, arī 20% no izmaksām Latvijas iedzīvotājiem ir gana iespaidīga naudas summa. Iespējams, ja valsts būtu gatava segt 100% no uzturēšanās izdevumiem, ieskaitot arī ēdināšanu, interese par šo programmu būtu krietni lielāka.

Rezervēt viesnīcas pašizolācijai var, pamatojoties uz medicīnisko uzziņu, kuru izsniegusi ārstniecības persona, kas jāuzrāda arī viesnīcā. Taču viesnīcām nereti nākas saskarties ar situācijām, kad šāda izziņa vēl nav pieejama, un tad jādomā, kas uzņemsies risku par apmaksu – naktsmītne, vai arī pati persona, norādīja Santa Graikste.

Atbalsta programmas finansējumam paredzēts novirzīt līdz 2 173 500 eiro no valsts budžeta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37080598sec.